Latvių verslininkas atkaklus – verda alų taip, kaip sumanė

Alaus degustacijai – dvi valandos? Ir ką tiek laiko veikti jo darykloje?

 Restoranas įrengtas istoriniame pastate - buvusiame sandėlyje, priklausiusiame Valmiermuižos dvarui.  <br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Restoranas įrengtas istoriniame pastate - buvusiame sandėlyje, priklausiusiame Valmiermuižos dvarui.  <br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Restoranas įrengtas istoriniame pastate - buvusiame sandėlyje, priklausiusiame Valmiermuižos dvarui.  <br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Restoranas įrengtas istoriniame pastate - buvusiame sandėlyje, priklausiusiame Valmiermuižos dvarui.  <br> R.Danisevičiaus nuotr.  
Teritorija, kurioje šiuo metu veikia bravoras, yra istorinė.<br> R.Danisevičiaus nuotr.  
Teritorija, kurioje šiuo metu veikia bravoras, yra istorinė.<br> R.Danisevičiaus nuotr.  
Valmieroje gimęs ir augęs verslininkas Aigaras Rungis alaus gamyklą atidarė prieš dešimtį metų.  <br>„Valmieras Zinas“ portalo nuotr.
Valmieroje gimęs ir augęs verslininkas Aigaras Rungis alaus gamyklą atidarė prieš dešimtį metų.  <br>„Valmieras Zinas“ portalo nuotr.
 Pasak Julijos, alaus kokybei didelę įtaką daro apyniai, salyklas bei vanduo. <br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Pasak Julijos, alaus kokybei didelę įtaką daro apyniai, salyklas bei vanduo. <br> R.Danisevičiaus nuotr.  
Kompleksiniai pietūs dieną restorane kainuoja 6 eurus.<br> R.Danisevičiaus nuotr.  
Kompleksiniai pietūs dieną restorane kainuoja 6 eurus.<br> R.Danisevičiaus nuotr.  
Kompleksiniai pietūs dieną restorane kainuoja 6 eurus.<br> R.Danisevičiaus nuotr.  
Kompleksiniai pietūs dieną restorane kainuoja 6 eurus.<br> R.Danisevičiaus nuotr.  
Kompleksiniai pietūs dieną restorane kainuoja 6 eurus.<br> R.Danisevičiaus nuotr.  
Kompleksiniai pietūs dieną restorane kainuoja 6 eurus.<br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Firminė alaus daryklos parduotuvė. <br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Firminė alaus daryklos parduotuvė. <br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Bravoro pastatas. <br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Bravoro pastatas. <br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Pasak Julijos, alaus kokybei didelę įtaką daro apyniai, salyklas bei vanduo. <br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Pasak Julijos, alaus kokybei didelę įtaką daro apyniai, salyklas bei vanduo. <br> R.Danisevičiaus nuotr.  
Prieš 10 metų Latvijoje nebuvo nė vieno salyklo gamintojo. Jį teko pirkti Vokietijoje ir dabar tai tebedaroma.<br> R.Danisevičiaus nuotr.  
Prieš 10 metų Latvijoje nebuvo nė vieno salyklo gamintojo. Jį teko pirkti Vokietijoje ir dabar tai tebedaroma.<br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Alaus gamybos cechas.<br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Alaus gamybos cechas.<br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Alaus gamybos cechas.<br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Alaus gamybos cechas.<br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Alaus gamybos cechas. <br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Alaus gamybos cechas. <br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Alaus gamybos cechas. <br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Alaus gamybos cechas. <br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Alaus išpilstymo patalpos. <br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Alaus išpilstymo patalpos. <br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Alaus gamybos cechas. <br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Alaus gamybos cechas. <br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Alaus gamybos cechas. <br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Alaus gamybos cechas. <br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Alaus gamybos cechas. <br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Alaus gamybos cechas. <br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Užsakovams skirtos alaus talpyklos.<br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Užsakovams skirtos alaus talpyklos.<br> R.Danisevičiaus nuotr.  
Eksporto „taškai“ – visame pasaulyje.<br> R.Danisevičiaus nuotr.  
Eksporto „taškai“ – visame pasaulyje.<br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Užsakovams skirtos alaus talpyklos. <br> R.Danisevičiaus nuotr.  
 Užsakovams skirtos alaus talpyklos. <br> R.Danisevičiaus nuotr.  
Daugiau nuotraukų (23)

Lrytas.lt

Aug 2, 2018, 7:30 PM

„Pirmiausia – pasižvalgyti buvusio dvaro sandėliuose, kur dabar veikia firminė Valmiermuižos alaus daryklos parduotuvė bei restoranas. O po to leistis alaus gamybos keliu ir prisėsti jo degustacijos“, – patarė alaus daryklos svečiais besirūpinanti Julija.

Teritorija, kurioje šiuo metu veikia bravoras, yra istorinė. Tad žinodamas Valmieroje gimęs ir augęs verslininkas Aigaras Rungis ne šiaip sau joje sumanė virti alų.

Mat Aigaras mano, kad alus nepelnytai nustumtas nuo švenčių stalo, todėl ėmėsi tokios gamybos, kuri suteikė galimybę alų virti pagal senuosius receptus neskubinant proceso.

„Tačiau kai šeimininkas prieš 10 metų pastatė daryklą, Latvijoje nebuvo nė vieno salyklo gamintojo.

Jį teko pirkti Vokietijoje iš nedidelio šeimos ūkio. Ir dabar tai tebedaroma“, – paaiškino Julija.

Viena svarbiausių žaliavų, be kurios nė vienas žmogus negali imtis gėrimų gamybos, yra vanduo. Aluje jis sudaro 95 proc.

Valmiermuižos bravore vanduo tiekiamas iš greta jo įrengto 150 metrų  gylio gręžinio. Ir, pasak Julijos, yra labai kokybiškas. 

Svarbu: keliaujant po Valmierą pravartu papietauti Valmiermuižos alaus daryklos restorane. Pietų metu – 12–15 valandomis – čia patiekiami kompleksiniai pietūs: sriuba, karštasis patiekalas bei desertas kainuoja 6 eurus.

Meniu keičiamas kasdien, patiekalai gaminami iš vietos ūkininkų užaugintų produktų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?