Sunervino sutuoktinis? Vilniečiai siūlo netikėtą būdą, kaip išlieti pyktį

Jeigu aprėkė viršininkas, nesiseka darbas, sunervino žmona arba vyras ar per pietus kostiumą apsipylėte kava, neigiamas emocijas galima palikti daužant indus ar ekskavatoriumi kasant duobę.

Įniršį liejantys klientai privalo apsivilkti specialų kostiumą, o veidus paslėpti po apsaugine kauke – kad daužydami lėkštes ir kitus daiktus nesusižalotų.<br>D.Umbraso nuotr.
Įniršį liejantys klientai privalo apsivilkti specialų kostiumą, o veidus paslėpti po apsaugine kauke – kad daužydami lėkštes ir kitus daiktus nesusižalotų.<br>D.Umbraso nuotr.
K.Ščerbauskas tikino, kad jo paslaugomis naudojasi ne žalias jaunimas.
K.Ščerbauskas tikino, kad jo paslaugomis naudojasi ne žalias jaunimas.
Kambaryje „Išsikrauk“ jau sudaužyta 2–3 tūkstančiai lėkščių ir puodelių.
Kambaryje „Išsikrauk“ jau sudaužyta 2–3 tūkstančiai lėkščių ir puodelių.
Ar po nervingos dienos susikaupusias emocijas nenorėtumėte išlieti ekskavatoriumi niokodamas automobilius?
Ar po nervingos dienos susikaupusias emocijas nenorėtumėte išlieti ekskavatoriumi niokodamas automobilius?
Daugiau nuotraukų (4)

Arūnas Dumalakas („Lietuvos rytas“)

Oct 23, 2016, 12:34 PM, atnaujinta May 10, 2017, 9:06 AM

Vilnietis Karolis Ščerbauskas siūlo linksmybėmis paversti tai, ką kartais išbando sutuoktiniai, kai susipyksta.

Indų daužymo kambaryje „Išsikrauk“ Paribio gatvėje laukia puodelių ir lėkščių krūva. Prieš paleidžiant jas į sieną, ant indų dar galima užrašyti tai, kas labiausiai nervina.

O Mindaugas Vilkas siūlo sėsti į ekskavatoriaus kabiną ir taip išsikrauti. Vytenio gatvėje prie sunkiosios technikos vairo galima įgyvendinti vaikystės svajonę. Juk vairuoti didžiulį traktorių svajojo ne vienas mažylis.

Kartu tai – ir puikus gelbėjimasis nuo streso. Ekskavatoriaus kaušu galima iškasti duobę ir įsitikinti, kad tai nėra taip sunku.

Šalia nėra instruktoriaus

Vis dėlto M.Vilkas jau pastebėjo, kad pramogautojams duobės kasimas nėra pats įdomiausias darbas.

„Pasirodo, daug įdomesnis slalomo ruožas, užduotis ekskavatoriumi pervažiuoti per rąstą ar kaušu pakelti automobilį ir perstatyti jį į kitą vietą“, – pasakojo tik porą savaičių neįprastą pramogą siūlantis M.Vilkas.

Jeigu kas mano, kad ekskavatoriaus kabinoje šalia sėdės instruktorius, klysta. Po tokių mokymų pramogautojas tampa tikru ekskavatorininku.

M.Vilkas tikino, kad tik iš pirmo žvilgsnio atrodo, jog ekskavatoriaus valdymas yra sudėtingas. Jis visada pamoko vairą laikyti trimis pirštais, nes uždėjus ant jo visą ranką judesiai gali būti per staigūs.

Palaima traiškant mašiną?

Pati pigiausia pramoga, kainuojanti 49 eurus, pavadinta „Apšilimui“.

M.Vilkas tikino, kad valdant ekskavatorių užplūsta geros emocijos ir pasitenkinimas savimi, pirmą kartą pajudėjus sunkiąja technika ir vieninteliu kaušo grybštelėjimu iškasus tiek, kiek rankomis kastum pusvalandį.

