Druskininkiečiams ir miesto svečiams – naujas kurorto ženklas

Druskininkų savivaldybės vadovų ir specialistų intensyvios pastangos, kad modernus Druskininkų kurortas turėtų savo įvaizdį atitinkantį ženklą, davė rezultatų – šiandien Druskininkuose oficialiai atidarytas naujas kurorto ženklas. Simbolinę atidarymo juostelę perkirpo Lietuvos Respublikos Seimo narys Zenonas Streikus, Druskininkų meras Ričardas Malinauskas ir AB „Montuotojas“ Alytaus filialo vadovas Klemensas Mitrulevičius.

"Norėjome, kad įvažiavimą į miestą puoštų ženklas atitinkantis mūsų kurorto įvaizdį, atspindintis šimtmečius saugotą Druskininkų identitetą bei stebintų moderniais sprendimais“, – kalbėjo Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.<br>Druskininkų savivaldybės nuotr.
"Norėjome, kad įvažiavimą į miestą puoštų ženklas atitinkantis mūsų kurorto įvaizdį, atspindintis šimtmečius saugotą Druskininkų identitetą bei stebintų moderniais sprendimais“, – kalbėjo Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.<br>Druskininkų savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 13, 2018, 5:21 PM

Sveikinimo žodį taręs Seimo narys Z. Streikus pasidžiaugė, kad nuo šiol miesto ženklas atitiks miesto įvaizdį, o AB „Montuotojas“ vadovas K. Mitrulevičius padėkojo visai projektą įgyvendinusiai komandai ir Druskininkų savivaldybės vadovams.

„Kai gražios lietuviškos vasaros lietaus lašas nuplauna gamybines dulkes ir rūpesčius lieka tik grožis, tad noriu įteikti gėles Druskininkų savivaldybės administracijos direktorei Vilmai Jurgelevičienei, o lietaus lašą merui R. Malinauskui“, – teikdamas dovanas kalbėjo K. Mitrulevičius

Naujas riboženklis įrengtas A4 magistralės žiede prie įvažiavimo į Druskininkus nuo Merkinės pusės. 2017 metais Lietuvos automobilių kelių direkcijai pradėjus rekonstruoti kelio Druskininkai-Merkinė ir kelio į Gardiną sankryžą, kilo mintis atnaujinti kurorto ženklą. Druskininkiečiai ir miesto svečiai buvo kviečiami pasidalinti savo idėjomis ir mintimis, o jų vizijos buvo viešintos Druskininkų savivaldybės interneto svetainėje bei Facebook paskyroje, prašant bendruomenės narių jas įvertinti. Daugiausia bendruomenės balsų surinkusi idėja ir buvo pasirinka kuriant inovatyvų, Druskininkus reprezentuojantį ženklą: tris lėtai besisukančias įspūdingas auksinėmis karūnomis puoštas tūrines pušis pavaizduotas Druskininkų herbe. Žiede taip pat įrengtas ir šviečiantis miesto pavadinimas.

„Druskininkai tarptautinį pripažinimą pelnęs modernus kurortas turintis kuo pradžiuginti ir nustebinti vietinius gyventojus ir kurorto svečius. Norėjome, kad įvažiavimą į miestą puoštų ženklas atitinkantis mūsų kurorto įvaizdį, atspindintis šimtmečius saugotą Druskininkų identitetą bei stebintų moderniais sprendimais“, – kalbėjo Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.