Igno Survilos Lietuva. Paspirtukas, Vytautas Landsbergis, vielabraukis ir grupė „Rondo“

Lietuviško paspirtuko „Pigeon“ kūrėjos įmonės „Citybirds“ steigėjas ir dizaineris 26 metų Ignas Survila yra sakęs, kad Vilniuje jaučiasi esantis didelio pasaulio dalis. Šis jaunas žmogus jau pavergė ne tik Lietuvą, bet ir atvėrė vartus į platų pasaulį. Tarkim, „Citybirds“ didžiausioje pasaulio sporto profesionalų verslo parodoje ISPO, neseniai vykusioje Miunchene, pristatė ir pirmąjį lietuvišką elektrinį paspirtuką suaugusiems „Eagle“.

Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 19, 2018, 12:43 PM, atnaujinta Feb 26, 2018, 1:08 PM

– Jūsų šaknys – kur gimėte ir augote?

– Gimiau Vilniuje, būdamas dar vaikas su tėvais persikrausčiau gyventi už Vilniaus, į Nemenčinės miškus, kur ir praleidau didžiąją dalį vaikystės, patyriau įvairiausių nuotykių.

– Maloniausias vaikystės prisiminimas?

Žvelgdamas atgal, išties galiu pasakyti, kad turėjau be galo spalvingą vaikystę. Buvau labai aktyvus vaikas ir imdavausi visko, kas tik pasitaikydavo po kojomis. Nuo namelio medyje statybų iki Šekspyro „Hamleto” spektaklio statymo kartu su kiemo draugais mokytojų namų tamsiame rūsyje. Veiklos būdavo labai skirtingos ir savaip įdomios.

Didžiąją dalį vaikystės praleidau filmavimo aikštelėse, kuriose ne tik stebėdavausi, kaip įspūdingai ir kiek žmonių dirba kurdami didžiulius filmus, kuriuos anksčiau matydavau tik televizoriaus ekrane, bet ir vaizduotės vedamas persikeldavau į filmų, kuriuose filmuodavausi, siužetus.

Tai buvo išties be galo įdomus ir įkvepiantis laikas, atnešęs tikrai daug įdomių nuotykių bei patirčių. Tad išskirti maloniausią prisiminimą tikrai sunku, nes kiekvienas vaikystės etapas buvo įdomus.

– Smagiausia lietuviška šventė.

– Be abejonės, Kalėdos. Nieko nėra smagiau, kai visa šeima ir artimieji sugrįžta iš skirtingų pasaulio kampelių ir dalinasi įspūdžiais, patirtimi, skamba juokas ir dainos.

– Gražiausia Lietuvos vieta.

– Negalėčiau išskirti vienos gražiausios vietos, nes kiekviena savaip yra sentimentali ir traukianti. Nidos ramybė, Kernavės didybė, miškų tankumynai – visos šios vietos stebuklingos ir magiškos, į kurias norisi sugrįžti, kurias norisi parodyti ir pasidalinti.

– Geriausias Lietuvos miestas.

– Man išties labai gražus yra Kaunas, ypač vėlyvą pavasarį, kai viskas žalia ir gražu.

– Mėgstamiausias Lietuvos istorijos veikėjas.

– Mane tikrai labai įkvepia profesorius Vytautas Landsbergis.

– Lietuvos asmenybė, su kuria norėtumėte papietauti?

– Valdas Adamkus, prezidentė Dalia Grybauskaitė, profesorius Vytautas Landsbergis.

– Mėgstamiausia Lietuvos grupė arba lietuviška daina.

– Mano sužadėtinė dar iki šiol tikriausiai mano, kad juokauju, bet man tikrai labai patinka „Rondo“, ir tikiuosi, kad per mūsų vestuves ji ir gros.

– Mėgstamiausia lietuviška prekė.

– Žinoma, kad lietuviškas paspirtukas „Pigeon”.

– Skaniausias lietuviškas patiekalas.

– Nors blynai ir nėra visiškai lietuviškas patiekalas, bet juos galiu valgyti visur ir visada.

– Penki gražiausi lietuviški žodžiai.

– Striukė, kopėčios, vielabraukis, žuvis, grėblys.

– Trys lietuviams būdingi charakterio bruožai.

– Nuoširdumas, užsispyrimas, drąsa.

– Mėgstamiausia lietuviška patarlė.

– Tiek daug mėgstamų, kad negaliu išsirinkti.

– Jūs mylite Lietuvą, nes…

Lietuva yra nuostabi savo miškais, tyrumu ir grynu oru. Ypač grįžus iš Kinijos, kurioje viskas verda betoninėse džiunglėse. Tuomet suprantu, kaip išties gerai gyvename ir kiek daug laisvės ir erdvės mes čia turime.

– Palinkėjimas Lietuvai ir lietuviams būsimam 100-mečiui.

– Kuo nuoširdžiausiai linkiu visiems Lietuvos piliečiams būti drąsesniems, atviriau pasitikti iššūkius bei spręsti iškilusias problemas su šypsena. Juk visi mes esame šiame pasaulyje ne amžinai, tad mėgaukimės kiekviena akimirka drauge.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.