Šeimos sėkmė mažame mieste: pavalgyti čia plūsta iš visos Lietuvos

Kavinukė be langų, joje – vos 4 staliukai, o pavalgyti čia plūsta iš visos Lietuvos. Būtent čia verdami garsieji Kavarsko koldūnai. Kavinė jau skaičiuoja ketvirtį amžiaus. Ir nuo to laiko niekas nesikeitė, tik valgytojų daugėjo. Pats šeimininkas atskleidė, kokia nedidelio šeimos verslo sėkmės paslaptis mažame mieste.  

 Kavinė jau skaičiuoja ketvirtį amžiaus. Ir nuo to laiko niekas nesikeitė, tik valgytojų daugėjo. Pats šeimininkas atskleidė, kokia nedidelio šeimos verslo sėkmės paslaptis mažame mieste. <br> Laidos stop kadras
 Kavinė jau skaičiuoja ketvirtį amžiaus. Ir nuo to laiko niekas nesikeitė, tik valgytojų daugėjo. Pats šeimininkas atskleidė, kokia nedidelio šeimos verslo sėkmės paslaptis mažame mieste. <br> Laidos stop kadras
 Kavinė jau skaičiuoja ketvirtį amžiaus. Ir nuo to laiko niekas nesikeitė, tik valgytojų daugėjo. Pats šeimininkas atskleidė, kokia nedidelio šeimos verslo sėkmės paslaptis mažame mieste. <br> Laidos stop kadras
 Kavinė jau skaičiuoja ketvirtį amžiaus. Ir nuo to laiko niekas nesikeitė, tik valgytojų daugėjo. Pats šeimininkas atskleidė, kokia nedidelio šeimos verslo sėkmės paslaptis mažame mieste. <br> Laidos stop kadras
 Kavinė jau skaičiuoja ketvirtį amžiaus. Ir nuo to laiko niekas nesikeitė, tik valgytojų daugėjo. Pats šeimininkas atskleidė, kokia nedidelio šeimos verslo sėkmės paslaptis mažame mieste. <br> Laidos stop kadras
 Kavinė jau skaičiuoja ketvirtį amžiaus. Ir nuo to laiko niekas nesikeitė, tik valgytojų daugėjo. Pats šeimininkas atskleidė, kokia nedidelio šeimos verslo sėkmės paslaptis mažame mieste. <br> Laidos stop kadras
 Kavinė jau skaičiuoja ketvirtį amžiaus. Ir nuo to laiko niekas nesikeitė, tik valgytojų daugėjo. Pats šeimininkas atskleidė, kokia nedidelio šeimos verslo sėkmės paslaptis mažame mieste. <br> Laidos stop kadras
 Kavinė jau skaičiuoja ketvirtį amžiaus. Ir nuo to laiko niekas nesikeitė, tik valgytojų daugėjo. Pats šeimininkas atskleidė, kokia nedidelio šeimos verslo sėkmės paslaptis mažame mieste. <br> Laidos stop kadras
 Kavinė jau skaičiuoja ketvirtį amžiaus. Ir nuo to laiko niekas nesikeitė, tik valgytojų daugėjo. Pats šeimininkas atskleidė, kokia nedidelio šeimos verslo sėkmės paslaptis mažame mieste. <br> Laidos stop kadras
 Kavinė jau skaičiuoja ketvirtį amžiaus. Ir nuo to laiko niekas nesikeitė, tik valgytojų daugėjo. Pats šeimininkas atskleidė, kokia nedidelio šeimos verslo sėkmės paslaptis mažame mieste. <br> Laidos stop kadras
 Kavinė jau skaičiuoja ketvirtį amžiaus. Ir nuo to laiko niekas nesikeitė, tik valgytojų daugėjo. Pats šeimininkas atskleidė, kokia nedidelio šeimos verslo sėkmės paslaptis mažame mieste. <br> Laidos stop kadras
 Kavinė jau skaičiuoja ketvirtį amžiaus. Ir nuo to laiko niekas nesikeitė, tik valgytojų daugėjo. Pats šeimininkas atskleidė, kokia nedidelio šeimos verslo sėkmės paslaptis mažame mieste. <br> Laidos stop kadras
 Kavinė jau skaičiuoja ketvirtį amžiaus. Ir nuo to laiko niekas nesikeitė, tik valgytojų daugėjo. Pats šeimininkas atskleidė, kokia nedidelio šeimos verslo sėkmės paslaptis mažame mieste. <br> Laidos stop kadras
 Kavinė jau skaičiuoja ketvirtį amžiaus. Ir nuo to laiko niekas nesikeitė, tik valgytojų daugėjo. Pats šeimininkas atskleidė, kokia nedidelio šeimos verslo sėkmės paslaptis mažame mieste. <br> Laidos stop kadras
 Kavinė jau skaičiuoja ketvirtį amžiaus. Ir nuo to laiko niekas nesikeitė, tik valgytojų daugėjo. Pats šeimininkas atskleidė, kokia nedidelio šeimos verslo sėkmės paslaptis mažame mieste. <br> Laidos stop kadras
 Kavinė jau skaičiuoja ketvirtį amžiaus. Ir nuo to laiko niekas nesikeitė, tik valgytojų daugėjo. Pats šeimininkas atskleidė, kokia nedidelio šeimos verslo sėkmės paslaptis mažame mieste. <br> Laidos stop kadras
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Oct 20, 2018, 7:12 PM, atnaujinta Oct 20, 2018, 7:12 PM

