Tarptautinė karjera „Lidl“ tinkle – trigubu greičiu

Pretendavo į vienas pareigas, išvyko mokytis į užsienį, tačiau dar net nebaigusi mokslų sulaukė darbdavio pasiūlymo užimti kur kas aukštesnį postą. Tokia greita karjera „Lidl“ tinkle gali pasidžiaugti 31 metų pardavimų vadovė Eglė Tamulevičiūtė.

„Lidl“ pardavimų vadovė Eglė Tamulevičiūtė šiame prekybos tinkle įsidarbino prieš dvejus metus. 2014-aisiais įveikusi atranką Lietuvoje, ji galėjo rinktis, į kurią užsienio šalį vykti mokymų.<br>Asmeninio albumo nuotr.
„Lidl“ pardavimų vadovė Eglė Tamulevičiūtė šiame prekybos tinkle įsidarbino prieš dvejus metus. 2014-aisiais įveikusi atranką Lietuvoje, ji galėjo rinktis, į kurią užsienio šalį vykti mokymų.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 4, 2017, 11:34 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 7:34 PM

„Lidl“ pardavimų vadovė Eglė Tamulevičiūtė šiame prekybos tinkle įsidarbino prieš dvejus metus. 2014-aisiais įveikusi atranką Lietuvoje, ji galėjo rinktis, į kurią užsienio šalį vykti mokymų. E.Tamulevičiūtė pasirinko Airiją, mat šioje šalyje jau buvo gyvenusi ir dirbusi aptarnavimo sektoriuje.

31 metų moteris pretendavo tapti regiono vadove. Jai būtų tekę rūpintis keliomis parduotuvėmis – nuo pardavimų reikalų iki grynųjų pinigų operacijų.

Mokėsi iš airių

„Mokymai Airijoje buvo labai įdomūs. Norėdamas tapti aukšto lygio vadovu „Lidl“ kompanijoje, privalai įveikti visas grandis. Tai yra, aš turėjau perprasti ir ką reiškia dirbti kasininku, ir salės darbuotoju, ir parduotuvės vadovo pavaduotoja, ir parduotuvės vadove. Man buvo sudarytas planas, pagal kurį ir mokiausi.

Visas tas grandis įveikęs išmanai, kaip dirba kasininkas, kaip atliekami prekių užsakymai, kaip reikia motyvuoti darbuotojus“, – pasakojo E.Tamulevičiūtė.

Ji neslepia, kad visa tai buvo nemenkas iššūkis.

„Tačiau labai norėjau suprasti, kaip parduotuvių darbuotojai jaučiasi kasoje, kiek laiko užtrunka tą darbą išmokti, ar įmanoma šypsotis visas darbo valandas. „Lidl“ parduotuvėse dirbantys žmonės turi daug mokėti – jie ir išpakuoja bei išdėlioja gautas prekes, ir prižiūri, kad salėje nestigtų produktų, kepa bandeles mūsų kepyklėlėse, rūpinasi vaisių bei daržovių šviežumu „Lidl“ turgelyje. Mūsų parduotuvių darbuotojai tikrai primena supermenus!“, – apie vidaus reikalus pasakojo E.Tamulevičiūtė.

Mokydamasi Airijoje ji gavo ir atlyginimą, kompanija padengė gyvenimo išlaidas Dubline, suteikė automobilį.

Dar nesibaigus mokymams lietuvė sulaukė vadovės pasiūlymo Lietuvoje dirbti ne regiono vadove, o siekti aukštesnės pozicijos – pardavimų vadovės.

„Man tai buvo didelis iššūkis. Juk nepadirbusi regiono vadove išsyk peršokau į pardavimų vadoves. Man labai pravertė patirtis Dubline, kur turėjau rūpintis dviem didžiuliais regionais. Juk dabar man pavaldūs devyni regionų vadovai, žodžiu, man tenka rūpintis parduotuvėmis pusėje Lietuvos“, – pasakojo E.Tamulevičiūtė.

