Magiškos pramogos užburia ne tik vilniečius, bet ir druskininkiečius

Čia atvykę pasijusite lyg pasakų nykštukai ar milžinai iš fantastinio filmo, o apverstas namas jums visiškai susuks galvą. Klausite, kaip tai įmanoma? Visa tai – optinės apgaulės dėka.

Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 15, 2018, 2:15 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 3:12 PM

Verslininkai Deividas Dilys ir Nerijus Šuminskas prieš dvejus metus lietuvaičiams padovanojo įspūdingą pramogų erdvę – „Illusion Rooms“. Ištroškusiųjų naujų pramogų jie kviečia aplankyti magiškus kambarius Vilniuje ir Druskininkuose.

„Bent trumpam nuo realybės galite pasislėpti viename didžiausių veidrodžių labirintų Lietuvoje, o apverstame name išvysite atvirkščią virtuvę, svetainę ir tualetą. Jeigu norite pasijusti coliuke ar dviejų metrų krepšininku, užsukite į „Dydžio kambarį“. Vienoje kambario pusėje sukuriamas mažinimo, o kitoje – didinimo efektas“, – sako įmonės UAB „Miglius“ vadovas Deividas Dilys.

Kalbėdamas apie iliuzijų kambario pramogas, Deividas sako, kad visa tai sunku nupasakoti žodžiais. Anot jo, tai reikia pamatyti ir pajausti pačiam.

„Tai lyg magija. Juk apie ją sunku kalbėti pasitelkiant žodžius“, – šypteli D. Dilys.

– Galbūt idėja sukurti pramogų erdvę Vilniuje ir Druskininkuose parsivežėte iš užsienio?

– Drauge su Nerijumi esame išbandę panašias pramogas Maskvoje, Lenkijoje, Anglijoje, tačiau tik tam, kad pamatytume, kokių klaidų nedaryti. Su Nerijumi esame lygiaverčiai partneriai, kartu kuriame, ginčijamės ir sprendžiame iškilusias problemas.

– Kokias pramogas žmonės yra labiausiai pamilę?

– Labiausiai klientus domina veidrodžių labirintas ir Velnio tunelis. Norint įveikti šį tunelį, reikia pereiti tiltelį, aplink kurį sukasi cilindras. Visa tai skamba labai paprastai, tačiau akys ir protas reaguoja skirtingai, tad ši paprasta užduotis tampa ne tokia jau lengva. Šios pramogos trunka gana neilgai, tačiau emocijos išlieka ilgam.

– Kodėl ne tik vaikams, tačiau ir suaugusiems reikalingos tokios pramogos?

– Magija ir jos nežinomybė visais laikais domino žmones. Norint išbandyti tokias pramogas, nereikia fizinio pasiruošimo, specialios aprangos ar tinkamų oro sąlygų. Tai pakankamai nauja sritis Lietuvoje, dauguma žmonių nėra taip pramogavę, o neragautas vaisius visuomet saldus. (šypsosi.)

– Naujai įkurtas verslas ne iš karto duoda vaisių. Kokia buvo jūsų verslo pradžia, kokie jausmai buvo apėmę?

– Užsiimti verslu pradėjau prieš dešimtmetį. Anykščiuose esu atidaręs „Labirintų parką“, „Apverstą namą“ ir „Laipynių parką“. Įkūrus „Ilusion Room“ nebuvo nuogąstavimų, kad gali nepasisekti, o jeigu ir būtų nepasisekę, tai ne pasaulio pabaiga. Per daugelį metų ne kartą klydau, tačiau iš savo klaidų pasimokiau. Be to, man nereikėjo mesti samdomo darbo su pastoviomis pajamomis ir lūkuriuoti nežinomybėje.

– Kas jums atrodo svarbiausia vystant verslą?

– Jeigu tikėsiesi greito pelno, gero nelauk. Norėdamas užsidirbti, turi išmokti ne vieną pamoką. Viena jų – nereikia taupyti kokybės ar įrangos, darbuotojų sąskaita. Jei imsi taupyti, klientai tai pastebės. 98 proc. mūsų klientų išeina su plačia šypsena, o jeigu laimingi jie, laimingi ir darbuotojai. Mes turime daug sugrįžtančių klientų. Ko gero, tai ženklas, kad einame teisingu keliu. Tai ir veda mus į priekį.

– Deividai, sėkmingai plėtojate verslą ne tik sostinėje, bet ir Druskininkuose, Anykščiuose. Galbūt turite minčių panašių pramogų suteikti ir kitiems Lietuvos miestams, o galbūt svarstote apie plėtrą užsienyje?

– Mūsų planuose ne tik kiti Lietuvos miestai, bet ir Latvija. Dabar yra investicijų ir plėtros laikotarpis, kai investuojame daugiau nei uždirbame.

– Prakalbote apie investicijas. Kaip kuriant verslą pavyko susidoroti su lėšų klausimu?

– Lietuvos bankai nenoriai teikia paskolas įmonėms, neturinčioms užstato. Kadangi turto neturėjome, kreipiamės į UAB „Investicijų ir verslo garantijas“ (INVEGA). Jų suteikta paskolos garantija mums padėjo iš kredito unijos pasiimti lengvatinę paskolą verslo pradžiai (red. „Verslumo skatinimas 2014-2020, finansuojamas Europos socialinio fondo lėšomis“). Gauta paskola leido greičiau atidaryti „Apverstą namą“ Druskininkuose. Be to, esame pateikę paraišką ir dėl darbo užmokesčio kompensavimo priemonės „Subsidijos verslo pradžiai“. Pradedantieji verslininkai dažniausiai turi puikių minčių, tačiau neturi pinigų, tad Europos Sąjungos investicijos stipriai palengvina jų gyvenimą.

– Galbūt turite patarimų pradedantiesiems verslininkams: ko geriau nedaryti ir į ką derėtų atkreipti dėmesį?

– Kai pradėjau vystyti verslą man buvo 24-eri. Iš aplinkos sulaukiau daugiau pesimistinių prognozių nei palaikymo ir paskatinimo. Tiesą pasakius, išorinė pesimizmo banga buvo kelis sykius stipresnė nei mano idėja, tačiau aš nepasidaviau. Svarbu išklausyti kitų nuomonę, tačiau nebūtina ja pasikliauti.

– Kaip galėtumėte apibrėžti savo sėkmingo verslo paslaptį?

– Sėkmė dažniausiai aplanko daug dirbančius. Kuo daugiau dirbi, tuo daugiau įgyji patirties, padarai ne tik puikių sprendimų, bet ir klaidų, tačiau pasimokęs iš jų – judi tolyn.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.