Mikliai vieno kąsnio koldūnus raitanti Asta sako nebeskaičiuojanti, kiek jų prisuka kasdien. Viena porcija – maždaug 30 tokių virtinukų. Juos šeimininkės pagardinta spirgais, grietine, šviežiais svogūnų laiškais. Koldūnai — išskirtinis Kavarsko kavinės patiekalas. Miestelyje netoli Anykščių gyvena apie pusė tūkstančio žmonių. Bet dažniausi valgytojai čia — pravažiuojantys.

„Šiaip nebūtume sustoję, bet girdėjome, kad čia geri koldūnai“, – sakė kavinėje sutiktas vilnietis Gintaras.

Klientų daugėja 

Kavinėje vos keturi staliukai. Nuo to laiko, kai ji buvo įkurta, niekas nesikeitė. Sienas ir langus dengia anuomet populiarios medinės lentelės, joje – ne vieną dešimtmetį tarnaujantys stalai, ant jų – nėrinių servetėlės. 

„Šią vietą galima palyginti su legendine, dar iš tarpukario laikų užsilikusia Kauno spurgine. Net ir padavėjos, turbūt, tos pačios“, – juokėsi koldūnus kertantis Simonas.

Triūsia šeima

Šioje koldūninėje dažnai galima sutikti ir besisukiojantį šeimininką, buvusį Kavarsko seniūną Algirdą Gansiniauską, kuris teiraujasi klientų, ar šiems viskas gerai, ar skanu. Kavinės valgiaraštyje 7 patiekalai. Tačiau populiariausi iš jų — koldūnai

„Ką čia beprigalvosi – viskas patikrinta. Žmonėms patinka, jie mėgsta tuos koldūnus. Jie žino, kad jei nori skaniai pavalgyti, gali užvažiuoti į Kavarską. Mes įsikūrę strategiškai labai geroje vietoje – prie bažnyčios. Bažnyčios bokštas yra geriausias kiekvieno miesto ar mažesnio miestelio orientyras“, -  pasakojo kavinės savininkas A.Gansiniauskas.

Garsieji koldūnai – patobulintas jo žmonos receptas. 25 metus gyvuojančio šeimos verslo sėkmė, anot šeimininko, – sąžiningas darbas.

„Pats esu barmenu dirbęs. 10 metų stovėjau už baro. Moku tik lietuvių ir rusų kalbas, bet kai  reikėjo, su prancūzu gestais susikalbėjau“, – atviravo koldūninės šeimininkas.

Svarbu kokybė

Anot kavinės savininko, kalbų mokėjimas nepadėtų, jeigu žmonėms neįtiktų maistas.

„Jis turi būti skanus. Vien tai padeda mums išlikti, nes jei būtu neskanu, čia greitai tektų duris užkalti“, – įsitikinęs Kavarsko verslininkas.

Kasdien kavinėje darbuojasi dvi virėjos ir barmenė. Ir nors klientų daugėja, plėstis šeimininkai neketina.

„Moterys viską daro savo rankomis – pačios minko, kočioja, pjausto. Neprigaminsi išsiplėtęs. Kiek galime rankomis pagaminti, tiek ir gaminame. Vasarą į lauką dar išnešame du staliukus, o žiemą užtenka šitų keturių“, – dėstė kavinės savininkas.

Garsieji Kavarsko koldūnai yra gavę kulinarinio paveldo sertifikatą. Didelė jų porcija kainuoja 4,40 euro. 

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2021 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.