Pavojingų atliekų tvarkymas atnešė sėkmingą verslą

„Idėjų buvo daug, bet pasirinkau būtent pavojingų atliekų perdirbimą. Galbūt tokį sprendimą priėmiau, nes esu baigęs biologijos studijas ir puikiai suprantu, kokia žala yra daroma gamtai, gyvūnams ir patiems žmonėms vis labiau modernėjančiame XXI amžiuje“, – sako atliekų tvarkymo įmonės UAB „Krisminda“ vadovas Mindaugas Vygantas.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-09 14:18

Šiandien įmonė skaičiuoja jau 7-uosius veiklos metus. Bendrovė surenka pavojingas atliekas: naudotus akumuliatorius, tepalo, kuro, oro filtrus, naudotą alyvą, dažų, užterštų pakuočių, cheminių medžiagų atliekas ir kita.

„Surinktos atliekos yra rūšiuojamos, apdorojamos, paruošiamos galutiniam perdirbimui, perduodamos kitiems atliekų tvarkytojams. Išrūšiuotos atliekos paruošiamos perdirbimui ir eksportuojamos“, – apie prasmingą įmonės veiklą pasakoja Mindaugas, verslą įkūręs Utenoje.

Kaip Mindaugui pavyksta sėkmingai vystyti verslą?

Gautas pelnas skatino nesustoti

Ilgametę verslo vadovavimo patirtį turintis Mindaugas atviras – verslo pradžia nebuvo lengva.

„Ko gero, natūralu, kad lengva nebuvo. Tai buvo pirmoji mano, kaip įmonės vadovo, patirtis. Įkūrus atliekų perdirbimo verslą jame sukosi vos keli darbuotojai. Man pačiam teko atlikti nemažai darbų. Mano pečius užgulė tiek fizinis, tiek moralinis krūvis. Tačiau mane nuoširdžiai džiugino pirmasis pasiektas pelnas, jis skatino dar drąsiau žengti į priekį“, – šypsosi M. Vygantas, dalydamasis džiugiais prisiminimais.

Tiesa, kad pelnas būtų pasiektas, Mindaugo verslui reikėjo pradinių investicijų. Kaip verslininkui pavyko susidoroti su kilusiais finansiniais iššūkiais?

„Pirmaisiais metais daug lėšų neprireikė, be to, pradėjus vykdyti atliekų surinkimo, tarpininkavimo veiklą pavyko neblogai užsidirbti. Tačiau 2015-aisiais kreipėmės į banką dėl paskolos. Banko vadybininkė pasiūlė pasinaudoti ir dalinio palūkanų kompensavimo priemone, finansuojama Europos regioninės plėtros fondo lėšomis. Tai mūsų įmonei padėjo sutaupyti nemažai lėšų“, – sako Mindaugas, pridurdamas, kad kiekviena suteikta parama verslui yra labai svarbi bet kuriame įmonės gyvavimo etape, ypatingai pradėjus verslą.

Verslo plėtra pasieks ir užsienį

Šiandien vyras yra įsitikinęs, kad kokybiškai atliekami darbai, klientų įgytas pasitikėjimas ir sėkmingas bendradarbiavimas leidžia siekti karjeros aukštumų ir nebijoti konkurencijos.

„Konkurencija yra visur ir visada, nesvarbu ar Utenoje, Mažeikiuose ar Vilniuje, tačiau užsitarnavus klientų pasitikėjimą ji vis mažiau gąsdina. Mano galvoje yra milijonai idėjų, niekada nestoviu vietoje, nauji sumanymai akina užsibrėžti naujus tikslus, kurie palaipsniui tampa kūnu“, – sako įmonės „Krisminda“ vadovas.

Nors M. Vyganto verslas teka sėkminga vaga, vyras neslepia, kad tam tikrų problemų, susijusių su verslu, išvengti nepavyksta. Anot Mindaugo, didžiausia šios verslo srities problema – nesąžiningai dirbančios įmonės.

„Tokios įmonės sukaupia didžiulius kiekius pavojingų atliekų, kurias valstybė turi tvarkyti visų mūsų sąskaita. Dėl tokių įmonių veiklos su sunkumais susiduria sąžiningai dirbančios šios srities įmonės, mat kontroliuojančių institucijų inspektoriai į tave žvelgia ne kaip į atliekų tvarkytoją, o kaip į galimą kenkėją, kuris sukauptas atliekas tiesiog kažkur paliks. Dėl nesąžiningai veikiančių įmonių formuojama neigiama visuomenės nuomonė“, – nusivylęs pasakoja Mindaugas.

Tačiau nepaisydamas kylančių problemų, šiandien Mindaugas šypsodamasis teigia, kad įmonė, nuo įsikūrimo pradžios veiklą vykdžiusi visoje Lietuvos teritorijoje, sparčiu žingsniu žengia į priekį ir šiuo metu intensyviai vysto verslo partnerių ir tiekėjų tinklus užsienio šalyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.