Sėkmės istorija: kaip parduodant mišką gauti geriausią kainą?

Miškų pardavimo rinkoje – naujas, pasiteisinęs įrankis! Miškininkystės ekspertai tvirtina, kad jau kelerius metus daugiausiai miškų regionuose nuperkama radus jų skelbimus modernioje internetinėje platformoje „Parduok mišką“. Įdėti parduodamo miško skelbimą užtrunka vos kelias minutes, o dėl jo įsigijimo iškart pradeda konkuruoti keli šimtai stipriausių Lietuvos ir užsienio kapitalo įmonių. Tai itin naudinga miško pardavėjui, nes jis turi realią galimybę gauti geriausią kainą per trumpiausią laiką o paslauga nieko nekainuoja.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-21 08:00

Neseniai „Parduok mišką“ internetinę platformą sėkmingai išbandė 77 metų Molėtuose gyvenanti Anelė Niaurienė. Ji pirkėją savam miškui rado būtent sistemoje parduokmiska.lt.

„Prieš pusmetį pradėjau svarstyti galimybę parduoti 16,49 ha mišrų mišką, esantį Molėtų rajone. Nežinojau, kiek jis vertas, nebuvo aišku, nuo ko pradėti: ar skelbti apie pardavimą laikraščiuose, ar skambinti miškus perkančioms įmonėms tiesiogiai ir klausti, kiek jos mokėtų. Sunus buvo girdėjęs apie kelis šimtus didžiausių miškų pirkėjų vienijančią internetinę platformą „Parduok mišką“, tad pasiūlė išbandyti. Jis pats per kelias minutes išsiuntė užklausą sistemos valdytojams ir per pirmąją savaitę jau turėjau nemažai pasiūlymų dėl parduodamos miško valdos. Dar po savaitės pasirašiau sutartį su didžiausią kainą pasiūliusiu pirkėju“, – sėkmingą miško pardavimo istoriją pasakoja molėtiškė.

„Parduok mišką“ verslo plėtros vadovo Tomo Greičiūno tvirtinimu, platformos siūloma paslauga gerokai palengvina miško pardavimo procesą ir užtikrina pardavėjui geriausią kainą rinkoje. „Mūsų siūloma paslauga miškų pardavėjams leidžia sutaupyti daug laiko ir gauti sąžiningai nustatytą kainą už parduodamą mišką. Su miško pardavimu susidūrę žmonės puikiai žino, kiek laiko ir pastangų gali pareikalauti noras parduoti mišką, todėl mes džiaugiamės galėdami padėti tai padaryti lengviau. Paslauga nemokama, o nauda – didžiulė“.

T. Greičiūno valdoma internetinė sistema yra skirta ne tik norintiems greitai ir patogiai rasti miško, medienos pirkėją, bet ir turintiems tikslą įsivertinti realią miško kainą. Miškų pardavėjai vienoje vietoje kasdien randa per keliasdešimt pasiūlymų. „Platformoje lankytojo raštu ar telefonu pateikta užklausa yra išsiunčiama visoms patikimiausioms miškininkystės įmonėms Lietuvoje. Tokiu būdu miško savininkams nereikia ieškoti pavienių, miškus perkančių įmonių vartant laikraščius ar pildant daugybę užklausų atskiruose įmonių tinklalapiuose. Kai miško savininkas pateikia skelbimą apie parduodamą mišką parduokmiska.lt sistemoje, dėl jo miško iškart konkuruojama, tad didėja tikimybė gauti geriausią kainos pasiūlymą per trumpiausią laiką“, – pasakoja T. Greičiūnas.

Sistemą palankiai vertina ir miškų pirkėjai, mat ji leidžia jiems prasilenkti su tarpininkais. „Parduok mišką“ šiuo metu yra tapusi kasdieniu miškų pardavimo versle dalyvaujančių žmonių įrankiu. Sistemoje kasdien matau naujausius miškų pardavėjų pasiūlymus ir galiu į juos operatyviai reaguoti. Per dieną pasirodo apie 20–30 naujų skelbimų, iškart matomas objekto kadastrinis numeris bei parduodančio asmens kontaktai, todėl apeiname tarpininkus“, – miškų pardavimo verslo subtilybes atskleidžia miškus perkančios įmonės „Drūtas medis“ vadovas Sigitas Žilinskas.

Sistemos parduokmiska.lt ekspertai pastebi, kad vis dažniau žmonės naudojasi puslapyje įdiegta miško kainos skaičiuokle, leidžiančia čia ir dabar sužinoti preliminarią parduodamo miško rinkos vertę.

Šiuo metu Lietuvoje brangiausiai mokama už spygliuočių apvaliąją medieną, o pigiausiai – už baltalksnius. Įprastai už miško valdos hektarą siūloma nuo 3 iki 10 tūkst. eurų. Mažiausiai iš valdomų miškų uždirba Utenos, Ignalinos ir Zarasų gyventojai. Tokia situacija susiklosto dėl to, kad šiuose regionuose nėra didelių lentpjūvių, o medienos transportavimas į kitą Lietuvos dalį – dažniausiai Raseinius ar Klaipėdą – gerokai padidina pirkėjų išlaidas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.