Lietuviai pasiūlė naujovę, kuri sudomino Warreno Buffetto bendrovę

Antradienį pradeda veikti pirmoji Baltijos šalyse visiškai skaitmenizuota gyvybės draudimo paslauga. Startuolis „Switch4sure“, tiesiogiai bendradarbiaudamas su vienu didžiausių pasaulyje perdraudikų „Gen Re“, sukūrė platformą, kurioje vartotojai gali kelių mygtukų paspaudimu pakeisti turimas gyvybės draudimo sutartis į šio tiekėjo paslaugą su garantuota trečdaliu mažesne kaina.

 Pasak E.Valeišos, Lietuvoje vartotojai dažnai neįsigilina, kokį draudimą perka ir kiek jis turėtų kainuoti.<br>G.Kropio nuotr. 
 Pasak E.Valeišos, Lietuvoje vartotojai dažnai neįsigilina, kokį draudimą perka ir kiek jis turėtų kainuoti.<br>G.Kropio nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 6, 2018, 3:13 PM

Šiuo metu Lietuvoje rizikinį gyvybės draudimą turi daugiau kaip 100 tūkst. vartotojų. Skaičiuojama, kad naujoji paslauga leis vartotojams sutaupyti apie 4 mln. eurų per metus.

„Klientas gauna tokią pat draudimo sutartį, tik už mažesnę kainą. Visiškai skaitmenizuotas sprendimas leidžia pasiūlyti geresnes sąlygas, nes viską skaičiuoja algoritmas, o procesams prižiūrėti pakanka vieno darbuotojo. Taip yra gerokai sumažinamos administravimo išlaidos ir visiškai panaikinami platinimo kaštai, o iš to didžiausią naudą gauna vartotojas“, – komentuoja įmonės įkūrėjas ir direktorius Evaldas Valeiša.

Pasak startuolio vadovo, idėja, kaip pasiūlyti pigesnę paslaugą klientams, brendo beveik dešimtmetį dirbant draudimo rinkoje.

Tai viena pirmųjų Europoje tokio pobūdžio skaitmenizuota draudimo platforma. Ji sudomino Warreno Buffetto valdomą perdraudimo bendrovę „Gen Re“. Anot E. Valeišos, pasaulinis draudimo rinkos žaidėjas įvertino lietuvių idėją dėl to, kad tiki skaitmenizuotų sprendimų ateitimi ir siekia, kad vartotojai visame pasaulyje gautų konkurencingas draudimo paslaugas.

Pasak E.Valeišos, Lietuvoje vartotojai dažnai neįsigilina, kokį draudimą perka ir kiek jis turėtų kainuoti. „Daugelyje kitų Europos Sąjungos šalių tie patys draudimo produktai kainuoja ženkliai pigiau. Nuo šiol ir Lietuvoje bus galima įsigyti konkurencingą produktą“, – teigia „Switch4sure“ vadovas.

„Switch4sure“ duomenimis, šiuo metu apie 90 proc. rizikinio gyvybės draudimo rinkos šalyje valdo du didieji komerciniai bankai „Swedbank“ ir „SEB“. Lietuvos banko skaičiavimu, šie bankai iš visų vartotojų įmokų bendros sumos per metus žaloms išmoka tik apie 20 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: iniciatyvos „4 milijonų Lietuva“ pristatymas