Verslą pradėjo su mintimi, kad net gesintuvas gali būti stilingas

Sėkmingas verslas reikalauja kūrybingo požiūrio. Tačiau, ką reiškia būti kūrybingam: ar tam reikia pradėti visiškai naujo produkto gamybą bei sukurti kažką iki šiol neregėto?

 Saulius ir Miglė Slančiauskai.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Saulius ir Miglė Slančiauskai.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
 Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jan 31, 2018, 11:28 AM

Saulius ir Miglė Slančiauskai savo kailiu įsitikino, jog šį tą įdomesnio galima pasiūlyti net kasdienėje aplinkoje, kur vietos unikalumui, rodos, nėra.

S. Slančiauskas pasakoja, kad jo šeimos verslas prasidėjo susirūpinus naujųjų namų saugumu. Norėdama namie laikyti būtiną, tačiau paprastai žmonių ne itin mėgstamą objektą – gesintuvą – jie ilgai ieškojo, kur jį pastatyti. Deja, ryškiai raudona spalva namie tiesiog netiko.

„Nors ir žinojome, kad gesintuvas yra būtinas, prie šviesaus interjero jis atrodė klaikiai bjaurus – neradome jam tinkamos vietos. Namuose gesintuvų reikėjo mažiausiai dviejų. Tada ir kilo idėja nusidažyti gesintuvą mums patinkančia spalva, kad pastačius kampe jis nekristų į akis“, – prisimena vyras.

Tačiau tai nebuvo vien noras suderinti kasdienybės spalvas. Pora ant gesintuvo sugalvojo užrašyti ir namų taisykles, taip suteikdami jam dar didesnę svarbą.

Visai netrukus šeima įsitikino, jog mintis patiko ne tik jiems – susidomėję kaimynai bei draugai prašė tokių pačių gesintuvų. Būtent tai paskatino Saulių žengti pirmuosius žingsnius į savo verslą.

 

„Nusprendę įkurti „Vytėnų gesintuvus“ baimės, jog kažkas nepasiseks, tikrai nejautėme, nes matėme, kad mūsų produktai įdomūs žmonėms, kurie rūpinasi savo ir artimųjų saugumu. Taip po truputį atsirado bendraminčių ratas, kuris dalijosi žinia apie mūsų gaminius su savo draugais ir pažįstamais. Mes tiesiog norėjome būti socialiai atsakinga įmonė, kuri rūpinasi žmonių saugumu“, – teigia MB „Vytėnų gesintuvų – Stilingi gesintuvai“ įmonės įkūrėjas.

Ar sunku buvo paversti tokią veiklą verslu? Pati pora pasakoja, jog apie smulkiojo ir vidutinio verslo kasdienybę žinojo pakankamai, tad dėl savo ateities pernelyg nesijaudino.

„Prieš įkuriant gesintuvų verslą teko padirbėti įmonėje, kuri gamino sėdmaišius ir labai glaudžiai bendradarbiavo su Remigijumi Balčiūnu bei jo prekės ženklu „Pušku pušku“. Ten pasisėmiau nemažai patirties, mačiau, kaip ganėtinai paprastai yra vystomas verslas, ir kad jo tikrai nereikia bijoti, reikia tik labai norėti, užsispirti ir nesustoti“, – įsitikinęs S. Slančiauskas. Be to, vyras tikina žinantis, jog, esant poreikiui, visada yra galimybė pasinaudoti ir verslo plėtrą kiek palengvinančiomis Europos Sąjungos investicijomis.

„Buvau girdėjęs apie lengvatines paskolas verslo pradžiai (red. „Verslumo skatinimo fondas, finansuojamas Europos socialinio fondo lėšomis“). Tačiau kuriant verslą papildomų investicijų mums neprireikė. Kas žino, galbūt ateityje ir prireiks paskolos, tuomet tikrai pradžiugintų galimybė kompensuoti paskolos palūkanas (red. priemonė „Dalinis palūkanų kompensavimas“, finansuojamas iš Europos regioninės plėtros fondo)“, – tikina vyras.

Kaip ir kiekviena sėkmingai gyvuojanti įmonė, MB „Vytėnų gesintuvų – Stilingi gesintuvai“ toliau planuoja plėstis. Šiuo metu į Lietuvos rinką įvedami kol kas nematyti produktai – naujo dizaino gesintuvų laikikliai, kuriuos galima naudoti tiek biure, tiek viešo naudojimo ar asmeninėse patalpose.

„Pirmi verslo žingsniai nebuvo sunkūs – tiesiog reikėjo viską gerai apgalvoti ir judėti į priekį“, – džiaugiasi verslininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.