Barzdaskutys Arielis įvardijo tris dalykus, kurie jam Lietuvoje patinka arba ne

Iš Kolumbijos kilęs 32-ejų metų Arielis Lietuvoje gyvena jau kelerius metus, su draugu nuomojasi butą Vilniaus centre ir beveik kiekvieną dieną eina į savo mylimą darbą – Vilniaus gatvėje įsikūrusį barzdaskučių saloną, kuriame dirba ir leidžia laiką kartu su kitais imigrantais. Arielis džiaugiasi pasirinkęs Lietuvą, nors atskleidžia, kad šalis turi ir savo trūkumų.

 Arielis teigia, kad Lietuvoje jam patinka ir apie grįžimą namo negalvoja.<br>Asmeninio archyvo nuotr. 
 Arielis teigia, kad Lietuvoje jam patinka ir apie grįžimą namo negalvoja.<br>Asmeninio archyvo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Girmantė Beržonskaitė, Gabija Augustinaitė

Feb 1, 2018, 2:53 PM, atnaujinta Feb 1, 2018, 3:02 PM

– Kaip sugalvojai atvykti į Lietuvą?

– Gimiau ir gyvenau Kolumbijoje, po studijų išvykau dirbti kirpėju į Barseloną. Prieš kelis metus draugai pakvietė į Lietuvą, sutikau, nes žinojau, kad turėsiu užtikrintą darbo vietą – užsieniečiai kirpėjai čia itin populiarūs, o ir naujai atėjusi barzdaskučių mada atvėrė karjeros galimybes. Apie Lietuvą nežinojau nieko, tik pasakojo draugai, kad čia gražios merginos (juokiasi).

– Kokia Lietuva pasirodė iš pirmo žvilgsnio?

– Atvykus čia pirmas įspūdis buvo klimatas – labai šalta. Žmonės atrodė rimti ir užsidarę, o net ir tie, kurie galbūt norėjo padėti, susikalbėti, negalėdavo to padaryti, nes nemokėjau jokios kitos kalbos, tik ispanų. Ilgainiui supratau, kad žmonės čia nėra tokie pikti ir užsidarę kaip atrodo, reikia mokėti juos „pajudinti“, kad šie labiau atsivertų. Lietuva labai graži šalis, labai graži jūra, tik labai šalta. Gyvenu centre, kur gražiausios Vilniaus gatvės, visur keliauju pėsčiomis – man patinka, kaip ši šalis atrodo.

 

– Kaip sekėsi įsikurti ir prisitaikyti Lietuvoje?

– Į Lietuvą atvykstantys imigrantai nesulaukia jokios pagalbos – nei apgyvendinimo, nei išmokų, tad turėjau verstis pats. Vos atvykus padėjo draugai. Kol užsidirbau pinigų išsinuomoti būstą, pirmuosius mėnesius gyvenau viešbutyje. Šiuo metu gyvenu pačiame Vilniaus centre su savo draugu – kolega Hamelton. Iš pradžių buvo labai sunku suprasti aplinką, nes visiškai nemoku ir nesuprantu kalbos. Net ir dabar, po kelerių metų, didžiąją dalį laiko leidžiu tarp savo senų bendrakalbių draugų, o visas mano gyvenimas yra darbas, sporto klubas ir susitikimai su draugais, mėgstame pasilinksminti ir naktiniuose klubuose. Kai tenka bendrauti su vietiniais, bandau kalbėti angliškai tiek, kiek išmokau savarankiškai.

– Koks, tavo akimis, yra pragyvenimo lygis Lietuvoje?

– Dirbu geroje aplinkoje, kur žmonės gali skirti dalį savo pinigų išvaizdai, jos priežiūrai. Barzdaskučių salonas yra geras verslas: nuo ryto iki vakaro ateina žmonės norintys mūsų paslaugų. Dalį savo uždarbio išsiunčiu namo savo šeimai, kurie turi žuvies verslą Kolumbijoje, tad atlyginimu skųstis tikrai negaliu, nors jis svyruoja nuo klientų skaičiaus. Pusė suteiktos paslaugos sumos keliauja mums, barzdaskučiams.

– Trys blogiausi dalykai Lietuvoje yra..?

– Šaltis. Negatyvūs žmonės. Tarpusavio nesupratimas.

– Trys geriausi dalykai Lietuvoje yra..?

– Moterys. Maistas. Šalies peizažas.

– Ko, gyvendamas svetur, pasiilgsti labiausiai?

Šeimos, kolumbietiško maisto ir gero oro.

– Ar planuoji grįžti į gimtinę?

– Šiuo metu tikrai ne, man čia patinka – turiu daug draugų, mes nuolat bendraujame, man patinka mano darbas. Nežinau, kaip bus ateityje, bet šiuo metu Lietuvos palikti neketinu.

Daugiau skaitykite universitetozurnalistas.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.