Ji tikra, kad darbas „Lidl“ suteikia platesnių galimybių. Ir ne tik siekiant karjeros savo šalyje. Tarkim, dėl asmeninių priežasčių panorus persikelti gyventi į kitą šalį, pirmiausia verta pasidomėti, ar joje veikia „Lidl“ ir kokių darbuotojų ieško – tarptautinė įmonių grupė sudaro sąlygas ir toliau dirbti šiame tinkle.

„Tokių pavyzdžių jau turime ir Lietuvoje. Tarkim, viena parduotuvės Lietuvoje vadovė išvyko į Angliją, mat ten darbą gavo jos draugas. Tad ji dabar dirba „Lidl“ Anglijoje, eina tokias pačias pareigas kaip ir Lietuvoje“, – sakė E.Tamulevičiūtė.

Pasirūpino motyvacija

Supermeno vertų įgūdžių visiems bendrovės „Lidl Lietuva“ darbuotojams labai prireikė ruošiantis didžiajam prekybos tinklo atidarymui šiemet birželį bei parduotuvėms jau atvėrus duris. Tą pačią diena minios smalsuolių suplūdo į 15 naujutėlių „Lidl“ parduotuvių, tą pačią dieną atidarytose dešimtyje šalies miestų.

Pradėdamas veiklą Lietuvoje, tarptautinis prekybos tinklas pritaikė ilgametę patirtį ir įdėjo daug pastangų, kad Lietuvoje pelnytų patrauklaus darbdavio vardą ir į kolektyvą pritrauktų motyvuotus žmones. Pradedantieji pardavėjai pirmaisiais metais „Lidl“ parduotuvėse uždirba nuo 3,33 Eur per valandą prieš mokesčius – 1,5 karto daugiau nei Lietuvos Respublikos vyriausybės oficialiai nustatytas minimalus valandinis atlygis (bruto), kuris nuo šių metų sausio 1 d. siekia 2,13 Eur. Darbo užmokestis Vilniuje siekia 3,48 Eur per valandą prieš mokesčius.

Visose tinklo parduotuvėse, logistikos centre ir biuruose yra įrengti elektroniniai darbo laiko apskaitos terminalai. Ši sistema užtikrina, kad visas išdirbtas laikas būtų užfiksuotas ir apmokėtas minutės tikslumu. Viršvalandžiams taikomas 1,5 valandinis darbo užmokesčio tarifas, o darbas švenčių ir poilsio dienomis apmokamas dvigubai. Be to, bendrovės darbuotojų darbo sutartyse numatytas ir kasmetinis atlyginimo augimas.

Darbo laikas parduotuvėse yra iš anksto planuojamas, daug dėmesio skiriant galimybei dirbti lanksčiu grafiku, pavyzdžiui, įtraukiant savaitgalius, vakarus ar darbo laiko paskirstant po kelias valandas per dieną. Lankstumas bei suminė darbo laiko apskaita – veiksniai, į „Lidl“ parduotuves pritraukiantys studentus, mažus vaikus auginančius tėvelius ir kitus motyvuotus darbuotojus. Bendrovė pasirūpino gera darbo aplinka – parduotuvėse, logistikos centre ir centrinėje buveinėje Vilniuje įrengtos virtuvės, poilsio kambariai.

Už atidarymą – premijos ir apdovanojimas

Anot E. Tamulevičiūtės, už itin intensyvų darbą atidarymo laikotarpiu bendrovė savo gausiai komandai atsidėkojo ne vien žodžiais. Rugsėjį bendrovės „Lidl Lietuva“ kolektyvui išmokėta iš viso 415 000 eurų premijų, o spalį į darbuotojų sąskaitas pervestas ir tiksliai suskaičiuotas atlyginimas už viršvalandžius atidarymo metu – iš viso 360 000 eurų su mokesčiais

Tą patį mėnesį pastangas vainikavo itin malonus įvertinimas – bendrovė „Lidl Lietuva“ tapo socialinės iniciatyvos „Aš myliu savo įmonę“ laimėtoja didžiųjų įmonių kategorijoje. Šių rinkimų rezultatus lemia bendrovės darbuotojų balsavimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.