Viena didžiausių kavos gamybos bendrovių stiprina savo pozicijas Baltijos valstybėse

Nuo šių metų liepos 24 dienos didžiausia ir moderniausia kavos gamybos bendrovė Baltijos šalyse, SIA „Melnā Kafija“, keičia savo pavadinimą į SIA „Löfbergs Baltic“. Kartu į Latviją, Kekavos miestą, keliasi ir centrinė „Löfbergs Baltic“ būstinė, kuri yra atsakinga už į Löfbergs prekės ženklo pardavimus bei rinkodarą. Įmonė artimiausiu metu sieks stiprinti Löfbergs produktų pozicijas Baltijos rinkos mažmeninėje prekyboje ir HoReCa sektoriuje bei optimizuoti ir modernizuoti gamybos procesus. 

 A.Čepulinskaitės nuotr.
 A.Čepulinskaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 7, 2017, 4:19 PM, atnaujinta Aug 7, 2017, 4:24 PM

Kavos gamykla „Melnā Kafija“ nuo 2010 metų rudens priklauso Švedijos bendrovei. Čia, be kavos skrudinimo linijos, bendrovė dar turi, pagal švediškus standartus įrengtą, kavos kokybės laboratoriją. Šioje laboratorijoje sukurti kavos pupelių mišiniai buvo įvertinti HoReCa kavos ekspertų ir yra populiarūs tarp kavos mėgėjų. Įmonės produktai, skirti kavinėms, restoranams ir viešbučiams, yra parduodami ne tik Latvijoje, taip pat jie eksportuojami į Rusiją, Lietuvą, Estiją, Suomiją, Daniją, Baltarusiją ir kitas šalis. Žalios kavos pupelės yra perkamos tik iš patikimų ir sertifikuotų tiekėjų Europoje, taip pat kavos auginimo regionuose: Centrinėje Afrikoje, Brazilijoje, Kolumbijoje ir Azijoje. Gamykla Kekavoje veiks ir toliau, sutelkdama dėmesį į kavos gamybą privatiems prekių ženklams.

Kaip teigia generalinis „Löfbergs Baltic“ direktorius Janis Mucenieks: „Tolesnė mūsų gamybos plėtra daugiausiai orientuota į privačius prekės ženklus. Mes ir toliau sieksime stiprinti Löfbergs pozicijas Baltijos šalyse ir Rytų Europoje. Kaip ir anksčiau, platinsime Löfbergs prekės ženklo produkciją mažmeninėje prekyboje, investuosime į rinkodarą. Dabar Löfbergs kava yra ketvirtoje pozicijoje Baltijos šalyse ir mes matome aiškų augimo potencialą, atsižvelgdami į aukštos kokybės kavos produktus ir investicijas į rinkodarą. Lietuvoje Lofbergs kava yra mėgiama dėl išskirtinio skonio, aromato. Mėgstamiausias Lofbergs prekinis ženklas yra Lofbergs Medium Roast – tai kava, turinti intensyvų skonį bei aromatą, tinkama mūsų kavos vartojimo kultūrai ir pasiekianti mūsų rinkas tiesiai iš modernios gamyklos Švedijoje.“

Praėjusiais finansiniais metais, nuo 2015 metų liepos 1 dienos iki 2016 metų birželio 30 dienos, bendrovės apyvarta sudarė 13.785 mln. eurų, o tai yra 5,9% mažiau nei ankstesniais finansiniais metais. Nepaisant to, skirtingai nei ankstesniais metais, kai buvo patirti nuostoliai, buvo gautas 630,807 eurų pelnas. Apyvarta pernai sumažėjo dėl kainų pokyčių kavos rinkoje.

Švedų bendrovė AB „Anders Löfbergs“ yra viena didžiausių šeimos valdomų kavos skrudinimo bendrovių Skandinavijos šalyse. Kiekvienos dienos gamybos apmintys prilygsta daugiau nei 10 mln. puodelių kavos. Centrinė įmonės buveinė yra įsikūrusi Karlstade, Švedijoje, o kavos skrudinimo gamyklos yra Švedijoje, Norvegijoje, Danijoje ir Latvijoje. Löfbergs kava parduodama maždaug dešimtyje Šiaurės Europos rinkų. Populiariausi Baltijos šalyse Löfbergs kavos prekės ženklai yra Löfbergs Medium Roast ir Löfbergs Kharisma. Šios kavos pasižymi aukšta kokybe ir atkeliauja iš Švedijos.

Kompaniją 1906 metais įkūrė broliai Andersas, Johnas ir Josephas Löfbergai. Löfbergs yra viena iš didžiausių pasaulyje ekologinės ir „Fairtrade“ kavos importuotojų. Bendrovė visiškai priklauso Löfbergs šeimai. Švedijoje bendrovė taip pat prekiauja „Kobbs“ arbatomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.