Rundalėje nusipirko griuveną – pavertė ją restoranu, kuriame nekepa karbonadų

Restoranas „Rezidence“ – tai naujas taškas Žiemgalos žemėlapyje. Duris atvėrę birželį jo šeimininkai nutarė, kad nesielgs taip, kaip greta esantys maitintojai – dirbs ne tik per turizmo sezoną, bet ir kiaurus metus. Juk tai išskirtinė vieta, prigludusi prie garsiosios Rundalės pilies rūmų teritorijos.

Pastatas ilgokai stovėjo nejudinamas – tik 2018-aisiais buvo parengtas jo renovacijos projektas.<br> T.Bauro nuotr.
Pastatas ilgokai stovėjo nejudinamas – tik 2018-aisiais buvo parengtas jo renovacijos projektas.<br> T.Bauro nuotr.
Atnaujinant pastatą, kur tik įmanoma, buvo palikta tai, kas originalu.<br> T.Bauro nuotr.
Atnaujinant pastatą, kur tik įmanoma, buvo palikta tai, kas originalu.<br> T.Bauro nuotr.
Atnaujinant pastatą, kur tik įmanoma, buvo palikta tai, kas originalu.<br> T.Bauro nuotr.
Atnaujinant pastatą, kur tik įmanoma, buvo palikta tai, kas originalu.<br> T.Bauro nuotr.
Vienas iš restorano šeimininkų sumanymų – vietos ūkininkų slėgti sūriai.<br> T.Bauro nuotr.
Vienas iš restorano šeimininkų sumanymų – vietos ūkininkų slėgti sūriai.<br> T.Bauro nuotr.
Gaminant patiekalus stengiamais naudoti kuo daugiau žaliavų, tiekiamų vietos ūkininkų.<br> T.Bauro nuotr.
Gaminant patiekalus stengiamais naudoti kuo daugiau žaliavų, tiekiamų vietos ūkininkų.<br> T.Bauro nuotr.
Gaminant patiekalus stengiamais naudoti kuo daugiau žaliavų, tiekiamų vietos ūkininkų.<br> T.Bauro nuotr.
Gaminant patiekalus stengiamais naudoti kuo daugiau žaliavų, tiekiamų vietos ūkininkų.<br> T.Bauro nuotr.
Gaminant patiekalus stengiamais naudoti kuo daugiau žaliavų, tiekiamų vietos ūkininkų.<br>„Rezidence“ nuotr.
Gaminant patiekalus stengiamais naudoti kuo daugiau žaliavų, tiekiamų vietos ūkininkų.<br>„Rezidence“ nuotr.
Kristinė Lazdinia restorane „Rezidence“ dirba kartu su savo draugu Andžiu.<br> T.Bauro nuotr.
Kristinė Lazdinia restorane „Rezidence“ dirba kartu su savo draugu Andžiu.<br> T.Bauro nuotr.
Interjeras ir puošyba – tai Kristinės rūpestis.<br>„Rezidence“ nuotr.
Interjeras ir puošyba – tai Kristinės rūpestis.<br>„Rezidence“ nuotr.
Interjeras ir puošyba – tai Kristinės rūpestis.<br>„Rezidence“ nuotr.
Interjeras ir puošyba – tai Kristinės rūpestis.<br>„Rezidence“ nuotr.
Interjeras ir puošyba – tai Kristinės rūpestis.<br>„Rezidence“ nuotr.
Interjeras ir puošyba – tai Kristinės rūpestis.<br>„Rezidence“ nuotr.
Interjeras ir puošyba – tai Kristinės rūpestis.<br>„Rezidence“ nuotr.
Interjeras ir puošyba – tai Kristinės rūpestis.<br>„Rezidence“ nuotr.
2019-ųjų birželio 29-ąją per Rundalės Rožių šventę restoranas atvėrė duris svečiams.<br>„Rezidence“ nuotr.
2019-ųjų birželio 29-ąją per Rundalės Rožių šventę restoranas atvėrė duris svečiams.<br>„Rezidence“ nuotr.
Su investuotoju yra sutarta ir tai jau daroma – restorane rengiamos menininkų darbų parodos.<br>„Rezidence“ nuotr.
Su investuotoju yra sutarta ir tai jau daroma – restorane rengiamos menininkų darbų parodos.<br>„Rezidence“ nuotr.
2019-ųjų birželio 29-ąją per Rundalės Rožių šventę restoranas atvėrė duris svečiams.<br>„Rezidence“ nuotr.
2019-ųjų birželio 29-ąją per Rundalės Rožių šventę restoranas atvėrė duris svečiams.<br>„Rezidence“ nuotr.
Kristinė Lazdinia su dukra.<br>„Rezidence“ nuotr.
Kristinė Lazdinia su dukra.<br>„Rezidence“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (16)

