Katalikiška mokykla rado keistą būdą uždirbti milijonus

Šiandien pasaulio paaugliai pašėlę dėl programėlės „Snapchat“, o viena mokykla iš to išlošė milijonus dolerių, rašo „Quartz“.

„Snapchat“ programėlė populiari<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Snapchat“ programėlė populiari<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2017, 4:41 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 12:32 PM

Privati katalikiška Švento Pranciškaus mokykla San Franciske 2012 m. į programėlės „Snapchat“ įkūrėją „Snap“ investavo 15 tūkst. dolerių. Mokyklos tarybą tai padaryti įkalbėjo Barris Eggersas, atsakingas už mokyklos plėtros fondą.

Šiandien B.Eggersui visi dėkoja. Ir yra dėl ko. Kompanijos akcijų vertė siekė 2,1 milijono dolerių.

Penktadienį jomis pirmą kartą buvo galima prekiauti akcijų biržoje. Du trečdalius akcijų pardavusi mokykla uždirbo 24 milijonus dolerių, o likęs trečdalis gali būti dar vertingesnis, nes po pirmos dienos „Snap“ akcijų kaina išaugo 44 proc.

Šiandien B.Eggersas prisimena, kad pasiūlyti investiciją į „Snap“ jį paskatino dukra. Kartą jis pastebėjo, kad ji nuolat įsijungusi programėlę „Snapchat“.

Paklausta, ar dažnai naudojasi šia programėle, dukra atsakė: „Anksčiau keldavau 5-6 nuotraukas per dieną, dabar – 30“. B.Eggersas jau norėjo klausti, ar programėle naudojasi ir berniukai, kai į kambarį įžengė jo sūnus. „Taip, mums ji irgi patinka“, – sušuko jo sūnus Andrew.

Mokyklos bendruomenei išplatintame pranešime, direktorius Simonas Chiu investicijos sėkmę pavadino „reikšmingomis naujienomis“. Jis žadėjo, kad pinigai, kuriuos mokykla uždirbo, bus panaudoti jos plėtrai – naujoms programoms diegti, stipendijų fondui stiprinti bei suteikti papildomą transportą moksleiviams bei darbuotojams.

„Šios sėkmės nepakaks visoms strateginio plano tikslams pasiekti, bet tikrai užtikrins tvirtą pokyčių pradžią“, – kalbėjo direktorius.

Mokykla savo investicinį fondą sukūrė 1990 m., kad mokykla galėtų gauti papildomų pajamų. 1996 m. į įmonę „Advanced Fibre Communications“ investavus 25 tūkst. dolerių, mokyklai grįžo 2,1 milijono dolerių.

Kiek mokykla uždirbs iš „Snap“, pasakyti sunku, bet panašu, kad pelnas bus didžiulis. „Nemanau, kad yra dar mokyklų, kurios taip anksti drįstų investuoti į tokią kompaniją kaip „Snap““, – sakė B.Eggersas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.