Lietuvos įmonė įvertinta verslo Nobelio „premija“

Vilniuje veikianti moderniųjų biotechnologijų kompanija „Thermo Fisher Scientific Baltics“ sulaukė neeilinio įvertinimo. Bendrovei bus įteiktas su Nobelio premija „Lean“ srityje lyginamas tarptautinis Shingo apdovanojimas, skiriamas už aukščiausio lygio pasiekimus tobulinant verslo procesus.

 Tarptautinė Shingo instituto ekspertų komanda „Thermo Fisher Scientific Baltics“ pasiekimus efektyvinant procesus įvertino 1000 balų iš tiek pat galimų.<br> Organizacijos nuotr.
 Tarptautinė Shingo instituto ekspertų komanda „Thermo Fisher Scientific Baltics“ pasiekimus efektyvinant procesus įvertino 1000 balų iš tiek pat galimų.<br> Organizacijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 9, 2017, 10:02 AM

Toks apdovanojimas pirmą kartą atkeliauja ne tik į Lietuvą, bet ir į visą rytinį Europos Sąjungos regioną, o Lietuvos aukštųjų technologijų įmonė papildys tokių prizą anksčiau gavusių kompanijų kaip „Boeing“, „General Electric“, „Verizon“ ar „Daimler“ gretas.

Tarptautinė Shingo instituto ekspertų komanda „Thermo Fisher Scientific Baltics“ pasiekimus efektyvinant procesus įvertino 1000 balų iš tiek pat galimų. Suformuoti Shingo kriterijus atitinkančią įmonės kultūrą ir pasiekti tokio pripažinimo įmonei iš viso truko ketverius metus.

„Aukščiausio lygio procesų siekiame visų pirma ne dėl apdovanojimų ar garbės, o dėl kuo efektyvesnės įmonės veiklos, galimybės dirbti su inovatyviausiais projektais ir pažangiausiais sprendimais. Vis tik tokio lygio įvertinimas mums yra neeilinis įvykis, įrodantis, kad Lietuvos įmonės gali pasiekti aukščiausią lygį ir būti sektinas pavyzdys net ir garsiausioms pasaulio kompanijoms. Kartu tai yra pripažinimas visai šaliai, kurioje yra tikrai daug talentingų specialistų, novatoriško mąstymo ir pasiryžimo nuolat tobulėti“, – sako „Thermo Fisher Scientific Baltics“ generalinis direktorius ir viceprezidentas Baltijos regionui Algimantas Markauskas.

Anot A. Markausko, sukurti nuolatinio tobulėjimo kultūrą pavyko tik į procesų gerinimą įtraukus visus bendrovės darbuotojus – dirbančius ne tik gamyboje ir logistikoje, bet ir mokslininkus bei administravimo funkcijas atliekančius specialistus. Diegdamasi „Lean“ sistemą, bendrovė ypatingą dėmesį skiria procesų laiko trumpinimui ir klientų aptarnavimo kokybei užtikrinti. Šiandien įmonėje 60 proc. produktų yra gaminami tik gavus kliento užsakymą, produktų išsiuntimo procesas sutrumpėjo nuo trijų dienų iki 24 val.

Shingo instituto ekspertai vertindami „Lean“ sistemos taikymo efektyvumą įmonėse atsižvelgia į keturis pagrindinius aspektus – organizacijos kultūrą, nuolatinio tobulėjimo įrankių naudojimą, strateginių tikslų suderinamumą ir ilgalaikius rezultatus. Aukščiausiu prizu yra įvertinamos tik tos įmonės, kurios visose iš šių dimensijų pasirodo nepriekaištingai.

Aukščiausias Shingo apdovanojimas nuo 2010 metų iš viso yra suteiktas vos 15 įmonių visame pasaulyje. Vilniuje įsikūrusiai „Thermo Fisher Scientific Baltics“ apdovanojimas bus įteiktas per 2018 m. JAV vyksiančią tarptautinę „Lean“ konferenciją.

Kompanijos padalinys Vilniuje – UAB „Thermo Fisher Scientific Baltics“ kuria, gamina ir pasaulio rinkose platina produktus gyvybės mokslų tyrimams ir diagnostikai. Produktai yra plačiai naudojami visame pasaulyje tiriant genų sandarą, raišką ir įvairovę, kuriant naujus įgimtų, paveldimų ir užkrečiamųjų ligų diagnostikos metodus.

„Thermo Fisher Scientific Baltics“ dirba daugiau kaip 700 aukštos kvalifikacijos specialistų. Bendrovės Mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros centre dirba beveik 100 mokslininkų ir tyrėjų. Tai – vienas iš didžiausių privačių mokslinių tyrimų centrų Baltijos regione.

Bendrovė neseniai atidarė aukščiausios klasės sterilios gamybos laboratorijas ir pradėjo magnetinių dalelių konjugavimo su antikūnais projektą. Šis projektas yra itin reikšmingas vystant naują kovos su vėžiu metodą – limfocitų ląstelių terapiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.