Garsiojo Elono Musko motina – iš skurdo išbridusi vyriausia podiumo karalienė

Maye Musk – garsiojo inovatoriaus Elono Musko motina. Tačiau, kaip teigė pati moteris, mažai kas žino apie jos šeimos gyvenimą. Todėl tvirtinti, kad sūnaus vardas padeda kilti karjeros laiptais – labai neteisinga.

 Siekdama karjeros E.Musko motina naudos iš to, kad jos sūnus - garsus verslininkas, negauna.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Siekdama karjeros E.Musko motina naudos iš to, kad jos sūnus - garsus verslininkas, negauna.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Inovatorius E.Muskas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Inovatorius E.Muskas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
  M.Musk - vyriausias modelis, kuris neketina nužengti nuo pakylos. <br>Imago/Scanpix nuotr.
  M.Musk - vyriausias modelis, kuris neketina nužengti nuo pakylos. <br>Imago/Scanpix nuotr.
M.Musk – vyriausias modelis, kuris neketina nužengti nuo pakylos.<br> AFP/Scanpix nuotr.
M.Musk – vyriausias modelis, kuris neketina nužengti nuo pakylos.<br> AFP/Scanpix nuotr.
  M.Musk - vyriausias modelis, kuris neketina nužengti nuo pakylos. <br> AFP/Scanpix nuotr.
  M.Musk - vyriausias modelis, kuris neketina nužengti nuo pakylos. <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 8, 2018, 10:57 PM

Šių metų balandį jai sukaks 70 metų. Nepaisant to, ji vis dar vaikšto podiumu. Ši moteris – „Clinique“ ir „Revlon“ kompanijų reklaminis veidas, taip pat oro vežėjos „Virgin America“ veidas, o būdama 69-erių pasirašė sutartį su kosmetiką gaminančia „CoverGirl“.

M.Musk pagimdė ir išauklėjo tris vaikus. Vyriausiasis jų – Elonas – „PayPal“, „Tesla“, „SpaceX“ įkūrėjas, kuris, turėdamas turto už 20,8 mlrd. JAV dolerių, patenka į „Forbes“ sąrašą.

Jo brolis Kimbalas turi restoraną „Kitchen Café“ bei yra filantropas, o sesuo Tosca – prodiuserė ir režisierė, kurios kurtą filmą „Hollywood Dirt“ rodė Kanuose.

M.Musk mintys apie gyvenimo džiaugsmą, vaikiškus tikslus ir savo plaukų spalvą – „Forbes“ publikuotame straipsnyje.

„Kai Elonui buvo 17-a, o Toscai – 15-a, jie panoro persikelti į Kanadą, iš kur buvau kilusi. Nesutikau, nes ketinau gauti daktaro laipsnį Johanesburge (PAR). Be to, turėjau daug darbo pasiūlymų. Tačiau kol mudu su Elonu buvome išvykę, Tosca pardavė namą, automobilį, o garaže ėmė pardavinėti likusius daiktus. Tad grįžus man beliko tik pasirašyti popierius. Neturėjau pasirinkimo.

Toronte (Kanada) gyvenimą pradėjome nuo pradžių. Po skyrybų su trimis vaikais išvykau iš PAR, tačiau pinigų stigo. Verkiau, kai vaikai išliedavo pieną, nes neturėjau už ką jo dar nupirkti. Mano lėšos buvo įšaldytos PAR bankuose. Tokia buvo valstybės politika, kad sulaikytų emigrantų srautus“.

„Toronte įsikėlėme į varganą butą, kurį tris savaites šveitėme, kad jame būtų įmanoma gyventi“.

„Kaip man pavyko vaikams suteikti išsilavinimą? Naudojausi savais ryšiais, kad vaikus priimtų į pačius įvairiausius darbus, kad už mokslą jie patys susimokėtų. Be to, jie visuomet universitete gaudavo stipendijas. Vaikai labai anksti tapo nepriklausomi“.

„Savo laiką dabar vadinu didelių emocijų metu. Niekada mano amžiaus moterims nebuvo tiek dėmesio. Kai išeinu ant pakylos, jaučiu teigiamas salės vibracijas.

Pastebiu, kad moterims suteikiu įkvėpimo. Ir ne tik savo amžiaus moterims, bet ir jauniems modeliams: jie prašo kartu pasidaryti asmenukę ir supranta, kad jų karjera gali tęstis labai ilgai. Be to, visuomet aiškinu, kad nereikia rūkyti, nes rūkymas kenkia odai“.

