Ką reiškia dirbti „Lidl“, šis lietuvis perprato dar Londone

„Lidl“ parduotuvės Lietuvoje duris atvėrė 2016-ųjų vasarą. Tačiau ne vienas lietuvis šio vokiško tinklo užkulisius perprato gerokai anksčiau – dirbo „Lidl“ kitose šalyse. O kai atsirado galimybė paskui darbdavį parvykti į tėvynę, nesvarstydami susikrovė lagaminus. Skrydis namo jiems tapo ir profesinės karjeros skrydžiu.

Sprendimą parsirasti į tėvynę G.Vaičiulis su žmona priėmė, kai sužinojo, kad „Lidl“ apsisprendė įsikurti ir Lietuvoje.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Sprendimą parsirasti į tėvynę G.Vaičiulis su žmona priėmė, kai sužinojo, kad „Lidl“ apsisprendė įsikurti ir Lietuvoje.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Aida Murauskaitė

Dec 28, 2016, 5:42 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 8:24 PM

Lemtingas atsitiktinumas lėmė karjerą tarptautinėje įmonėje. Šitaip savo kelią galėtų apibūdinti iš Kėdainių kilęs, Kaune studijas prieš dešimtmetį baigęs 36 metų Gediminas Vaičiulis. Kadaise ketinęs Londone per kelis mėnesius užsidirbti šiek tiek pinigų, jis nuo žemiausio laiptelio „Lidl“ bendrovėje įkopė į didelio ir svarbaus padalinio vadovo postą.

Išvyko trumpam, liko dešimčiai metų

G.Vaičiulis „Lidl“ kompanijoje jau susikrovė dešimties metų darbo stažą. Pastaruosius metus jis dirba Lietuvoje, o prieš tai patirtį kaupė Jungtinėje Karalystėje. „Lidl“ – jo pirmoji ir vienintelė darbovietė.

G.Vaičiulis į Londoną išvyko su savo drauge 2006-aisiais. Jaunuoliai buvo ką tik baigę studijas aukštosiose mokyklose, atlyginimai Lietuvoje nedžiugino, tad pora nutarė keliauti pas draugus Didžiojoje Britanijoje ir per vasarą nors kiek užsidirbti.

Ten G.Vaičiulis pamatė skelbimą, kad „Lidl“ šiauriniame Londone ieško darbuotojų. Lietuvis nutarė pretenduoti į grupės vadovo poziciją, tačiau sulaukė pasiūlymo pradėti nuo paprasčiausio darbo – pakuotojo, padedančio pirkėjams susikrauti pirkinius, o ilgainiui galbūt tapti ir vadovu.

„Tris mėnesius dirbau pakuotoju, ir tai buvo tokia gera patirtis, kuri man pravertė tapus jau grupės vadovu“, – sakė G.Vaičiulis.

Ketverius metus jis sėmėsi šios patirties, o tuomet nutarė išmėginti jėgas pardavimų srityje. Darbdaviai jį nusiuntė išsyk į dvejus mokymus – parduotuvės vadovų ir regiono vadovų

Tačiau laikas parodė: pardavimai G.Vaičiuliui nebuvo prie širdies, tad jis pasirinko logistiką. 2012-aisiais lietuvis buvo paskirtas Priėmimo skyriaus vadovu. Šias pareigas Londone jis ir ėjo, kol nutarė grįžti į Lietuvą.

Nugalėjo tėvynės ilgesys

Sprendimą parsirasti į tėvynę G.Vaičiulis su žmona priėmė, kai sužinojo, kad „Lidl“ apsisprendė įsikurti ir Lietuvoje.

„Londone mes gerai gyvenome, buvome įsigiję ir nekilnojamąjį turtą, turėjau gerą darbą, žmona dirbo finansų srityje. Tačiau tėvynės ilgesys daro savo“, – sakė G.Vaičiulis.

Vyras prieš porą metų paskambino į Lietuvoje besikuriantį „Lidl“ ir išsakė norą dirbti tėvynėje.

„Žinoma, „Lidl“ – vienas prekybos tinklas, bet kiekviena šalis turi savas įmones. Britai iš savo šalies tinklo nenorėjo manęs iškart paleisti. Sutarėme, kad dirbsiu dar aštuonis mėnesius ir per tą laiką išmokysiu žmogų, kuris perims mano darbus“, – pasakojo G.Vaičiulis.

Lietuvoje – vienas svarbus pranašumas

Įvykdęs visus įsipareigojimus lietuvis išvyko keturiems mėnesiams į mokymus Vokietijoje, vėliau – į Slovakiją. O jau po jų grįžo į Lietuvą – jis dirba „Lidl Lietuva“ Kauno regioninės bendrovės Paskirstymo skyriaus vadovu. Žmona tebedirba toje pačioje britų finansų įmonėje, tiesa, tai daro virtualiai iš Kauno.

„Man tai pirmas darbas Lietuvoje. Žinoma, buvo justi skirtumų, kai po dešimties metų, praleistų Londone, grįžome į Kauną. Tačiau dabar manau ir visiems sakau, kad jokio skirtumo – dirbi „Lidl“ Londone ar, tarkim, Kaune. Sąlygos tokios pačios, reikalavimai tokie patys.

Žinoma, yra vienas ir labai svarbus pranašumas Lietuvoje. Tai galimybė kalbėti gimtąja kalba“, – sakė laisvai angliškai kalbantis G.Vaičiulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.