„Baldai1.lt” pritraukė strateginį investuotoją – Šiaurės Europoje pirmaujančią švedų kompaniją

Į lietuviško kapitalo įmonę UAB „Furniture1“ (Furniture1.eu), nuo 2008 m. Lietuvoje veikiančią su prekės ženklu „Baldai1.lt”, investuoja Šiaurės Europos baldų ir statybinių medžiagų internetinės prekybos lyderė „Bygghemma Group First AB“ (Švedija).  Švedijos bendrovė įsigyja 30 proc. UAB „Furniture1” akcijų. 

Naujo strateginio investuotojo pritraukimas leis išplėsti „Furniture1.eu“ turimas rinkas ir gerinti vartotojų pirkimo patirtį, teigia „Furniture1.eu“ bendrasavininkas ir vadovas Pijus Makarevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Naujo strateginio investuotojo pritraukimas leis išplėsti „Furniture1.eu“ turimas rinkas ir gerinti vartotojų pirkimo patirtį, teigia „Furniture1.eu“ bendrasavininkas ir vadovas Pijus Makarevičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-06 14:53

Naujo strateginio investuotojo pritraukimas leis išplėsti „Furniture1.eu“ turimas rinkas ir gerinti vartotojų pirkimo patirtį, teigia „Furniture1.eu“ bendrasavininkas ir vadovas Pijus Makarevičius. Šiuo metu „Furniture1.eu“  veikia dešimtyje rinkų – ne tik Lietuvoje, bet ir Estijoje, Latvijoje, Suomijoje, Kroatijoje, Vengrijoje, Bulgarijoje, Graikijoje, Slovėnijoje ir Rumunijoje.

Per pastaruosius trejus metus „Furniture1“ augo vidutiniškai 73 proc., o per pastaruosius dvylika mėnesių pasiekė apie 20 mln. eurų apyvartos.  

 „Investuodami į „Furniture1“ stipriname lyderystę ne tik Šiaurės Europoje, bet ir sparčiai augančiose Baltijos ir Rytų Europos šalyse. Matome daug sinergijos galimybių tarp „Furniture1” ir mūsų veiklos“, – sako Mikael Olander, „Bygghemma Group“ generalinis direktorius.

Sandorio suma nėra atskleidžiama, tačiau Pijaus Makarevičiaus teigimu visą investicijos sumą planuojama reinvestuoti į įmonių grupę.

„Svarbaus investuotojo pritraukimas yra didžiulis visos mūsų komandos dešimties metų veiklos įvertinimas. Su naujais verslo partneriais planuojame toliau plėsti mūsų veiklos geografiją ir netrukus pasiūlyti klientams dar didesnį asortimentą, patogesnį ir greitesnį apsipirkimą“, -  sako P. Makarevičius.

Pardavėjui atstovavusios investicinės bankininkystės įmonės „Confidentus” partnerės Marijos Leitonienės nuomone, sandoris dar kartą įrodo, kad vietos verslai gali būti sėkmingai užauginti, kad jie taptų patrauklūs dideliems strateginiams užsienio investuotojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje