Bendraukite kaip milijardierius: trys Warreno Buffetto patarimai

Jeigu jūs dirbate tokioje srityje, kur naudojama daugybė specialiųjų terminų ir kuri yra susijusi su sudėtingomis koncepcijomis, kada bendraujate su įvairia auditorija, jums reikia turėti atsargoje porą gudrybių, rašo „Forbes“.

Štai keletas strategijų, kurias naudoja milijardierius Warrenas Buffettas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Štai keletas strategijų, kurias naudoja milijardierius Warrenas Buffettas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 12, 2017, 6:42 AM, atnaujinta Apr 8, 2017, 3:55 AM

Štai keletas strategijų, kurias naudoja milijardierius Warrenas Buffettas (dabar „Berkshire Hathaway“ vadovo turtas vertinamas 78,5 mlrd. dolerių, arba apie 74,2 mlrd. eurų).

1. Būkite paprastesnis. „Harvard Business Review“ siūlo aiškiai apibrėžti problemą, su kuria stengiatės supažindinti, ir raginti veikti esant bet kokiai galimybei. Kada W.Buffettas skaito laišką „Berkshire Hathaway“ akcininkams, jis stengiasi, kad jo turinys būtų tokio lygio, kad teoriškai būtų suprantamas vyresniųjų klasių mokiniams.

2. Kalbėkite pirmojo asmens vardu. Naudodami retorinius klausimus ir asmeninius įvardžius jūs galėsite sudominti auditoriją savo tema.

3. Rašykite taip, kaip kalbate. Žmonės nenori skaityti šabloniškos kalbos, kurią, atrodo, parašė robotai. W.Buffettas rodo savąsias „paprasto amerikiečio“ iš Vidurio Vakarų savybes, ir jo atpažįstamą stilių galima aptikti netgi pačiose įprasčiausiose finansinėse ataskaitose.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.