Sėkmingą verslą sukūręs dzūkas puošia ne tik Alytų

Daryti tai, ko nedaro kiti ir daryti gerai. Tokia verslo filosofija vadovaujasi alytiškis verslininkas Gytis Baležentis, kurio įkurtos įmonės „Tringala“ gaminiai puošia ne tik Alytų, bet ir kitus Lietuvos bei užsienio šalių miestus. Įmonės klientai vertina „Tringalos“ betono gaminių kokybę ir ilgaamžiškumą.

Daryti tai, ko nedaro kiti ir daryti gerai. Tokia verslo filosofija vadovaujasi alytiškis verslininkas Gytis Baležentis.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daryti tai, ko nedaro kiti ir daryti gerai. Tokia verslo filosofija vadovaujasi alytiškis verslininkas Gytis Baležentis.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Raimonda Andriulionytė („alytusplius.lt“)

Dec 4, 2016, 11:29 AM, atnaujinta Feb 10, 2018, 12:52 AM

Alytuje prie Didžiosios Dailidės ir Gulbynės ežerėlių, Dzūkijos pagrindinės mokyklos kieme esantys suoliukai, Alytaus miesto savivaldybės prieigas puošiantys vazonai gėlėms, į didįjį Jurgiškių gatvėje įsikūrusį prekybos centrą „Norfa“ vedantys betoniniai laiptai – įmonės „Tringala“ darbuotojai jau nesuskaičiuoja, kiek jų gaminių rado savo vietą Alytuje ir kiek jų iškeliavo į kitus miestus.

Didžioji dalis „Tringalos“ klientų – įmonės. Architektai, dizaineriai pateikia gaminių vizualizacijas, o „Tringala“ imasi jas įgyvendinti. Daugiausia tai – nestandartiniai, išskirtiniai gaminiai, kurių niekur kitur nepamatysi.

„Mūsų tikslas nėra šimtatūkstantiniai užsakymai. „Tringalos“ įmonės privalumas tas, kad mes nestandartinius betono dirbinius gaminame ir nedideliais kiekiais. Stambūs gamintojai net nesikalba su tais, kurie pageidauja kelių ar keliolikos gaminių, o mums tai padaryti – jokių problemų. Ne užsakovas taikosi prie mūsų, o mes prie jo“, – pasakojo G. Baležentis.

Įmonės vadovas ir pats tiesiogiai dalyvauja gamybos procese – jis ir projektuoja, ir daro formas betono gaminiams. Norint pagaminti betono gaminį, pirmiausia betoną reikia išlieti specialioje formoje, kurioje jis sustingsta. Formas reikia pasidaryti iš anksto. Formų projektavimas ir gamyba – G. Baleženčio sritis.

„Nesėdžiu rankų sudėjęs. Mano darbas nesibaigia 17 valandą. Bet aš netgi nevadinu to darbu, man tai pomėgis, kuriam negaila savo laiko“, – kalbėjo įmonės savininkas.

Savo verslą jis pradėjo prieš 16 metų. Pirmasis gaminys buvo trinkelės. Sodybą nusipirkę G. Baleženčio tėvai nusprendė trinkelėmis iškloti kiemą. Tais laikais trinkelių nusipirkti nebuvo paprasta, o ir jų kaina buvo didelė.

„Paskaičiavome, kad trinkelės kainuotų apie 10 000 litų (apie 2 tūkst. 900 eurų). Visai atsitiktinai laikraštyje radau skelbimą, kad parduodamos plastikinės formos trinkelių gamybai. Kadangi pačiam patikdavo darbai, susiję su betonavimu, tėvo paprašiau, kad nupirktų tas formas, kurios kainavo panašiai kaip ir naujos trinkelės. Turėjau viziją, kad ne tik tėvų kiemui trinkeles pagaminsiu, bet ir užsidirbsiu jas gamindamas kitiems. Ir mano planai pasiteisino“, – verslo pradžią prisiminė G. Baležentis.

2001 metais jis oficialiai įkūrė savo įmonę, įsirengė gamybines, sandėliavimo patalpas, įsigijo sunkių betono gaminių pervežimui reikalingų transporto priemonių. Įmonės „Tringala“ pavyzdys rodo, kad Alytuje verslas gali sėkmingai gyvuoti, tik tam reikia daug pastangų ir darbo. Kaip teigė G. Baležentis, nors įmonė nėra didelė, verslas sekasi puikiai. Visa tai – kruopštaus darbo ir kokybės garanto dėka. Įmonė jau ne kartą užsakovams įrodė, kad yra lanksti ir patikima.

Didelę patirtį sukaupę įmonės darbuotojai džiaugiasi, kad gaminių užsakovai vertina lietuvišką produkciją ir jos kokybę.

„Labai gera savo gaminius pamatyti ir kituose miestuose užsienio šalyse. Užsakymų netrūksta. Tikriausiai dėl to, kaip minėjau, kad visada orientuojamės ne į kiekybę, o kokybę. Pigių gaminių netgi nesiimame gaminti. Puikiai suprantame, kad už gaminio kokybę atsako jo gamintojas. Aš galvoju ne vienerius, o keletą metų į priekį ir turiu būti įsitikinęs, kad net praėjus ilgesniam laikui, gaminys išliks nepriekaištingos kokybės“, – kalbėjo G. Baležentis, sukūręs darbo vietą ne tik sau, bet ir dar dešimčiai alytiškių – vidutiniškai tiek žmonių dirba „Tringaloje“, gaminančioje parko suoliukus, lauko vazonus, teraco gaminius, sertifikuotas laiptų pakopas, betonines tvoras, sandėliukus, malkines, gelžbetoninius stulpus, lauko šiukšliadėžes, teniso stalus ir kitus gaminius.

Didžiausią paklausą šiuo metu turi laiptų pakopos ir suoliukai. O trinkelių, nuo kurių pradėjo savo verslą, „Tringala“ jau beveik negamina – lietuviškas trinkeles iš rinkos stumia gerokai pigesnės lenkiškos. Bet dėl to tuščios nišos Alytaus įmonės veikloje neatsirado – užsakymų kitiems gaminiams netrūksta, juolab, kad įmonė gamina ir nestandartinius gaminius, kaskart pirmiausia atsižvelgdama į kliento pageidavimus.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.