„Negaliu tvirtinti, kad faktas, jog esu Elono Musko mama, padeda karjeroje. Neseniai dalyvavau fotosesijoje, kur manęs paklausė, ar turiu vaikų. Jie visiškai nieko nežinojo apie mano asmeninį gyvenimą“.

„Žodžio „pensija“ mano žodyne nėra. Kad patekčiau į oro vežėjos „Virgin America“ atranką, pralaukiau ilgiausioje eilėje – mano numeris buvo 350. Jaunystė nereiškia kokybės. Aš pati ant podiumo pirmą sykį išėjau būdama 15-os. Tuomečiai 30-mečiai modeliai man atrodė senienos. Kai subrendau, susidūriau su tuo pačiu: pamačius mane ant pakylos žmones apimdavo siaubas. Už tai, kai ant podiumo išeinu dabar, man ploja.

Pamenu, kad, būdama 28-erių, dalyvavau fotosesijoje, kurioje vaidinau nuotakos mamą. O sulaukusi 42-ejų Toronte žurnalo puslapiuose pasirodžiau kaip senelė. Tačiau man tas visiškai nerūpėjo – man reikėjo maitinti vaikus. Dabar mano karjera – aukščiausiame taške, todėl dalyvauju madingiausiose fotosesijose.

Po skyrybų, kai man buvo 31-eri, stipriai išgyvenau ir priaugau svorio. Tačiau rankų nenuleidau – tapau plus size dydžio modeliu. Tuo metu ėmė keistis požiūris į madą, reikėjo skirtingo tipo, įvairių dydžių modelių. Filmavausi įvairių kompanijų reklamų klipams televizijoje. Tai buvo puikus laikas PAR.

Jei manęs paprašytų numesti svorio, tą padaryčiau. Nėra nieko baisaus – tereikia tik mažau valgyti“.

„Mano tėvai buvo kanadiečiai, kurie troško tyrinėti pasaulį. Afrika jiems atrodė viliojanti, todėl praėjusio amžiaus šeštajame dešimtmetyje su keturiais vaikais išskrido į Keiptauną (PAR). Iš pradžių jie ketino įsikurti Johanesburge, tačiau, pamatę bugenvilijomis puoštas Pretorijos gatves, nusprendė likti čia. Kiekvieną liepą išvažiuodavome į Kalahario dykumą. Užaugau pačiuose laimingiausiuose namuose – mano tėvai buvo labai išradingi, man labai pasisekė.

Mano vyresnysis brolis – neurologas ir neurofiziologas. Mano vyresnioji sesuo mirė. Ji buvo ekonomikos mokytoja ir šokėja, keliavo po visą Europą. Turiu dvynę seserį, kuri dabar – pensininkė“.

„Kuo toliau, tuo labiau tampi labiau savimi pasitikinti, tampa lengviau atlaikyti smūgius. Aš nesistengiu slėpti savo amžiaus ir nesakau, kad man – 50 metų. Didžiuojuosi, kad man greitai sukaks 70.

Nedažau plaukų. Anksčiau buvau brunetė, o plaukų šaknis dažiau. Tačiau sulaukusi 60-ies nusprendžiau pažiūrėti, kaip atrodo mano plaukai“.

„Niekada vaikams nesakiau, kad jie privalo išsikelti ambicingus tikslus. Greičiau kalbėjau, kad jie turi mėgti tą, kuo užsiima, ir daug dirbti.

Ant podiumo aš – pati vyriausia. Kai 22-ejų mergina po daug kartų išgirsto „ne“ žiūri į mane, ji supranta, jog tai – ne pabaiga! Eik savo keliu, būk laiminga, būk maloni su žmonėmis, nesustok dirbti ir viskas susiklostys!

Kai pasidažau, jaučiuosi jaunesnė. Akys tampa ryškesnės, o aš pati – labiau savimi pasitikinti“.

„Mažai kam malonu bendrauti su negatyviu žmogumi. Tad dirbkite su savo vidaus ir išorės grožiu. Be to, suprantama, teisingai maitinkitės. Aš – dietologė, todėl žinau: kad galėtum švytėti, reikia būti sveikam“.

„Visi mano vaikai – briliantai.

Dešimt mano anūkų didžiuojasi, kad filmavausi Beyonce klipe „Haunted“ ir vaizdo žaidime apie Džeimsą Bondą.

Svarbiausias auklėjimo patarimas? Būkite laimingi ir mylėkite savo darbą. Aš vis dar mėgaujuosi savo darbu: toks jausmas – lyg jį ką tik pradėjau“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.