Už 85 eurus M.Vilkas siūlo tapti profesionalu. Siekdamas įveikti kliūčių ruožą, ekskavatorininkas turės pademonstruoti koordinaciją, greitį, gebėjimą greitai mokytis ir perprasti technikos valdymą.

Atliekant užduotis kiekviename žingsnyje ekskavatorininkas susidurs su nauja nepatirta situacija, kuri lavins erdvinį mąstymą, judesių tikslumą.

O už 179 eurus galima iš viso nutrūkti nuo grandinės.

„Ateina laikas, kai nori nusirauti ir išsitaškyti, o tai tikrai ne simuliatorius. Mėgaukis tikrais pojūčiais, kurių nesuklastosi“, – kviečia M.Vilkas.

Ar apims palaima, ekskavatoriumi sutraiškius lengvąjį automobilį? Galbūt.

Taip pat bus galimybė įveikti kliūčių ruožą, pastatyti ekskavatorių piestu, kaušu nuo sukastos smėlio krūvos numušti kamuolį, taip pat jį pagriebti ir įmesti į padangos vidurį.

Nuomojo įvairią techniką

Kaip M.Vilkui šovė į galvą mintis sukurti tokią pramogą – gal jis prisiminė buvusį merą Artūrą Zuoką, kuris Gedimino prospekte šarvuočiu sutraiškė lengvąjį automobilį „Mercedes“?

„Ne, apie A.Zuoką tikrai negalvojau, tačiau mintis ar idėja retai šauna akimirksniu. Tuo metu viena mano veiklos sričių buvo trumpalaikė statybinės technikos nuoma ir jau buvau pavargęs nuo nuolatinio vėlavimo atsiskaityti šiame sektoriuje.

Bendraujant su savo aplinkos kūrybingais žmonėmis, dalijantis mintimis tas sumanymas po truputį brendo. Juk ne vienas yra pasvajojęs pavairuoti ekskavatorių arba iškasti juo duobę, tačiau realiame gyvenime tokia galimybė pasitaiko tik retam.

To užteko, kad imčiausi konkrečių veiksmų“, – pasakojo pramogų parko „Mad Motors“ įkūrėjas M.Vilkas.

Stebi emocijų pliūpsnius

Paklaustas, kokios emocijos apima pramogautojus sėdint ekskavatoriaus kabinoje, M.Vilkas prisiminė vienos klientės žodžius.

Mergina teigė, kad apima ypatingas jausmas sėdėti tokioje didelėje mašinoje ir ją itin grakščiai valdyti. Ji prisipažino, kad viduje užvirė velniukai, kilo noras ką nors sutraiškyti, pervažiuoti per rąstą.

„Išlipus iš kabinos nors trumpam galima pasijusti blogų emocijų išsiliejimo valdovu ir garsiai sušukti: „Aš tai padariau!“ – džiūgavo pramogautoja.

M.Vilkas pridūrė, kad vieni klientai būna labai susikaupę ir stengiasi visus veiksmus atlikti kuo tiksliau, kiti krykštauja ar ploja, o treti kabinoje stengiasi pasidaryti asmenukę.

Jo nuomone, tai nėra paprastas pasivažinėjimas sunkiąja technika. Žmonės patiria didelį pasitenkinimą savimi susidūrę su situacija, kurioje yra iššūkių, ir puikiai su ja susitvarkę.

Teko išvalyti šabakštyną

Pramogų parkas „Mad Motors“ – 15 arų, jo viduryje stovi vikšrinis ekskavatorius „New Holland“.

Jis sveria 21 toną, skirtas sunkiesiems žemės, statybos arba griovimo darbams. Kaušo tūris siekia 1,3 kubinio metro.

Sklypą Naujamiestyje M.Vilkas rado atsitiktinai. Juo naudotis pasiūlė pažįstami.

