Alytiškės moksleivės ėmėsi verslo ir neprašovė: sėkmė garantuota

Ar šokoladas būna tik juodas ir baltas? Ne! – užtikrintai atsako trys jaunos alytiškės, sukūrusios traškaus pilkojo šokolado receptą ir pagal jį gaminančios originalų gardėsį, kuriuo stebina  visus smaližius.

Mokomąją moksleivių bendrovę „Pegasas“ įkūrusios Karolina Slavinskaitė, Ema Kuniutytė ir Ema Matačinskitė džiaugiasi, kad prieš du mėnesius įkurta bendrovė jau sulaukė populiarumo.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Mokomąją moksleivių bendrovę „Pegasas“ įkūrusios Karolina Slavinskaitė, Ema Kuniutytė ir Ema Matačinskitė džiaugiasi, kad prieš du mėnesius įkurta bendrovė jau sulaukė populiarumo.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Raimonda Andriulionytė, alytusplius.lt

2017-02-23 15:31, atnaujinta 2017-04-09 12:09

Pagrindinio šio šokolado  ingrediento merginos neišduoda, bet savo kūrybos vaisių drąsiai vadina dangiško skonio.    

Mokomąją moksleivių bendrovę „Pegasas“ įkūrusios Karolina Slavinskaitė, Ema Kuniutytė ir Ema Matačinskitė džiaugiasi, kad prieš du mėnesius įkurta bendrovė jau sulaukė populiarumo. Kodėl „Pegasas“? Kaip teigė linksmai nusiteikusios merginos – nes  ir šokoladas  dangiško skonio.  

„Net pačios nesitikėjome, kad mūsų gaminami šokoladai taip greitai bus įvertinti, pamėgti. Bendrovė įsikūrė gruodžio mėnesį, prieš pat šventes. Žmonės pirko gražiai įpakuotus šokolado gabalėlius norėdami padovanoti juos artimam žmogui. Kiek teko girdėti, skoniu nė vienas nenusivylė“, – kalbėjo K. Slavinskaitė.  

Tiesa, kelias iki tobulos šokolado receptūros išgavimo nebuvo lengvas. Pirmi „blynai“ buvo „prisvilę“. Šokoladas tai nestingdavo, tai būdavo ne tokio skonio, kokį norėjosi išgauti. Eksperimentavimas ir geriausio varianto ieškojimas užtruko mėnesį.  

„Nesinorėjo pateikti bet ko, kad žmonės galvotų, kad tai tiesiog vaikų pagamintas šokoladas, kuris nėra verta dėmesio. Tai, kad žmonės šokoladą vis perka, įrodo, kad „neprašovėme“. Mūsų skanėstams neatsispiria ir mokytojai“, – sakė E. Kuniutytė.  

  Kaip teigė merginos, labiausiai klientai perka juodąjį šokoladą, mėgstamas ir baltasis, o štai į pilkąjį iš pradžių žiūri įtariai, bet paragavę nenusivilia.  

„Dalyvavome parodoje „Studijos 2017““Litexpo“ rūmuose. Parodos lankytojai stebėjosi pilkuoju šokoladu, klausinėjo, iš ko jis padarytas, sakė, kad dar nėra tokio matę ir siūlė tokio šokolado idėją mums užpatentuoti. Į parodą nusivežėme 30 vienetų šokolado, o jau po valandos nieko neturėjome“, – pasakojo E. Matačinskaitė.

  Šokoladą merginos gamina gimnazijoje arba namuose. Daugiausia laiko užima šokolado šaldymas, supjaustymas taisyklingais gabalėliais, supakavimas į rankų darbo dėžutes.   Moksleivės teigė, kad kol kas šokoladas kainuoja nebrangiai, bet gali būti, kad ateityje brangs. „Kol kas dar neilgai gyvuojame, bet reikia atsižvelgti į tai, kad šokoladas rankų darbo, jam pagaminti naudojami geros kokybės produktai, o visa tai kainuoja“, – teigė K. Slavinskaitė.  

Jaunųjų verslininkių mintyse bręsta ir daugiau „šokoladinių“ idėjų. Merginos pradėjo gaminti ir šokoladu glaistytus lazdyno riešutus, o ateityje žada šokoladus paskaninti ir kitais priedais: saldainiais, guminukais, sausainiais.  

„Pačios šokolado esame prisiragavusios labai daug, bet vieną dieną suvalgai, o kitą jo norisi vėl. Gal kai priaugsime dešimt kilogramų, tada valgyti nustosime“, – juokavo jaunosios alytiškės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.