Vokiečiai steigia naują verslo paslaugų centrą Kaune

Pirmaujanti Europos cukraus gamintoja „Nordzucker“ steigia verslo paslaugų centrą Kaune. Bendrovė jau yra įdarbinusi 230 žmonių savo cukraus gamykloje Kėdainiuose, o dabar toliau plečia veiklą Lietuvoje.  

 Vokietijos mieste, Braunšveige, įsisteigusi „Nordzucker“ grupė yra viena pirmaujančių cukraus gamintojų Europoje.<br> Wikipedia.org nuotr.
 Vokietijos mieste, Braunšveige, įsisteigusi „Nordzucker“ grupė yra viena pirmaujančių cukraus gamintojų Europoje.<br> Wikipedia.org nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 3, 2019, 1:23 PM

„Nordzucker Business Services“ siūlys mūsų grupės įmonėms paslaugų komplektą ir padės užtikrinti mūsų procesų veiksmingumą ir nuoseklumą“, – sako Aleksandras Bottas, „Nordzucker“ finansų direktorius.  

Bendrovė tiki Kaunu kaip itin perspektyviu miestu verslo paslaugų sektoriuje. Talentų pasiūla mieste buvo vienas svarbiausių kriterijų, „Nordzucker“ vertintų, pasirenkant Kauną iš kitų su miestu konkuravusių lokacijų. Bendrovė ypač ieškojo vokiečių ir Šiaurės šalių kalbomis kalbančių specialistų, todėl vietos talentų daugiakalbystė tapo tikru turtu.   

Kitas svarbus veiksnys „Nordzucker“ nusprendžiant, kurį miestą pasirinkti, buvo sąlyginai neprisotinta Kauno darbo rinka ir pagalba iš vietos ir šalies institucijų. Bendrovė ketina užmegzti ir toliau plėtoti ryšius su miesto mokymo įstaigomis, kad galėtų pritraukti jai augti reikalingų įgūdžių turinčių darbuotojų. 

„Užsienio šalyse didelę dalį tiesioginių užsienio investicijų projektų sudaro toje šalyje jau veikiančių užsienio bendrovių plėtros projektai. Nemaža dalis šiuo metu Lietuvoje įsikūrusių užsienio bendrovių galėtų į Lietuvą atkelti dar daugiau funkcijų. Dėl to kartu su „Investuok Lietuvoje“ traukdami į Lietuvą naujas bendroves, praėjusiais metais skyrėme didesnius resursus darbui jau su esamais investuotojais. „Nordzucker“ atvejis rodo, kad ši taktika pasiteisina“, - teigia ekonomikos ir inovacijų ministras Virginijus Sinkevičius.

Agentūros „Investuok Lietuvoje“ generalinio vadovo Manto Katino nuomone, „Nordzucker“ atsiradimas Kaune tik parodo, kad didėja Kauno, kaip verslo paslaugų centro, vaidmuo, ypač tarp Vokietijos bendrovių: 

„Naujo verslo paslaugų centro steigimas Kaune aiškiai parodo, kad auga miesto, kaip pasaulinio verslo paslaugų centro, vaidmuo, ypač tarp Kauną savo plėtrai pasirinkusių augančio Vokietijos bendrovių būrio.“ 

Vokietijos mieste, Braunšveige, įsisteigusi „Nordzucker“ grupė yra viena pirmaujančių cukraus gamintojų Europoje.

Grupė iš cukrinių runkelių taip pat gamina bioetanolį ir gyvulių pašarus. Bendrovė didžiausią dėmesį skiria tvarumui visoje vertės grandinėje. 3 200 darbuotojų ir 18 grupės gamybos ir perdirbimo centrų tiekia aukščiausios kokybės produktus ir paslaugas, taip kurdami tvirtą pagrindą augti ateityje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.