Apie moterį, kuriai sekasi ir kurios prekės – išskirtinės

„Ekologiški ir natūralūs produktai įkandami visiems!“ – tokiu šūkiu Lietuvos ekologiškų produktų rinką ketina užkariauti sėkmingai verslą plečianti interneto parduotuvė „Ekopirk.lt“. Iš pradžių norėję savo klientams pasiūlyti tik kuo daugiau ekologiškų prekių vienoje vietoje, dabar jie siekia, kad sveikus gaminius galėtų įpirkti kuo daugiau žmonių.

Išskirtinės interneto parduotuvės įkūrėjai nuo pat pirmųjų verslo įkūrimo dienų buvo svarbu ne tik geriausiomis kainomis pasiūlyti didžiausią ekologiškų prekių asortimentą Lietuvoje.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Išskirtinės interneto parduotuvės įkūrėjai nuo pat pirmųjų verslo įkūrimo dienų buvo svarbu ne tik geriausiomis kainomis pasiūlyti didžiausią ekologiškų prekių asortimentą Lietuvoje.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 1, 2016, 3:28 PM, atnaujinta May 17, 2017, 4:46 AM

Prieš septynerius metus įkurta interneto parduotuvė buvo viena pirmųjų šalyje, pasiūliusių išskirtinai tik ekologiškus ir natūralius produktus – maisto prekes, higienos ir švaros reikmenis. Dabar „Ekopirk.lt“ – sėkmingai verslą plečianti ir pardavimo mastą smarkiai didinanti įmonė.

„Pasiūlę patrauklią kainą, parodę, kad ekologiški produktai gali būti įperkami visiems, greitai pelnome naujų klientų simpatijas. Norint sėkmingai augti, labai svarbu neužstrigti ties vienu verslo modeliu“, – sako interneto parduotuvės įkūrėja ir vadovė Jurgita Mackevičienė.

Pardavimo mastas auga

Išskirtinės interneto parduotuvės įkūrėjai nuo pat pirmųjų verslo įkūrimo dienų buvo svarbu ne tik geriausiomis kainomis pasiūlyti didžiausią ekologiškų prekių asortimentą Lietuvoje, bet ir skatinti žmonių sąmoningumą – supažindinti juos su sveika gyvensena ir mityba.

„Labai gerai prisimenu, kai, perskaičiusi apie pavojingas žmogaus organizmui chemines medžiagas, likau šokiruota. Tuomet tarsi įvyko nušvitimas. Labai aiškiai suvokiau, kad apie tai turi sužinoti kuo daugiau žmonių“, – prisiminė J. Mackevičienė.

Didžiųjų prekybos tinklų pardavimų padaliniuose dirbusi moteris ekologiška produkcija susidomėjo dirbdama viename jų. Į savo rankas perėmusi projektą, kurio tikslas buvo sukurti ekologiškų prekių asortimentą, moteris ne tik ėmėsi plėsti ekologiškų prekių asortimentą, bet ir pradėjo dar labiau domėtis sveikais produktais, aplinkos išsaugojimu.

Vėliau nusprendė ir pati natūraliau maitintis – abu su vyru tapo vegetarais, atsisakė alkoholio.

Kitas, rodos, visai natūralus žingsnis buvo pačios įkurta ekologiškų prekių interneto parduotuvė.

„Visiškai pasikeitė mūsų valgymo įpročiai, pradėjome domėtis sveikesne, natūralia ir įvairesne mityba. Pradėjome vartoti daug prieskonių, įvairių kruopų. Tuo metu pamačiau, kad yra daugybė verslo galimybių. Tikėjau savo nauju projektu, todėl pradėjau nedvejodama“, – verslo pradžią prisiminė J. Mackevičienė.

