Libanietis odontologas Lietuvoje rado meilę ir mėgstamą darbą

Iš Libano į Lietuvą atkeliavęs Ahmad El Oreibi įsitikinęs, kad pritapti bei laimę atrasti galima ir svečioje šalyje. Jau dešimt metų Lietuvoje gyvenantis vyras čia baigė studijas ir atrado meilę, o visai neseniai jo keliai atvedė jį į  Alytų: Dzūkijos sostinėje vyriškis susirado mėgiamą darbą ir susižavėjo vietinių žmonių draugiškumu.

 Iš Libano į Lietuvą atkeliavęs Ahmad El Oreibi įsitikinęs, kad pritapti bei laimę atrasti galima ir svečioje šalyje. <br> alytusplius.lt  nuotr.
 Iš Libano į Lietuvą atkeliavęs Ahmad El Oreibi įsitikinęs, kad pritapti bei laimę atrasti galima ir svečioje šalyje. <br> alytusplius.lt  nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Raimonda Andriulionytė, alytusplius.lt

May 1, 2018, 2:31 PM, atnaujinta May 1, 2018, 6:03 PM

27 metų A. El Oreibi prieš pusmetį įsidarbino Alytaus poliklinikoje gydytoju odontologu. Nors laiko praėjo dar nedaug, tačiau jauną gydytoją pacientai jau pamėgo, ir daugelis jų išreiškia norą lankytis būtent pas jį.

„Kai darbas gydytojui patinka, turbūt jo emocijas jaučia ir pacientai. Nors esu ne lietuvis, jokių keblumų man, kaip gydytojui, bendraujant su žmonėmis nekyla“ , - sakė A. El Oreibi, puikiai kalbantis lietuvių kalba.

Prieš įsidarbindamas Alytaus poliklinikoje, vyriškis odontologu dirbo kitame nedideliame Lietuvos mieste, tačiau nusprendė ieškoti naujų galimybių. Vyriškio teigimu, to, ko tikėjosi, jis rado būtent Alytuje. Nors siųsdamas gyvenimo aprašymą didelių vilčių neturėjo, tačiau jau kitą dieną vyras sulaukė telefono skambučio ir kvietimo atvykti į darbo pokalbį.

„Išgirdęs, kokios sąlygos, galimybės siūlomos, nesudvejojau. Ir dabar nesigailiu. Su kolegomis labai paprasta bendrauti, sutarti. Vienas iš kito visuomet galime tikėtis pagalbos ar patarimo. Pacientai taip pat draugiški, malonūs. Atmosfera darbe daug ką reiškia, o ją kuria patys žmonės. Kol kas mano įspūdžiai – tik geri. Yra moderni įranga,  viskas, kas reikalinga kokybiškam darbui“, - sakė A. El Oreibi.

Į darbą poliklinikoje jis dvi dienas per savaitę važinėja iš Kauno. Nors Alytaus miestas libaniečiui patinka ir jis čia dažnai atvažiuoja praleisti laisvalaikio su pažįstamais, persikelti gyventi į Dzūkijos sostinę vyras neketina. Pasak jo, per dešimtmetį jis priprato prie Kauno, o juk ir Alytus yra ranka pasiekiamas: nereikia nė valandos – ir tu jau čia.

Atvykti gyventi į Lietuvą A. El Oreibi paskatino jo brolis, kuris  Kaune studijavo mediciną, o Ahmadas taip pat nusprendė pasekti jo pėdomis. Sūnūs pratęsė šeimos tradiciją -  šeimos ir vaikų gydytoju Libane dirba ir jų tėvas.

„Tik baigęs mokyklą Libane, aš atvykau į Lietuvą. Šiuo metu chirurgu Vilniuje dirbantis brolis man padėjo įsikurti, susitvarkyti stojimui į universitetą reikalingus dokumentus. Viena priežasčių, kodėl aš atvykau į Lietuvą, yra ta, kad medicinos studijos Libane labai brangiai kainuoja, o ir įstoti mokytis ten žymiai sunkiau. Be to, Lietuvoje buvo man artimas žmogus, kuriuo galėjau pasikliauti“, - apie atvykimą į Lietuvą pasakojo poliklinikoje dirbantis A. El Oreibi.

Gyvenimo pradžia svetimoje šalyje libaniečiui nebuvo lengva. Reikėjo prisitaikyti prie kultūrinių skirtumų, išmokti kalbą, suprasti, kokie gi žmonės yra lietuviai, koks jų būdas.

Tačiau A. El Oreibi viską perprasti sekėsi gan lengvai. Po trejų metų jis jau laisvai galėjo suprasti lietuvių kalbą, o dar po metų ir pats susikalbėti.

„Labiausiai gąsdindavo šaltos žiemos. Tačiau dabar jau prisitaikiau ir Lietuvoje jaučiuosi gerai“, - teigė gydytojas odontologas.

A. El Oreibi Lietuvoje ne tik baigė studijas, atkakliai siekė savo tikslo, bet ir susirado antrąją pusę, su kuria Kaune kartu gyvena jau ne vienerius metus.

„Nors esame skirtingų tautybių, tačiau tai mums netrukdo. Suprantame vienas kitą, prisitaikome, vienas iš kito daug ko išmokstame. Jos šeima mane gražiai priėmė, ir aš tuo džiaugiuosi“, - pasakojo optimizmu spinduliuojantis A. El Oreibi.

Žiūrint į jį, nelieka abojonių, kad vyriškiui Lietuvoje viskas patinka ir niekas jokių nepatogumų nesukelia. Ahmadas tvirtino, kad toks jau jo būdas: į viską žiūrėti pozityviai, džiaugtis gyvenimu ir jo suteiktomis galimybėmis.

Greičiausiai, Ahmad savo šypsena užkrečia ir pacientus, kurie noriai pas jį lankosi, o kartais netgi teiraujasi, iš kur jis atvykęs.

„Galbūt kai kurie pastebi, kad esu ne lietuvis. Sako, kad anksčiau manęs poliklinikoje nėra pastebėję, klausia, kada įsidarbinau. Man smagu, kai su pacientais galima pasikalbėti,  šiek tiek pažinti žmones. Visi mes esame skirtingi žmonės, bet tų skirtumų pažinimas mus tik praturtina“, - kalbėjo Alytaus poliklinikoje dirbantis odontologas iš Libano.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.