Investuoti į savo odontologijos kliniką įkvėpė tėvų pavyzdys

Kad bus verslininkas UAB „Albadenta“ direktorius Andrius Nevecka neabejojo nuo pat vaikystės, tereikėjo surasti tinkamą idėją. Ja alytiškiui tapo odontologijos klinika, turinti atvežti į miestą tas pačias naujausias technologijas, dėl kurių vietiniams anksčiau tekdavo vykti į didžiuosius šalies miestus. Ir nors pats verslininkas pripažįsta ilgai išgyvenęs didžiulį nerimą, sprendimus dėl reikalingų investicijų jis priima drąsiai.

 „Albadenta“ klinikos direktorius A. Nevecka: Veiklos tikslas – visos kokybiškos odontologijos paslaugos Alytaus gyventojams.
 „Albadenta“ klinikos direktorius A. Nevecka: Veiklos tikslas – visos kokybiškos odontologijos paslaugos Alytaus gyventojams.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2017, 2:20 PM, atnaujinta Nov 6, 2017, 2:44 PM

Verslui įkvėpė tėvai

Išgirdęs klausimą, kaip sugalvojo tapti verslininku, A. Nevecka šiek tiek sutrinka. Lyg tai būtų nusprendęs dar gerokai prieš įsteigdamas „Albadentos“ odontologijos kliniką ir sprendimu jau niekada nesuabejojęs.

„Net nežinau, kaip nusprendžiau. Nuo pat vaikystės galvojau, kad turėsiu savo verslą. Mano tėvai turėjo savo verslą, aš mačiau jų pavyzdį ir žinojau, jog kažkada pats norėsiu sukurti kažką nuosavo“, – pasakoja verslininkas.

Tiesa, pirmoji jo idėja verslui šiek tiek skyrėsi nuo galiausiai priimtos įmonės vizijos. Pats A. Nevecka studijavo farmaciją, tad geriausiai savo žinias būtų panaudojęs būtent šioje srityje. Tik toks verslas šiandienos rinkoje – sunkiai įsivaizduojamas.

„Įsteigti savo vaistinę šiais laikais beveik neįmanoma, nes visą rinką užėmę didieji tinklai. Todėl dar studijų metais ėmiau galvoti apie įdomesnę alternatyvą – odontologijos kliniką“, – aiškina vyras.

Planuoja toliau plėstis

„Pirmieji mūsų žingsniai greičiausiai nebuvo kažkuo išskirtiniai: kažkiek reikiamų pinigų susitaupiau pats, kažkiek pasiskolinau, išsinuomojau patalpas, pasidariau jose remontą, įsigijau įrangą, pasirūpinau būtinais leidimais ir radau reikalingus žmones. Iki įgyvendinimo ši idėja ėjo maždaug metus laiko“, – teigia A. Nevecka.

Įmonės direktorius pasakoja, kad „Albadenta“ stengiasi tapti tokia odontologijos klinika, kurios nori pacientai – reikalui esant priimančia net tą pačią dieną ir galinčia pasirūpinti tiek sudėtingais, tiek smulkiais gydymais.

„Neketiname plėstis į kitus regionus, bet norime, kad Alytuje žmonės galėtų gauti bet ką, ko lauktų Vilniuje ar Kaune. Pradėjome nuo terapijos ir protezavimo, perėjome prie chirurgijos, o dabar turime ir ortodontę, kuo provincijoje gali pasigirti tik labai reta klinika, o nuo lapkričio mėnesio mūsų klinikoje darbą pradeda gydytoja endodontologė, gydysianti dantų šaknų kanalus su mikroskopu. Ateityje planuojame pradėti vaikus gydyti panaudojant narkozę, kas kol kas yra vykdoma tik didžiuosiuose miestuose“, – ateities planus išduoda A. Nevecka.

Vos pradėjęs naktimis nemiegodavo

Žinoma, odontologijos paslaugos reikalauja didelių pirminių investicijų. Tam alytiškiui padėjo UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ (INVEGA), suteikusi Paskolos garantiją ir Dalinį palūkanų kompensavimą, finansuojamą iš Europos regioninės plėtros fondo. Pasinaudojęs negrąžinamosios subsidijos priemone paskolos palūkanoms kompensuoti verslininkas ne tik susimažino finansavimo kaštus, bet gali lengviau planuoti ir klinikos plėtrą.

„Nedrįsčiau kitiems jauniems verslininkams patarinėti, kaip jiems elgtis. Savo atveju aš sugebėjau surinkti pakankamai pinigų pats ir gavau pagalbos gauti likusiems, tačiau ir pats naktimis nemiegojau jaudindamasis dėl to, ar viskas teisingai pavyks. Manau, tai natūralu, nes investicijos didelės, o nuo rizikos nepabėgsi“, – tikina „Albadenta“ direktorius.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.