Svajonę įgyvendinęs verslininkas spėja viską – turi dvi kavines ir dar gesina gaisrus

Dirba kaip prisuktas – taip būtų galima apibūdinti verslininką ir ugniagesį Dalių Dulską. Iš Kaišiadorių miesto kilęs, bet šiuo metu Birštone su žmona Gražina gyvenantis vyras turi dvi kavines, o šalia nuosavo verslo dar ir gesina gaisrus bei gelbsti žmonių gyvybes.

Iš Kaišiadorių miesto kilęs Dalius Dulskas turi atidaręs dvi kavines, o šalia nuosavo verslo dar ir gesina gaisrus ir gelbsti žmonių gyvybes.<br>R.Rakauskės nuotr.
Iš Kaišiadorių miesto kilęs Dalius Dulskas turi atidaręs dvi kavines, o šalia nuosavo verslo dar ir gesina gaisrus ir gelbsti žmonių gyvybes.<br>R.Rakauskės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2018, 10:18 PM

„O kaip aš galiu išeiti iš darbo, kai ugniagesių Lietuvoje šiuo metu taip trūksta?“, – klausė tik ką iš naktinės pamainos į pokalbį vienoje iš savo kavinių atvykęs Dalius. Ir išties tokio veiklumo galima tik pavydėti.

Įgyvendino svajonę

Tik prisėdęs Dalius pasakojo, kad jie su žmona niekada nelaukiantys, kol kas nors ką nors jiems paduos į rankas. Patys nusprendė ir verslo imtis. Tiesa, nors maitinimo verslas Daliui nebuvo svetimas, svajonė atidaryti savo kavinę jį lydėjo jau seniai.

„Turėk stiprias mintis, ir tada viskas išsirutulios. Man taip ir pasisekė“, – pasakojo verslininkas. Prieš 7 metus, įkvėpti Italijos, vyras su žmona atidarė pirmąją savo kavinę Birštone netoli autobusų stoties – „Mažoji Italija“. Ten galima paskanauti įvairiausių delikatesų, suvalgyti gardžių desertų.

Tai, kad dažnai kavinėse galima sutikti besidarbuojantį ir patį šeimininką, vietinių nebestebina.

„Juk Italijoje šefai taip pat dažnai patys aptarnauja savo svečius“, – šypsojosi Dalius.

Vis dėlto delikatesų kavinukė nebuvo ta vieta, kurioje šeimininkai galėjo klientams pasiūlyti karšto maisto. Radusi nuomojamas patalpas šeima nusprendė imtis dar vienos avantiūros ir atidaryti dar vieną kavinę „Skonių svetainė“.

„Taip įgyvendinau savo svajonę“, – šypsojosi verslininkas.

Gesina gaisrus

Pradžia nebuvo lengva, o startas visada yra sunkus, paklaustas apie verslo pradžią sakė Dalius. Tačiau dabar verslas šeimai sekasi puikiai. Birštone jų kavinė yra puikiai žinoma.

„Pats matau, kad yra minusų, kad kartais reikia ilgiau palaukti maisto, bet mes neparduodame pusgaminių, tokių kaip šaldyti cepelinai. Čia viskas šviežia.

Po truputį įsivažiavome, tačiau susiduriame su nemažu sezoniškumu. Žiemą būname sukandę dantis, o šiltuoju metų sezonu klientų yra. Tiesa, darbuotojus išlaikyti reikia visus metus“, – sakė šeimininkas.

Šiandien Dalius ne tik vadovauja dviem kavinėms, bet dirba ir ugniagesiu. Kai susitikome Birštone, vyras kaip tik buvo atskubėjęs po savo darbo pamainos.

„Man patinka mano darbas, reikia adrenalino. Naudos nulis, bet ugniagesių Lietuvoje trūksta, tai kas bus, jei visi išeisime“, – pečiais traukė jis ir pridūrė, kad šiandien iš ugniagesio atlyginimo galima sumokėti tik telefono sąskaitas.

Buvo įdarbinęs ukrainietes

Šiuo metu abiejose Daliaus kavinėse dirba 16 žmonių. Čia ateina valgyti tiek vietiniai, tiek turistai.

Patalpos, kuriose įsikūrusios kavinės, nuomojamos. Verslininkas prasitarė, kad, radęs didesnes patalpas, mielai kavines perkeltų į kitą vietą, mat dabartinėse jau ankštoka. Darbuotojų rasti verslininkui taip pat nėra lengva.

„Nėra kam dirbti. Didžiausia problema – darbuotojų trūkumas. Tada tavo rankos surištos. Trūksta virėjų. Buvome įdarbinę ukrainietes, bet jos pabėgo. Moterims buvo per 50 metų, jos nesuvokė, kad reikia keistis. Kepė ir pjaustė bet kaip, kaip sovietmečiu.

Paskui tiesiog neatėjo į darbą. Maniau, kad susirgo. Pasirodo, tiesiog išvyko. Turėjome dvi tokias darbuotojas. Teko girdėti, kad dabar dirba Lenkijoje“, – prasitarė šeimininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.