Verslas – intensyvus kaip sportas

Vytautas Sriubas yra sporto entuziastas savo pomėgį pavertęs verslu – prieš kurį laiką vyras įkūrė pirmąjį CrossFit sporto klubą Kaune, kviečiantį pamiršti nuobodžias, monotoniškas treniruotes. Pasak verslininko, pradedant dirbti sau, svarbiausia optimistiškai vertinti viską, ką darai, ir prireikus gauti palaikymo, kurį dosniai dalija šeima ir mitus apie sportą griaunantys Vytauto klientai.

 Vytautas Sriubas  įkūrė CrossFit sporto klubą Kaune.
 Vytautas Sriubas  įkūrė CrossFit sporto klubą Kaune.
 Vytautas Sriubas  įkūrė CrossFit sporto klubą Kaune.
 Vytautas Sriubas  įkūrė CrossFit sporto klubą Kaune.
 Vytautas Sriubas  įkūrė CrossFit sporto klubą Kaune.
 Vytautas Sriubas  įkūrė CrossFit sporto klubą Kaune.
 Vytautas Sriubas  įkūrė CrossFit sporto klubą Kaune.
 Vytautas Sriubas  įkūrė CrossFit sporto klubą Kaune.
 Vytautas Sriubas  įkūrė CrossFit sporto klubą Kaune.
 Vytautas Sriubas  įkūrė CrossFit sporto klubą Kaune.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 7, 2019, 12:02 PM

Kokios asmeninės patirtys ar ankstesnės veiklos paskatino jus pradėti verslą?

Visą gyvenimą mėgau sportą: nuo mažens lankiau karatė, plaukimą, alpinizmą, mėgau snieglenčių sportą, kaitavimą, wakeboard’inimą, 4x4 sportą, motokrosą. Tad aktyvus laisvalaikis visais laikais buvo neatskiriama mano gyvenimo dalis.

Tradicinėje sporto salėje treniruotis man pabosdavo jau po pirmos savaitės, o funkcinės treniruotės nedavė norimų rezultatų. Tuomet susidomėjau labai dinamišku užsiėmimu – „CrossFit“, o vėliau ir šio sporto plėtra Lietuvoje. Įvertinęs galimybę atidaryti pirmąjį tokių treniruočių klubą Kaune, nesudvejojau.

Ką jūsų gyvenime reiškia sportas? Kuo jis svarbus kiekvieno žmogaus (ne profesionalo) gyvenime?

Sportas ir aktyvus laisvalaikis yra neatsiejama mano gyvenimo dalis. Stiprėjantis fizinis kūno potencialas padeda man jaustis laisvai, gerina savijautą.

Fizinis aktyvumas turėtų būti aktualus kiekvienam: jausmas, kai gali kontroliuoti savo kūną ir jausti visišką laisvę, yra neapsakomas. Jaustis nevaržomai ir pasitikėti savo kūnu yra labai svarbu – tuomet žinai, kad turi pajėgumų įkopti į aukščiausius kalnus ar parnešti sunkius pirkinių maišus iš parduotuvės.

Kuo ypatingas yra CrossFit sportas?

CrossFit esmė – nuolat besikeičiančių, gimnastikos, sunkiosios atletikos, bėgimo, irklavimo ir kt. sporto judesių atlikimas labai intensyviai. Bendraudamas su žmonėmis, pastebiu, kad CrossFit sportas yra šiek tiek mistifikuojamas: žmonės dažnai mano, kad tai labai sunkus, tik profesionalams skirtas užsiėmimas. Tačiau tai visiška netiesa – CrossFit yra vienas universaliausių sportų, kurio treniruočių metu tobulinamos kasdien natūraliai atliekamų kūno judesių technikos.

Tiems, kurie pamatę CrossFit varžybas galvoja, kad jiems šios treniruotės per sunkios, vertėtų susimąstyti – argi pasižiūrėję į maratono bėgikus manote, kad esate per silpni bėgimui? Greičiausiai žinote, kad bėgimas gali būti įvairus, skirtas mėgėjams ir profesionalams, taip pat ir CrossFit treniruotės – jos gali būti palankios bet kokio fizinio pasirengimo žmogui.

Prie mūsų prisijungiantys, aktyviai leisti laiką norintys klientai, gauna kelis esminius dalykus, keičiančius gyvenimą ir savo kūno bei savęs suvokimą. Tai ryšys su sportuojančiųjų bendruomene, bičiulystė ir aukšto intensyvumo treniruotės, padedančios tobulėti, išjudinti kiekvieną raumenų grupę, ugdyti ištvermę. Išbandę mūsų treniruotes, klientai keičia požiūrį į sportą – supranta, kad sportas neturi būti nuobodus, jis negali tapti rutina, darbu, arkančia. Dėl to labai daug dėmesio ir laiko skiriu treniruočių programų sudarymui: užsiėmimai turi būti linksmi, įdomūs, išlaikyti CrossFit treniruotėms keliamus reikalavimus.

Su kokiais iššūkiais susidūrėte pradėjęs nuosavą verslą?

Labai didelių sunkumų neiškilo, nes turėjau aiškią idėją ir tvirtai žinojau, ko siekiu. Man labai padėjo vienos kredito unijos, į kurią kreipiausi, darbuotojas, supažindinęs su UAB „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“) teikiamomis finansinėmis priemonėmis pradedantiems jauniesiems verslininkams.

Pasinaudojau galimybe gauti lengvatinę paskolą (pagal priemonę Verslumo skatinimas 2014–2020, finansuojamą iš Europos socialinio fondo), taip pat „Invega“ paskolai suteikė individualią garantiją, dengiančia net pusę paskolos sumos.

Kuo nuosavas verslas pranašesnis už samdomą darbą?

Samdomas darbas yra daug paprastesnis, jame viskas aišku: tau paskirtos užduotys ir atsakomybės, darbo apimtys ir pan., kurias turi vykdyti. Dirbant sau tikslus reikia kelti pačiam ir kaskart jie turi pranokti ankstesnius pasiekimus. Turi labai stengtis juos įgyvendinti, rasti būdų ir noro kasdien judėti pirmyn, nes niekas nestovi už nugaros ir nekontroliuoja nei pelno, nei atliktų ar pradelstų darbų.

Dirbant sau viena reikalingiausių savybių – teigiamas ir optimistinis požiūris į savo veiklą. Reikiamais momentais ar suabejojus mane visuomet skatina žmona Deimantė, neleidžia nuleisti rankų net sunkiomis akimirkomis. Taip pat labai svarbi yra motyvacija.

Kas jus labiausiai įkvepia? Kur semiatės motyvacijos?

Labiausiai mane įkvepia žmonės. Visų pirma, mano šeima, žmona. Ji niekada neleidžia man pasiduoti ir visuomet kartu džiaugiasi pasiekimais. Kitas svarbus motyvacijos šaltinis – mano verslo paslaugos gavėjai – sportuojantys žmonės. Jie ateina į klubą nešini išankstinėmis nuostatomis: apie CrossFit sportą, apie grupines treniruotes, trenerius ar kt. dalykus. Kai keičiasi jų požiūris, kai į užsiėmimus klientas ateina vis labiau pasitikintis savimi, o po treniruotės atsisveikina su šypsena, supranti, kad tai, ką darai, yra naudinga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.