Net milijardinės vertės kompanijų vadovai to nusipirkti negali – tik planuoti

Vadovaujantys darbuotojai, kurie iškilo ir užima aukštą padėtį visuomenėje, negali sau leisti ilsėtis ant laurų ir geriau už daugelį kitų supranta, kad laiko nenusipirksi. Tokią išvadą padarė Harvardo verslo mokyklos ekspertai, kurie neseniai atliko atitinkamą tyrimą.

 13 savaičių ekspertai stebėjo verslininkus, užimančius aukščiausias pareigas 27 bendrovėse, kurių kiekvienos bendra vertė viršija milijardą dolerių.<br> 123 com. nuotr.
 13 savaičių ekspertai stebėjo verslininkus, užimančius aukščiausias pareigas 27 bendrovėse, kurių kiekvienos bendra vertė viršija milijardą dolerių.<br> 123 com. nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2018, 6:20 PM

13 savaičių ekspertai stebėjo verslininkus, užimančius aukščiausias pareigas 27 bendrovėse, kurių kiekvienos bendra vertė viršija milijardą dolerių. Kaip paaiškėjo, vadovai kiekvieną darbo dieną vidutiniškai dirba  9,7 valandos, kiekvieną laisvadienį – 3,9 valandos, o dienomis, kai jie oficialiai atostogauja, – apie 2,4 valandos. Bemaž pusę šio laiko vykdomieji direktoriai praleidžia biure, o likusį laiką jie lankosi kitose kompanijose, rengia susitikimus su partneriais jų įstaigose, vyksta į komandiruotes verslo reikalais ar dirba, būdami namuose. 

Vidutiniškai 43 proc. laiko specialistai praleidžia iš anksto suplanuotiems darbotvarkės klausimams spręsti, o 36 proc. laiko sugaišta, spręsdami darbometu netikėtai iškilusius klausimus. Maždaug 28 proc. darbo vadovai atlieka vienumoje, tačiau vieni jie retai kada teišdirba ilgiau kaip valandą. Gal todėl daugelis vadovų netikėtai auštai vertina tolimų skrydžių privalumus – jeigu skrendama be palydos, būna puiki galimybė pabūti vienam su savo mintimis. Tačiau vadovai negali sau leisti per dažnai būti vienumoje darbo valandomis – per savaitę jie dalyvauja vidutiniškai 37 verslo susitikimuose, kuriems iš viso reikia skirti 72 proc. savo darbo laiko.

Vykdomieji direktoriai pavyzdingai elgiasi ir organizuodami laisvalaikį. Naktį jie miega vidutiniškai septynias valandas, o tris valandas per dieną praleidžia su savo šeimomis. Savo pomėgiams, skaitymui, televizoriaus žiūrėjimui ir kitoms pramogoms vadovai skiria šiek tiek daugiau nei dvi valandas per dieną.

Tad tie, kas daug laiko praleidžia, perjunginėdami televizijos kanalus ar drybsodami lyg pelų maišai ant sofos, vargu ar gali tikėtis kada nors užimti garsios kompanijos vadovą postą.

Parengė Leonas Grybauskas

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.