Specialiai LR iš Latvijos

2020-01-05 14:43

Nusipirko ir laukė

„Mūsų verslo partneris Guntis dar 2012-aisiais įsigijo šį nedidelį dviaukštį pastatą manydamas, kad jis ypač tiks restoranui. Tačiau jis buvo labai apleistas. Kai su draugu čia pirmą kartą įkėlėme koją, viskas atrodė siaubingai. Vis dėlto sienos kai ką išsaugojo – turėjo statytojų įamžintą jaukumą.

Pastatas ilgokai stovėjo nejudinamas – Guntis tik pernai parengė šio pastato renovacijos projektą. O štai šiemet birželio 29-ąją per Rundalės Rožių šventę mes jau atvėrėme duris svečiams. Dar ne visi darbai buvo baigti, tačiau norėjome, kad būtume pamatyti“, – pasakojo Kristinė Lazdinia.

Restorane „Rezidence“ ji dirba kartu su savo draugu Andžiu, abiem jiems – po 34 metus. Anksčiau juodu kartu darbavosi Rygos senamiestyje esančiame restorane, taigi maitinimo verslas jiems nėra svetimas.

Tačiau Latvijos sostinės jie dar negali išsižadėti – gyvena kartu su dukrele Rygoje ir, išleidę ją į darželį, kasdien traukia link Rundalės.

Pasirinko industrinį stilių 

„Man patinka industrinis stilius. Tačiau atnaujinant pastatą tose vietose, kur tik įmanoma, buvo palikta tai, kas originalu. Taip išliko ir per abu aukštus kylantis dūmtraukis, nors krosnies nebeįmanoma kūrenti.

Norėjome, kad interjeras mums patiems patiktų – kad tai būtų jauku, o kartu ir originalu. Taigi buvo mano sumanymas, o jį paversti tikrove padėjo talentinga interjero dizainerė“, – atskleidė Kristinė.

Be to, kartu su investuotoju jie yra sutarę ir tai jau daro – restorane rengia menininkų darbų parodas.

Susitarė su ūkininkais 

„Su aplinkiniais restoranais nesame konkurentai. Nors tai turistų traukos vieta, mes esame ne tie, kurie siūlo bulvių ir karbonadų.

Turime patikimą tiekėją, kurio šeima gamina įvairaus skonio varškės sūrius. Taigi mūsų sumanymas – patiekalai, pagaminti iš tų žaliavų, kurias užaugina šio regiono ūkininkai, pavyzdžiui, iš jų perkame kiaušinius, medų. Su daug kuo dar tariamės, nes, pavyzdžiui, garantuoti nuolatinį mėsos tiekimą nėra paprasta“, – kalbėjo Kristinė.

Pasak Andžio, lietuviai yra dažni svečiai Rundalėje, taigi lietuviška šnekta jau ne kartą almėjo ir prie „Rezidence“ staliukų. O kokios gi čia patiekalų kainos?

„Kaip ir dera – restoraninės“, – nusijuokė Kristinė. Pavyzdžiui, sriuba kainuoja 6 eurus, užkandžiai – 6–7 eurus, karštieji patiekalai – apie 9–13 eurų.

Gamins išsinešti skirtą maistą 

Pasak Andžio, restoranas „Rezidence“ tapo toks, kokį jie ir įsivaizdavo, tai nedidelis „šeimos rūpestis“. Nes, anot pašnekovo, iki verslo dar laukia ilgas kelias.

„Manome, kad reikia suteikti galimybę atvykstantiems į Rundalę žmonėms pas mus nusipirkti ir maisto išsinešti. Pavalgyti restorane reikia laiko, nors pusvalandžio, nes maistą juk dar reikia pagaminti.

Tačiau vasarą daug žmonių atvyksta turistiniais autobusais ir neturi galimybės prisėsti prie staliukų.

Praėjusią vasarą dar nebuvome tam pasirengę – dar nebuvome įsigiję specialios įrangos, pavyzdžiui, vitrininių šaldytuvų. Bet kitą turizmo sezoną juos jau turėsime“, – kalbėjo Andis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.