Anksčiau jame buvo šabakštynas, tad teritoriją teko išvalyti.

Prieš tai vilnietis mėgino išsinuomoti sklypą prie magistralės Vilnius–Kaunas, bet, išgirdę apie sumanymą, savininkai paskutinę minutę persigalvojo.

Veidui – apsauginė kaukė

Įžengus į indų daužymo kambarį „Išsikrauk“ patraukia dėmesį ant sienos pakabintos dvi nuotraukos. Vienoje jų – žaibai ir tamsūs debesys, antroje – dangaus žydrynė. „Prieš“ ir „po“ – taip nuotraukas paaiškina du žodžiai.

Emocijas siekiančių išlieti daužytojų laukia aštuoni indai ir du ginklai – sunkūs kūjai. Taip pat yra stovai, ant kurių indus galima sustatyti. Galima išsiversti ir be jų – tiesiog lėkštę tėkšti į sieną.

Tiesa, kad nesusižalotum, pirma būtina užsimaukšlinti šalmą, veidą paslėpti po apsaugine kauke ir apsivilkti specialų kostiumą.

Įsigijus dovanų čekį, ši pramoga kainuoja 9,9 euro. O šiaip už ją reikėtų pakloti 14 eurų.

Groja tranki muzika, daužymo kambario sienos lyg buliui išdažytos raudona spalva. O K.Ščerbauskas gali pasiūlyti papildomų daiktų daužymui – nuo mobiliųjų telefonų iki televizorių.

O daužyti paskirtų indų jis turi pakankamai. Jų atiduoda atsinaujinančios kavinės. Prie sienos šukių krūva – ankstesnių lankytojų palikimas.

Šiame kambaryje jau sudaužyta 2–3 tūkst. lėkščių ir puodelių.

Dažniausiai daužo moterys

Kambarys „Išsikrauk“ Žvėryne įsikūręs jau kelis mėnesius, o K.Ščerbauskas tvirtino, kad norinčių viską daužyti ir už tai dar mokėti pinigus netrūksta.

„Įkurdamas kambarį maniau, kad jo lankytojai bus šiek tiek kitokie. Pasirodo, klydau“, – prisipažino vilnietis.

Lankytojus jis skirsto į tris grupes. Pirmieji – tie, kurie gavo dovanų čekį. Taip pat indus mielai daužo bernvakarius ar mergvakarius švenčiančios kompanijos, įvairių įmonių ir įstaigų kolektyvai. O trečioji grupė – pavieniai lankytojai, ateinantys išlieti emocijų dėl tam tikrų priežasčių.

„Keista, bet dažniausiai indus daužo moterys.

Anksčiau lankytojai buvo maždaug 25 metų, o dabar jų amžius artėja prie trisdešimties.

Taigi žaliu jaunimu nepavadinsi“, – vardijo K.Ščerbauskas.

Jis pastebėjo, kad užsukę į kambarį klientai iš pradžių būna drovūs, tarsi gėdijasi dėl to, kad čia atėjo. Todėl K.Ščerbauskas visus pamoko suskaičiuoti iki trijų, garsiai surėkti ir tėkšti lėkštę į sieną. Štai tuomet ir sukyla adrenalino banga.

Sekė užsienio pavyzdžiais

K.Ščerbauskas neslėpė, kad kurdamas specialų kambarį jis sekė užsienio pavyzdžiais.

Pavyzdžiui, Kanadoje, Toronte, neseniai atidarytas klubas „Battle Sports“, kuriame yra pykčio kambarys. Jame kiekvienas gali daiktus daužyti į valias. Už 18 eurų galima daužyti, trankyti ir kaip pakliūva naikinti įvairius namų apyvokos daiktus.

Jo įkūrėjai tikina, kad toks užsiėmimas – terapija. Daiktus žmonės daužo stengdamiesi atsikratyti įtampos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.