Dabar natūralių ir sveikų produktų interneto parduotuvės vadovė džiaugiasi kasmet didėjančia pardavimo apyvarta. Pernai ekologiškų prekių apyvarta padidėjo 109 proc., palyginti su 2014 metais. Šiemet „Ekopirk.lt“ tikisi bent 80 proc. augimo.

„Pagrindinis mūsų pardavimo masto variklis – naujų produktų įvedimas į prekybos tinklų asortimentą ir eksporto plėtra. Vien iš interneto prekybos įmonė neišsilaikytų. Žmonės vis dar nelabai suvokia ekologiškų produktų naudą. Be to, visiems svarbi ir prekės kaina“, – sakė J. Mackevičienė.

Sumažinta kaina ir nauji sprendimai

Tam, kad pritrauktų net ir tuos klientus, kurie renkasi prekes pirmiausia atsižvelgdami į kainą, verslininkė sumanė elgtis drąsiai – sumažinti populiariausių produktų kainas. Pavyzdžiui, gerokai sumažėjo bene populiariausios prekės – ekologiško šalto spaudimo kokosų aliejaus – kaina. Įmonė palankesnes kainas pirkėjui pasiūlė savo augančio pelno sąskaita. Be to, tai padaryti buvo galima ir priėmus naujus sprendimus. Vienas jų – pasiūlyti pirkėjams didesnes ir paprastesnes pakuotes.

„Kam mokėti už pakavimą ir pakuotę, jei galima įsigyti prekių daugiau ir pigiau? Be to, taip mes visi mažiname gamtos taršą“, – pasakojo interneto parduotuvės vadovė.

Sprendimas parduoti prekes didesnėmis pakuotėmis sulaukė ir kavinių bei restoranų dėmesio. Specialiomis kainomis jiems siūlomi didmenai skirti maisto produktai.

Ekologiškų prekių paklausa ateityje didės

Dar vienas įmonės sėkmės garantas – prekių asortimento plėtra. Todėl jau artimiausiu metu „Ekopirk.lt“ žada savo pirkėjams pasiūlyti dar daugiau prekių. Verslininkė tiki, kad pirkėjai Lietuvoje jau yra pasiruošę pirkti įvairesnių ir sveikesnių produktų, tik galbūt ne visuomet jų randa.

Koją kiša ir tai, kad lietuviai yra linkę pirkti tik nupigintas prekes. Visgi situacija jau po truputį keičiasi. Lietuvoje jau dabar pastebima vis didėjanti ekologiškų prekių paklausa. J. Mackevičienė neabejoja, kad, augant gyventojų sąmoningumui, ateityje dar daugiau žmonių ieškos sveikų ir ekologiškų prekių.

„Vis jaunesni žmonės dažniau serga įvairiomis alergijomis. Todėl, manau, neišvengiama, kad vis daugiau gyventojų domėsis ir ieškos ekologiškų bei natūralių produktų. Tikiu, kad ateityje daugės žmonių, kurie rūpinsis savo, vaikų ir planetos ateitimi“, – vylėsi interneto parduotuvės vadovė.

J. Mackevičienė kaip pavyzdį nurodė neseniai Švedijoje atliktą tyrimą. Jo metu įprastą maistą valgiusi šeima dvi savaites vartojo tik ekologiškai užaugintą maistą, gėrimus ir naudojosi ekologiškomis kosmetikos priemonėmis. Tyrimo išvados buvo stulbinančios. Jau po pirmos ekologiškos produkcijos vartojimo dienos pesticidų kiekiai visų šeimos narių organizmuose sumažėjo. Antros savaitės pabaigoje pesticidų likučių organizme aptikta labai mažai arba jų nebuvo visai.

„Jei tokia informacija būtų skleidžiama nuolat, galbūt pavyktų pasiekti tai, kad būtų ženklinami ne ekologiški produktai, o tie, kuriuose yra nenatūralių sudėtinių dalių, kuriuos auginant buvo naudojamos cheminės trąšos, pesticidai“, – kalbėjo J. Mackevičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.