Čiupkite, kol nevėlu: dešimt vienišų milijardierių

Korporacijos „Tesla“ ir „SpaceX“ įkūrėjas Elonas Muskas neseniai prisipažino: jis pavargo nuo vienatvės. 10 mlrd. JAV dolerių turinčiam turtuoliui nereikia gražuolių vienai nakčiai – jis ieško moters ilgiems ir perspektyviems santykiams. O juk E.Muskas – ne vienintelis toks dar – arba jau – nesužieduotas vyras, kurio sąskaitose – skaičiai su devyniais nuliais.

 Milijardierius, kurio sąskaitoje – jau yra dvi žmonos ir penki vaikai, prisipažino, kad nekenčia, kai tenka užmigti vienam.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Milijardierius, kurio sąskaitoje – jau yra dvi žmonos ir penki vaikai, prisipažino, kad nekenčia, kai tenka užmigti vienam.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 „Snap“ įkūrėjai E.Spiegelis (dešinėje) ir B.Murphy.<br> „Reuters“/Scanpix nuotr.
 „Snap“ įkūrėjai E.Spiegelis (dešinėje) ir B.Murphy.<br> „Reuters“/Scanpix nuotr.
 J.Koumas gimė Kijeve, namų šeimininkės ir statybininko šeimoje.<br> „Reuters“/Scanpix nuotr.
 J.Koumas gimė Kijeve, namų šeimininkės ir statybininko šeimoje.<br> „Reuters“/Scanpix nuotr.
 Buvęs Čiukčijos gubernatorius R.Abramovičius vienišiaus statusą įgijo šių metų vasarą, kai išsiskyrė su galerininke Darija Žukova.<br> „Reuters“/Scanpix nuotr.
 Buvęs Čiukčijos gubernatorius R.Abramovičius vienišiaus statusą įgijo šių metų vasarą, kai išsiskyrė su galerininke Darija Žukova.<br> „Reuters“/Scanpix nuotr.
 P.Collisonas - dar vienas jaunas kompiuterių genijus, sugebėjęs praturtėti per neįtikėtinai trumpą laiką.<br>Vidapress.com nuotr.
 P.Collisonas - dar vienas jaunas kompiuterių genijus, sugebėjęs praturtėti per neįtikėtinai trumpą laiką.<br>Vidapress.com nuotr.
 Pernai metais po tėvo mirties britų aristokratas H.Grosvenoras paveldėjo Vestminsterio hercogo titulą ir pasakiškus turtus.<br>Vidapress.com nuotr.
 Pernai metais po tėvo mirties britų aristokratas H.Grosvenoras paveldėjo Vestminsterio hercogo titulą ir pasakiškus turtus.<br>Vidapress.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Dec 10, 2017, 9:45 PM

E.Muskas, 46-erių metų, turtas vertinamas 10,1 mlrd. JAV dolerių

Holivudo aktorės Amber Heard ir E.Musko draugystė iširo šių metų rugpjūtį. Gandų apie tai, kodėl milijardierius ir buvusi Johnny Deppo žmona nutraukė santykius, būta įvairių. Iš pradžių pora paskelbė apie neva nesutapusius darbo grafikus ir dėl to trūkstamą laiką susitikimams. Vėliau tabloidai rašė apie tai, kad E.Muskas metė A.Heard, nes ši jį išdavė. Galiausiai, praėjus kuriam laikui, E.Muskas pasakė tikrąją išsiskyrimo priežastį. Atvirame interviu žurnalui „Rolling Stone“ verslininkas prisipažino, kad iš esmės iniciatyvos nutraukti santykius ėmėsi A.Heard. „Aš ją iš tiesų mylėjau, man buvo labai skaudu. Nors su Amber nebesame pora, likome draugais. Mes labai artimi“, – žurnalui kalbėjo verslininkas.

Jis prisipažino, kad dabar yra vienišas – po išsiskyrimo su A.Heard naujos simpatijos nesutiko. „Man reikia gyvenimo pakeleivės, giminingos sielos“, – sakė E.Muskas.

Milijardierius, kurio sąskaitoje – jau yra dvi žmonos ir penki vaikai, prisipažino, kad nekenčia, kai tenka užmigti vienam: „Kai esi vienas didžiuliame tuščiame name, kuriame girdi tik savo žingsnių aidą, kai nieko nėra ant pagalvės šalia... Kaip galima būti laimingam tokioje situacijoje? Kai buvau vaikas, sakiau, kad nenoriu likti vienas. Šiandien sakau tą patį: nenoriu vienatvės“.

