„Skinest“ Lietuvą pasirinko placdarmu plėtrai į Vidurio Europą

Didžiausia Baltijos šalyse privati geležinkelio paslaugų ir investicijų grupė „Skinest“ šiemet planuoja pajamų augimą ir rengiasi plėtrai Vidurio Europoje. Šios proceso epicentre – Lietuvoje veikiančios grupės įmonės, kurios kuruoja „Skinest“ projektus Lenkijoje ir Kroatijoje. Grupė taip pat sieks aktyviai dalyvauti Baltijos šalyse įgyvendinamuose geležinkelių infrastruktūros projektuose. 

T.Petraitis. <br> Asmeninio archyvo nuotr.
T.Petraitis. <br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2018, 1:13 PM

Estijos verslo konglomeratui „Skinest“ priklausanti įmonių grupė Lietuvoje valdo geležinkelių paslaugų bendrovę UAB „Skinest Baltija“, geležinkelio kelių tiesimo ir remonto įmonę UAB „Vitras-S“, biokuro prekybos bendrovę UAB „Gretvita“ bei transporto prekybos bendrovę UAB „Baltijos realizacijos centras“ (BRC). Bendros grupės įmonių pardavimo apimtys pernai siekė 44 milijonus eurų. Planuojama, kad šiemet pajamos augs 25 proc. – iki 55 mln. eurų. 

„2017-ieji verslo požiūriu buvo svarbių sprendimų ir pasirengimo plėtrai metai, todėl baziniai veiklos rodikliai šįkart nebuvo prioritetų sąrašo viršuje. Be to, Lietuvoje geležinkelių sektorius per metus išgyveno tikrą transformaciją ir sukūrė kokybiškai naują, civilizuotą ir konkurenciją skatinančią aplinką. Šie pokyčiai bei ambicingi infrastruktūros projektai, kuriuos Lietuva ketina įgyvendinti šioje srityje, mums yra signalas veikti – „Skinest“ visuomet buvo stiprūs garbingoje konkurencinėje kovoje“, – sakė „Skinest Rail“ valdybos narys Tomas Petraitis. 

Pasak jo, Lietuva pasirinkta „Skinest Rail“ placdarmu grupės plėtrai į Vidurio Europą ir šioje srityje jau šiemet tikimasi reikšmingų pokyčių.  

„Mes jau turime savo atstovybes Kroatijoje ir Lenkijoje. „Vitras-S“ Lenkijoje filialą įsteigė 2015 metų pabaigoje, tačiau iki šiol buvome pakankamai atsargūs ir daugiau dėmesio skyrėme rinkos analizei. Šiandien jau turime pasirašytu sutarčių ir konkrečių įmonių įsigijimo planų. Galiu pasakyti, kad kol kas čia koncentruosimės į pagrindinę veiklą – geležinkelio kelių tiesimo, vagonų ir riedmenų tiekimą, nuomą bei remontą. „Skinest“ iki šiol veikė taip vadinamos „rusiškos“ vėžės (1520 mm) geležinkelių tinklo zonoje, taigi, planai Lenkijoje ir Kroatijoje, kuriose keliai yra europinės 1435 milimetrų pločio vėžės, nėra tik verslo krypties pokytis – tai kokybiškai nauja patirtis“, - pažymėjo T.Petraitis. 

Jo teigimu, įgyvendinat šiuos planus „Skinest“ ieškos galimybių bendradarbiauti su privataus ir rizikos kapitalo fondais, investuojančiais į transporto bei infrastruktūros projektus.  

„Skinest Baltija“, „Vitras-S“, „Gretvita“ ir „BRC “ priklauso nuo 1991 metų veikiančiai Estijos grupei „Skinest“, kurios pagrindinė bendrovė „Skinest Rail“ teikia kompleksinius sprendimus geležinkelių transporto sektoriui Baltijos šalyse, Suomijoje, Lenkijoje, Kroatijoje, Ukrainoje, Rusijoje, Kazachstane, Azerbaidžane ir Gruzijoje. „Skinest Energy“ investuoja į atsinaujinančios energijos projektus, valdo 2 vėjų parkus Estijoje ir 2 hidroelektrines Gruzijoje. „Skinest“ yra didžiausią Estijoje degalinių tinklą valdančios bendrovės „Alexela“ bei didžiausio Baltijos šalyse naudotų transporto priemonių pardavėjo „BRC“ akcininkas. „Skinest“ taip pat valdo golfo laukus Gruzijoje, investuoja į nekilnojamojo turto projektus. Grupėje dirba daugiau nei 1500 žmonių. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.