Kuo dirba 25 metų britas, ką tik tapęs milijardieriumi?

Po netikėtos vieno iš turtingiausių Didžiosios Britanijos žmonių, šeštojo Vestminsterio kunigaikščio Geraldo Grosnevoro mirties titulas ir turtai atiteko jo sūnui Hughui Grosvenorui.

H.Grosvenoro turtas vertinamas 9 mlrd. svarų sterlingų. Jo tėvui priklausė daug žemės prestižiniuose Londono rajonuose – Meifero ir Belgravijos, taip pat daug vertingų objektų kaimuose ir už Didžiosios Britanijos ribų, daugiausia Vankuveryje, Tokijuje ir Honkonge.<br>VIDA Press nuotr.
H.Grosvenoro turtas vertinamas 9 mlrd. svarų sterlingų. Jo tėvui priklausė daug žemės prestižiniuose Londono rajonuose – Meifero ir Belgravijos, taip pat daug vertingų objektų kaimuose ir už Didžiosios Britanijos ribų, daugiausia Vankuveryje, Tokijuje ir Honkonge.<br>VIDA Press nuotr.
H.Grosnevoras dirba vadybininku kompanijoje „Bio-bean“, kuri užsiima ekologiškomis technologijomis ir perdirba kavos tirščius į biodegalus.<br>„Bio-bean“ nuotr.
H.Grosnevoras dirba vadybininku kompanijoje „Bio-bean“, kuri užsiima ekologiškomis technologijomis ir perdirba kavos tirščius į biodegalus.<br>„Bio-bean“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 17, 2016, 6:29 PM, atnaujinta May 15, 2017, 3:25 PM

25 metų paveldėtojas tapo jauniausiu milijardieriumi pasaulyje, kurio turtas siekia 9 mlrd. svarų (10,34 mlrd. dolerių).

Kaip rašo BBC, Hughu Richardu Louisu Grosvenoru žiniasklaida domėjosi dar iki šių permainų. Ypač juos sudomino vakarėlis, surengtas tuomet dar grafo 21-ojo gimtadienio proga.

Į šventę, kurios aprangos kodas buvo „vakariniai kostiumai ir neonas“, buvo pakviesta 800 svečių, tarp jų – ir princas Harry. Linksmybių kaina – 5 mln. svarų (5,74 mln. eurų).

Vakarėlis vyko šeimai priklausančiame Eaton Hall dvare Češyro grafystėje. Čia Grosvenorų šeima įsikūrusi nuo XV amžiaus. Jaunasis šeimininkas paprašė jam ką nors norinčių dovanoti svečių nupirkti vyno, kuriuo būtų papildyta ir taip didelė vynų kolekcija. Naujasis Vestminsterio kunigaikštis mokėsi valstybinėje pradinėje mokykloje, vėliau lankė privačią vidurinę mokyklą, ją baigęs Niukaslo universitete studijavo kaimo žemės valdymą.

Dabar jis dirba buhalteriu kompanijoje „Bio-bean“, kuri užsiima ekologiškomis, aplinką tausojančiomis technologijomis ir perdirba kavos tirščius į biodegalus.

H.Grosvenoras yra mirusio hercogo vyriausias vyriškosios lyties palikuonis. Todėl jam ir atiteko tiek titulas, tiek turtai. Hughas turi tris seseris: ledi Tamara Grosvenor, ledi Edwina Grosvenor ir ledi Viola Grosvenor.

H.Grosvenoras glaudžiai susijęs ir su karališkąja šeima: jis yra princo George'o krikštatėvis, o jo motina Natalia Phillips – Williamo krikštamotė.

Giminystės gijos iš motinos pusės jaunąjį britų milijardierių sieja su Rusijos poetu Aleksandru Puškinu.

Leidinys „Vanity Fair“ 2013 metais H.Grosvenorą pavadino absurdiškai turtingu jaunu žmogumi vaiko veidu. Britanijoje leidžiamas žurnalas „Tatler“ įtraukė jį įtakingiausių šalyje žmonių sąrašą ir apibūdino šitaip: „Niukaslo universiteto absolventas, turintis vyno kolekciją ir einantis iš proto dėl mergaičių, vilkinčių neono drabužiais“.

H.Grosvenoro turtas vertinamas 9 mlrd. svarų sterlingų. Jo tėvui priklausė daug žemės prestižiniuose Londono rajonuose – Meifero ir Belgreivijos, taip pat daug vertingų objektų kaimuose ir už Didžiosios Britanijos ribų, daugiausia Vankuveryje, Tokijuje ir Honkonge.

64 metų Vestminsterio kunigaikštis praėjusią savaitę mirė vienoje Lankašyro ligoninėje šiaurės vakarų Anglijoje, nurodė palikimo tvarkytojų atstovė.

Šiam stambiam Britanijos žemvaldžiui priklausė 190 akrų (76,9 ha) Belgreivijoje – viename brangiausių Londono rajonų šalia Bakingamo rūmų. Kaip nurodo verslo naujienų agentūra „Bloomberg“, jis prarado 1 mlrd. dolerių tuojau po Britanijoje birželį įvykusio referendumo, kai šalis apsisprendė išstoti iš Europos Sąjungos. Šis žingsnis smarkiai nusmukdė svaro kursą ir supurtė nekilnojamojo turto rinką.

Patys jauniausi pasaulio milijardieriai

Forbes“ suskaičiavo, kad milijardierių, kuriems mažiau nei 30 metų, pasaulyje yra devyni.

Pati jauniausia – norvegė Alexandra Andresen. Jai – dvidešimt, jos turtas vertinamas 1,8 mlrd. dolerių. Ji su savo seserimi Katharina (21 metų) gavo po 42 proc. šeimai priklausančios investicijų kompanijos „Ferd“ akcijų.

Antras sąraše – Gustavas Magnaras Witzoe iš Norvegijos. Jam – 23 metai, jis paveldėjo 47 proc. savo tėvo, besiverčiančio žuvų verslu, kompanijos. Šio jauno žmogaus turtas vertinamas 1,73 mlrd. dolerių.

Amerikiečiui Evanui Spiegel – 26 metai, jis sukūrė mobiliąją programėlę „Snapchat“. Jo turtas – 2,1 mlrd. dolerių.

H.Grosvenoras – vienintelis britų milijardierius, jaunesnis nei 30 metų.

Parengė Aida Murauskaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.