Su savo pirmąja žmona Justine Musk būsimasis milijardierius mokėsi viename Kanados universitete. Jiedu susituokė 2000-aisiais, porai vienas po kito gimė penki sūnūs. Tačiau 2008 m. rugsėjį pora išsiskyrė. To priežastis buvo Elono neištikimybė – jis išdavė žmoną su britų aktore Talulah Riley. Elonas ir Talulah susituokė 2010-aisiais, o jau 2012-aisiais išsiskyrė. Tiesa, po metų dar kartą susituokė. Šį kartą santuoka truko iki 2016 m. kovo. Bet jau iki šios datos Elonas jau susitikinėjo su A.Heard.

Romanas Abramovičius, 51-erių metų, turtas vertinamas 9,6 mlrd. JAV dolerių

Buvęs Čiukčijos gubernatorius vienišiaus statusą įgijo šių metų vasarą, kai išsiskyrė su galerininke Darija Žukova. Tikroji poros skyrybų priežastis liko nutylėta.

Du poros vaikai – dukra Lėja ir sūnus Aronas – gyvena su mama tai Londone, tai Los Andžele.

R.Abramovičius vasarą leido vienas plaukiodamas savo 400 mln. JAV dolerių vertės jachta palei Žydrąją pakrantę. Liudininkai pasakojo, kad turtuolis buvo tylus, liūdnas ir be palydovės.

Naujasis viengungis dažnai pasirodo savo prancūziškoje viloje Antibo kurorte. Neseniai R.Abramovičius įsigijo dar vieną būstą – Niujorke, Manhatano rajono gatvėje, kurioje jau stovi trys jam priklausantys namai. Dabar labiausiai intriguojantis klausimas – o kas gi taps šio lizdelio šeimininke?

Hugh Grosvenoras, 26-erių metų, turtas vertinamas 12,2 mlrd. JAV dolerių

Pernai metais po tėvo mirties britų aristokratas H.Grosvenoras paveldėjo Vestminsterio hercogo titulą ir pasakiškus turtus. Tai jį iškėlė į pirmąją turtingiausių 30-ies neturinčių britų sąrašo eilutę.

Patrauklų hercogą vadina geidžiamiausiu ne tik Anglijos, bet ir Europos jaunikiu. Savito žavesio asmenybei suteikia ir tas faktas, kad pagal motinos liniją jis – tolimas Aleksandro Puškino palikuonis, tiksliau, jo pro-pro-pro-proanūkis.

Hercogo išsilavinimas – be priekaištų. Jis baigė elitinę mokyklą-internatą, mokėsi vadybos Oksfordo ir Niukaslio universitetuose. Hugh neilgai dirbo tėvo kompanijoje „Grosvenor Group“ – neilgai trukus jis investicijas į nekilnojamąjį turtą iškeitė į nepriklausomą ekologinį projektą. H.Grosvenoras tapo vienu kompanijos „Bio-bean“ steigėjų. Šis kolektyvas iš kavos tirščių gamina biodegalus. Tiesą sakant, H.Grosvenoras apskritai gali nedirbti – jam priklausantį kapitalą ir nekilnojamąjį turtą tvarko kvalifikuoti specialistai.

Beje, Hugh motina buvo artima princesės Dianos draugė ir yra princo Williamo krikšto mama. Tad visai nenuostabu, kad, kai hercogienė Kate Middleton ir princas Williamas susilaukė sūnaus George'o, būtent H.Grosvenoras buvo pakviestas tapti berniuko krikšto tėčiu.

Janas Koumas, 41-erių metų, turtas vertinamas 9,7 mlrd. JAV dolerių

Programėlės „WhatsApp“ sumanytojas neskuba susisaistyti santuokos ryšiais, nors praeityje jis turėjęs nemažai romanų. Verslininkas pagarsėjęs savo aistra modelio išvaizdos merginoms. Viena jo draugių buvo ukrainietė manekenė Evelina Mambetova, su kuria J.Koumas ne taip seniai išsiskyrė.

Vienas geidžiamiausių JAV viengungių gimė Kijeve, namų šeimininkės ir statybininko šeimoje. Griuvus Sovietų sąjungai šeima sunkiai vertėsi. Kad išgyventų, motina su Janu persikėlė į JAV, kur pagal socialinės paramos programą gavo nediduką dviejų kambarių butą. Jano tėvas liko Ukrainoje. Būsimojo verslininko mama dirbo aukle, o Janas, kad prisidėtų prie šeimos biudžeto, plovė grindis maisto parduotuvėje. Kai Jano motinai diagnozavo vėžį, jiedu kurį laiką vertėsi iš mamos gaunamos pašalpos. J.Koumo mama mirė 2000-aisiais, tėvas – 1997-aisiais.

