Tokių vilčių išradėjams sukėlė didžiulis pasisekimas, kokio sulaukė pirmasis aparatas, pastatytas Varšuvos politechnikos universiteto vestibiulyje. Būtent šios mokslo įstaigos studentai, įkūrę bendrovę „Vectro“, sukonstravo savarankiškai kebabus kepantį įrenginį.
Projekto vadovas Szymonas Skrzypiecas paaiškino, jog tokia mintis jam kilo prieš 2 metus, kai šaltu ir darganotu oru nesinorėjo eiti per paskaitų pertrauką pirkti kebabo gatvės kioske.
Vaikinas pamanė – kadangi kebabai yra tapę vienu mėgstamiausių jaunų varšuviečių patiekalų, toks aparatas galėtų sulaukti sėkmės.
Nors dalis kolegų bei dėstytojų teigė, jog kebabas iš aparato neprilygs padarytam rankomis, Sz.Skrzypiecas su bendramoksliais sumetė santaupas ir ėmė projektuoti aparatą. Daugiausia vargo studentams sukėlė sprendimas, kaip įrenginyje įtaisyti elektrinę kepsninę.
Tačiau išeitis galiausiai buvo rasta, tad dabar pirkėjai per tris minutes į rankas gauna karštą kebabą. Jis kainuoja 10 zlotų (2,4 euro) – tiek pat kiek ir aplinkiniuose kioskuose. Tačiau studentai tikino ateityje įstengsiantys sumažinti kainą.
Kol kas pirkėjai gali rinktis tik dviejų rūšių kebabus – su vištiena arba jautiena, pagardintus aštriu arba švelniu padažu. Kituose aparatuose ketinama siūlyti veganiškų ir vegetariškų kebabų su įvairesniais padažais.
Tai, kad teks tokių įrenginių gaminti daugiau, Sz.Skrzypiecas suprato vos pastatęs pirmąjį.
Prie jo iš karto nutįso pirkėjų eilė, o „Vectro“ sulaukė daugybės investicinių bei prekybinių pasiūlymų.
Todėl masinę kebabų aparatų gamybą planuojama pradėti jau nuo kitų metų.
Dėl kebabų pastaruoju metu kilo daug aistrų. ES nori uždrausti pavojingas medžiagas naudojamas gaminant jų mėsą – fosfatus, kurie gali sužaloti sveikatą.