„Siemens“ perka „Mentor Graphics“ už 4,5 mlrd. JAV dolerių

Vokietijos inžinerijos įmonių

„Siemens“ vadovas Joe Kaeseris nusprendė pertvarkyti bendrovę, Vokietijoje labiausiai žinomą dėl gaminamų buities prietaisų, į pelningesnę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Siemens“ vadovas Joe Kaeseris nusprendė pertvarkyti bendrovę, Vokietijoje labiausiai žinomą dėl gaminamų buities prietaisų, į pelningesnę.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Eltos inf.

Nov 14, 2016, 2:21 PM, atnaujinta Apr 17, 2017, 11:59 PM

Pirmadienį „Siemens“ paskelbė, kad sumokės „Mentor Graphics“, kuriančiai puslaidininkių projektavimo programinę įrangą, 37,25 JAV dolerio už akciją, 21 centu daugiau nei įmonės akcijos kainavo penktadienio prekybos biržoje pabaigoje.

„Siemens“ vadovas Joe Kaeseris nusprendė pertvarkyti bendrovę, Vokietijoje labiausiai žinomą dėl gaminamų buities prietaisų, į pelningesnę. Jo strategija apima nepagrindinių verslų pardavimą, taip pat investavimą į sritis, žadančias didesnį augimą ir palankesnę pelno maržą.

Viena tokių sričių yra programinės įrangos gamyba, kurioje „Siemens“ vis intensyviau konkuruoja su įmonėmis, kurios naująsias technologijas tobulina greičiau, nes tai – pagrindinis jų verslas. Anksčiau šiais metais „Siemens“ už beveik 1 mlrd. JAV dolerių įsigijo „CD-adapco“, privačią JAV inžinerinės programinės įrangos įmonę.

Praėjusią savaitę „Siemens“ paskelbė apie planuojamą jos sveikatos priežiūros verslo, verto 15 mlrd. JAV dolerių, akcijų listingavimą biržoje. Tai pakėlė bendrovės akcijų kainas į aukščiausią lygį per 16 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.