Įsteigtas naujas 5 mln. eurų susisiekimo sektoriaus koinvesticinis fondas

Startuoliams, labai mažoms, mažoms ir vidutinėms įmonėms įsteigtas naujas 5 mln. eurų fondas, kuriuo siekiama paskatinti jas kurti mobilumo paslaugas ir produktus, intelektines transporto sistemas ir inovatyvias transporto technologijas, mažinančias transporto sukuriamą CO2 emisiją. Planuojama, kad sulaukus pirmųjų rezultatų fondas gali būti padidintas iki 10 mln. eurų.

 Planuojama, kad sulaukus pirmųjų rezultatų fondas gali būti padidintas iki 10 mln. eurų.<br>M.Patašiaus nuotr.
 Planuojama, kad sulaukus pirmųjų rezultatų fondas gali būti padidintas iki 10 mln. eurų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 7, 2019, 6:18 PM

„Inovacijos yra susisiekimo sektoriaus pažangos variklis. Rizikos kapitalo fondai yra neatsiejama inovacijų ekosistemos dalis. Kadangi naujos idėjos ir technologijos yra labai rizikingos, valstybė per naujai įsteigtą koinvesticinį fondą prisiims dalį rizikos ir taip skatins privačius investuotojus investuoti į inovacijas transporto sektoriuje. Naujai sukurta finansinė priemonė galutinai suformuos susisiekimo sektoriaus inovacijų ekosistemą“, – Susisiekimo ministerijos pranešime cituojamas susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Pasak finansų ministro Viliaus Šapokos, nauja finansinė priemonė, kuria bus atliekamos rizikos kapitalo investicijos, suteiks galimybę efektyviau valdyti finansinius išteklius, užtikrinti papildomų lėšų pritraukimą ir ES fondų lėšų pakartotinį panaudojimą.

ES Sanglaudos fondo lėšomis finansuojamą koinvesticinį fondą susisiekimui įsteigė Susisiekimo ministerija, Finansų ministerija ir bendrovė „Investicijų ir verslo garantijos“ („Invega“). Naują finansinę priemonę įgyvendins „Invega“.

Pažymima, kad metų pradžioje Susisiekimo ministerijos iniciatyva jos valdymo srities bendrovės „Lietuvos geležinkeliai“, Lietuvos paštas ir „Kelių priežiūra“ įsteigė Transporto inovacijų centrą, prie kurio ateityje prisijungs ir kitos susisiekimo sektoriaus įmonės.

Šis centras skatins inovacijas transporto sektoriuje, taip pat bus atsakingas už pažangių užsienio kapitalo įmonių pritraukimą į mūsų šalį. Koinvesticinio fondo susisiekimui įsteigimas galutinai sukurs susisiekimo sektoriaus inovacijų ekosistemą. Fondas užtikrins, kad konkurencingos ir komerciškai pagrįstos idėjos gautų finansavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.