Vegetarų kompanija investuotojus įspėjo apie pavojų – tokio posūkio ir pati nesitikėjo

Kai dešimtmetį veikianti JAV kompanija „Beyond Meat“ susirengė debiutuoti biržoje, BBC svarstė, ar išankstinio siūlymo metu jos akcijos nėra pervertintos. Tačiau investuotojai netruko atsakyti – toli gražu ne.

„Beyond Meat“ debiutas „Nasdaq“ biržoje buvo tiesiog stulbinantis.<br>„Scanpix“ nuotr.  
„Beyond Meat“ debiutas „Nasdaq“ biržoje buvo tiesiog stulbinantis.<br>„Scanpix“ nuotr.  
„Beyond Meat“ įkūrėjas ir vadovas Ethanas Brownas pozuoja su aktore Jessica Chastain.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
„Beyond Meat“ įkūrėjas ir vadovas Ethanas Brownas pozuoja su aktore Jessica Chastain.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 4, 2019, 3:49 PM

„Beyond Meat“ gamina mėsos pakaitalus iš žirnių, pupų, sojos pupelių bei raudonųjų burokėlių. Kol kas kompanija įspūdingais pelnais pasigirti negali, nes pernai nuostoliai siekė net 30 mln. dolerių (beveik 27 mln. eurų).

Todėl ir prieš startą biržoje ji oficialiai įspėjo investuotojus, kad pelno gali tekti laukti ilgokai. Tačiau šie dėl kompanijos akcijų tiesiog pamišo. Pradinė jų platinimo kaina siekė 25 dolerius (daugiau nei 22 eurus), tačiau nuo debiuto biržoje ketvirtadienį vos per parą pakilo iki 71 dolerio (63,5 euro). 

Pačios „Beyond Meat“ rinkos vertė padidėjo nuo 1,5 mlrd. iki 4 mlrd. dolerių (1,33 ir 3,55 mlrd. eurų). Anot įmonės, už akcijas surinkti pinigai bus skirti technologijoms tobulinti bei gamybai plėsti, rašo spiegel.de.

Beje, populiarumu šios bendrovės gaminiai negali skųstis – antai Los Andželo „Dodgers“ beisbolo komandos vadovas Ryanas Evansas pareikalavo, kad kito sezono metu stadione būtų pardavinėjama daugiau sumuštinių ne su mėsa, o su „Beyond Meat“ gaminamais jos pakaitalais. Ką ir kalbėti apie tai, kad tarp šios kompanijos gerbėjų yra „Microsoft“ įkūrėjas Billas Gatesas, „Twitter“ įkūrėjai Bizas Stone'as ir Evanas Williamsas bei Holivudo žvaigždė Leonardo DiCaprio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.