Turtingiausių Rusijos moterų sąraše – įtakingų vyrų žmonos ir turtingų tėvų dukros

Žurnalas „Forbes“ skelbia šeštąjį turtingiausių Rusijos moterų reitingą. Visų į jį patekusių 25 damų turtas viršijo 9 mlrd. JAV dolerių.

 Į turtingiausių Rusijos moterų reitingą patekusių 25 damų turtas viršijo 9 mlrd. JAV dolerių.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Į turtingiausių Rusijos moterų reitingą patekusių 25 damų turtas viršijo 9 mlrd. JAV dolerių.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 J.Baturina.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 J.Baturina.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 P.Deripaska.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 P.Deripaska.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-10-25 12:56

Šeštą kartą paeiliui turtingiausia pripažinta Jelena Baturina, buvusio Maskvos mero Jurijaus Lužkovo žmona.

Šiemet jos turtas padidėjo 200 mln. JAV ir išaugo iki 1,2 mlrd. JAV dolerių. 2018 m. turtingiausių Rusijos verslininkų reitinge ji – 79-oji.

Internetinės avalynės ir drabužių parduotuvės „Wildberries“ įkūrėja Tatjana Bakalčiuk šiemet iš penktosios pozicijos pakilo į antrąją, iš kurios išstūmė Jeleną Rybolovlevą. 2017 m. kompanijai buvo sėkmingi: internetinės parduotuvės pajamos augo 40 proc. iki 63,8 mlrd. rublių (857 mln. eurų).

Stambiausio trąšų milžinės „Fosagro“ akcininko žmona Jelena Gurjeva iš šeštosios pozicijos smuktelėjo į devintąją, o jos turtas susitraukė iki 360 mln. JAV dolerių. Tai 40 mln. JAV dolerių mažiau nei pernai.

Šiųmečiame reitinge – penkios naujokės.

Viena jų – kontroliuojančiosios bendrovės „En+“ akcininkė Polina Deripaska, Olego Deripaskos žmona. Nors naujoke šią moterį pavadinti gal ir nėra visiškai tikslu, mat šiemet ji jau debiutavo turtingiausių Rusijos verslininkų reitinge, kur jai kliuvo 189-oji vieta. Tačiau jau po to, kai buvo sudarytas reitingas, JAV finansų ministerija įtraukė O.Deripaską ir „En+“ į įmonių, kurioms taikomos sankcijos, sąrašą. Dėl to kompanijos kapitalizacija smuko daugiau nei dukart, o P.Deripaska atsidūrė tik 22-oje turtingiausių Rusijos moterų „Forbes“ sąraše.

P.Deripaskos atsiradimas reitinge liudija apie viena: tai akivaizdus įrodymas, kad kasmet į tokį sąrašą patenka vis daugiau dabartinių ar buvusių milijardierių ar politinio elito atstovų šeimos narių.

Tokių ryšių galima rasti ir nagrinėjant kitų turtingiausių Rusijos moterų reitingo naujokių biografijas. Tai – Lidija Michailova, Lilija Rotenberg ir Irina Gerasimenko.

L.Michailova – Igorio Babajevo, mėsos gamintojos „Čerkizovo“ grupės įkūrėjo žmona, kuriai priklauso 75 proc. šeimos kompanijos akcijų ir kuri savo ruožtu valdo per 80 proc. mėsos perdirbimu užsiimančios kontroliuojančios bendrovės akcijų.

L.Rotenberg – milijardieriaus Arkadijaus Rotenbergo dukra. Šių metų balandį Lilija tapo 33 proc. kompanijos „TPS Real Estate“, kuri valdo šešis prekybos kompleksus, akcijų savininke. Anksčiau ši dalis priklausė jos tėvui, po to – broliui Igoriui Rotenbergui.

I.Gerasimenko – Olego Kožemiako, laikinai einančio Primorės gubernatoriaus pareigas, žmona. Iki valstybinės tarnybos, O.Kožemiakas vertėsi žvejybos verslu, o I.Gerasimenko tapo kompanijos „Preobraženskaja baza tralava flota“ akcininke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.