Programavimu Janas susidomėjo būdamas 18 metų. Devynerius metus jis dirbo „Yahoo“, o tuomet leidosi į kelionę po Pietų Afriką. 2009 m. jis nusipirko savo pirmąjį „iPhone“ ir išsyk suvokė, kaip pasaulis gali pasikeisti dėl ką tik sukurtos „App Store“. Su bičiuliu sėdėdamas virtuvėje J.Koumas sumanė programėlės „WhatsApp“ koncepciją. Tais pačiais 2009 m. jis įregistravo tokiu pat pavadinimu įmonę, vėliau jam sukrovusią milijardus dolerių.

Bobby Murphy, 27-erių metų, turtas vertinamas 4 mlrd. JAV dolerių

Bobby praturtėjo iš „Snapchat“ programėlės. Kartu su savo bendrakursiais Evanu Spiegeliu ir Reggie Brownu Bobby programėlę sugalvojo kaip savo kursinį darbą. Sumanymas pasirodė toks pelningas, kad 2012 m. bičiuliai metė mokslus ir visiškai pasinėrė į „Snapchat“ vystymą ir populiarinimą.

Tomas Perssonas, 33-ejų metų, turtas vertinamas 2,4 mlrd. JAV dolerių

Simpatiškas švedas gimė su sidabriniu šaukšteliu: jo senelis – parduotuvių tinklo „H&M“ įkūrėjas. Senelio uždirbto turto pakako trims šeimos kartoms: Tomo sesuo, brolis, teta ir tėvas – taip pat milijardieriai. Tomas yra baigęs kinematografijos mokyklą Londone, todėl įsikūrė Albione ir dirba kino pramonėje. Tomo širdis laisva. Jo žodžiais tariant, jis svajoja sutikti didžiąją meile, susilaukti vaikų ir auginti šunį.

Patrickas Collisonas, 29-erių metų, turtas vertinamas 4 mlrd. JAV dolerių

Dar vienas jaunas kompiuterių genijus, sugebėjęs praturtėti per neįtikėtinai trumpą laiką. Kartu su broliu Johnu Patrickas 2010-aisiais įkūrė kompaniją „Stripe“ — elektroninių mokėjimų paslaugų kompaniją. Pirmuosius kompiuterių kursus airis išklausė būdamas 8-erių, o jau 10-ies jis perkando programavimą.

Aukštojo išsilavinimo Patrickas neįgijo – jis metė Masačusetso technologijų institutą ir kartu su broliu persikėlė į Kaliforniją, Silicio slėnį. Čia jis įkūrė savo pirmąją kompaniją, vėliau ją pardavė ir, sulaukęs 19-os, tapo milijonieriumi. Po metų jis įkūrė „Stripe“ ir savo statusą pakėlė iki milijardieriaus.

Šitaip kylant karjeros laiptais vaikinui nebuvo laiko, kada kurti šeimą, rašo kompravda.eu.

Johnas Collisonas, 26-erių metų, turtas vertinamas 1,1 mlrd. JAV dolerių

Johnas tapo jauniausiu planetos milijardieriumi, savarankiškai susikrovusiu turtus, o ne juos paveldėjusiu.

Airis su broliu Patricku, įkūrę „Stripe“, gyvena Kalifornijoje ir labai daug dirba.

Baigiamuosius mokyklos egzaminus Johnas išlaikė jau uždirbęs savo pirmąjį milijoną. Ir nors visus iki vieno dalykus išlaikė su įvertinimu „puikiai“, turtuolio draugai tikina, kad Johnas – visai ne kalikas, o labai įdomus vaikinas.

Gustavas Magnaras Witzøe, 24-erių metų, turtas vertinamas 1,6 mlrd. JAV dolerių

Dar vienas Šiaurės Europoje gyvenantis jaunikis, turtus paveldėjęs iš tėvų – G.M.Witzøe. Gustavas valdo 47 proc. kompanijos „Salmar ASA“ akcijų, kurias jaunuolis gavo dovanų iš tėvo, verslą įkūręs 1991-aisiais.

Ši kompanija verčiasi lašišų veisimu ir pristatymu.

„Žuvų princas“, kaip jį vadina gimtojoje Norvegijoje, nemėgsta sėdėti akcininkų susirinkimuose – jam kur kas artimesnės ekstremalios sporto rūšys ir šiuolaikinė muzika.

Lukasas Waltonas, 31-erių metų, turtas vertinamas 11,3 mlrd. JAV dolerių

Lukasas – tipinis amerikietis: mėgsta beisbolą ir krepšinį, su draugais šeštadieniais geria alų, o ilsėtis skrenda į Havajus. Vienas skirtumas, kad jo sąskaitoje – 11 mlrd. JAV dolerių, kuriuos jam paliko senelis, parduotuvių tinklo „Walmart“ įkūrėjas Samas Waltonas.

Lukasui priklauso trečdalis šeimos akcijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai