„Lidl Lietuvai“ suteiktas prestižinis geriausio darbdavio sertifikatas

Nuo 2016 metų Lietuvoje veikiantis prekybos tinklas „Lidl“,  ne kartą įvertintas šalyje kaip geriausias darbdavys prekybos srityje, sulaukė ir dar vieno pripažinimo. „Lidl Lietuvai“ antrus metus iš eilės suteikti prestižiniai „Top Employer 2020 Lietuva“ ir „Top Employer 2020 Europe“ sertifikatai, skiriami įmonėms už išskirtinai geras darbo sąlygas. 

 „Labai džiaugiamės ir didžiuojamės, kad tokį įvertinimą gauname antrus metus iš eilės“, – sako „Lidl Lietuva“ personalo vadovė Sandra Savickienė.<br> Bendrovės nuotr.
 „Labai džiaugiamės ir didžiuojamės, kad tokį įvertinimą gauname antrus metus iš eilės“, – sako „Lidl Lietuva“ personalo vadovė Sandra Savickienė.<br> Bendrovės nuotr.
 „Labai džiaugiamės ir didžiuojamės, kad tokį įvertinimą gauname antrus metus iš eilės“, – sako „Lidl Lietuva“ personalo vadovė Sandra Savickienė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 „Labai džiaugiamės ir didžiuojamės, kad tokį įvertinimą gauname antrus metus iš eilės“, – sako „Lidl Lietuva“ personalo vadovė Sandra Savickienė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 „Labai džiaugiamės ir didžiuojamės, kad tokį įvertinimą gauname antrus metus iš eilės“, – sako „Lidl Lietuva“ personalo vadovė Sandra Savickienė.<br> Bendrovės nuotr.
 „Labai džiaugiamės ir didžiuojamės, kad tokį įvertinimą gauname antrus metus iš eilės“, – sako „Lidl Lietuva“ personalo vadovė Sandra Savickienė.<br> Bendrovės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-01-30 11:53, atnaujinta 2020-01-30 11:55

Sertifikatus reglamentuoja „Top Employers Institute“, kurie sertifikatus organizacijoms suteikia vieneriems metams. Kiekvienais metais organizacijos paraiškas turi pildyti iš naujo bei įrodyti, kad darbo sąlygų kokybė nepakito arba tik dar labiau buvo pagerinta. „Top Employer“ sertifikatus bendrovės gauna už aukštus žmogiškųjų išteklių standartus bei išskirtinai geras darbo sąlygas organizacijoje. 

„Labai džiaugiamės ir didžiuojamės, kad tokį įvertinimą gauname antrus metus iš eilės. Tai parodo, kad darbuotojams suteikiamas darbo sąlygas išlaikėme tokiame pačiame aukštame lygyje bei dar labiau jas pagerinome – didinome atlyginimus parduotuvių darbuotojams, įgyvendinome galimybę naudotis privačiu sveikatos draudimu, suteikėme papildomų naudų darbuotojams. Nors ir darome išties daug, tai nereiškia, kad gauti šį sertifikatą antrus metus iš eilės yra lengviau. Organizacijos turi atitikti labai aukštus tarptautinius reikalavimus, preciziškai pateikti sertifikavimo programai skirtus dokumentus“, – sako „Lidl Lietuva“ personalo vadovė Sandra Savickienė.

Visos sertifikuojamos bendrovės yra vertinamos pagal aukščiausius tarptautinius „HR Best Practices Survey“ standartus ir turi atitikti griežtus talentų valdymo strategijų kūrimo, darbuotojų poreikio planavimo, naujų darbuotojų integravimo, mokymosi ir tobulėjimo programų, atlyginimų bei priedų sistemų sudarymo ir lyderystės ugdymo sritims taikomus kriterijus.

„Ši sertifikavimo sistema turi labai aiškius vertinimo kriterijus, o pats vertinimas yra ne kiekybinis, o kokybinis. Šiais laikais itin populiarūs įvairūs konkursai, kurių metu įmonės vertinamos pagal tai, kokį kiekį „patiktukų“ ar paspaudimų surenka. Visgi, tokių rinkimų kokybė kelia abejonių, nes geriausi darbdaviai turėtų būti renkami atsižvelgiant į kokybinius parametrus. Tuo tarpu „Top Employer“ sertifikavimo sistema pagrįsta skaidrumu, įmonių palyginimu kokybine prasme, todėl tai tik dar labiau skatina didžiuotis gavus tokį įvertinimą“, – teigė S. Savickienė.

Šiuo metu „Top Employers Institute“ savo pasauline sertifikavimo programa vienija geriausias 1658 organizacijas daugiau nei 118-oje pasaulio šalių. „Top Employer“ sertifikatą gali gauti tik tos įmonės, kurios savo darbuotojams, nepriklausomai nuo pareigybių statuso, suteikia geriausias darbo bei tobulėjimo sąlygas. 

Nuo pirmos veiklos dienos – išskirtinis dėmesys darbuotojams

Nuosekliai gerinant sąlygas darbuotojams, „Lidl“ teikia įvairias motyvuojančias privilegijas, siekia išlaikyti aukščiausią siūlomą darbo užmokestį prekybos sektoriuje Lietuvoje. Nuo 2019 m. pradžios „Lidl Lietuva“ reikšmingai padidino atlyginimų biudžetą – nuo sausio 1 d. visų pardavėjų ir logistikos centro darbuotojų – ne vadovų – algos pakilo 7 proc., nepriklausomai nuo darbo stažo. 2020 m. „Lidl Lietuva“ taip pat pasitiko džiugiomis žiniomis darbuotojams – nuo kovo 1 d., naujųjų įmonės finansinių metų pradžios, visų parduotuvių darbuotojų algos didės iki 10 proc., taip pat didės ir motyvacinis priedas, kurį gauna parduotuvių bei logistikos centro Kaune darbuotojai.

„Mums svarbiausia, kad visi darbuotojai jaustųsi įvertinti ir turėtų galimybes tobulėti. Stengiamės sukurti draugišką ir profesionalią aplinką, investuojame į darbuotojų gerovę bei siekiame ir toliau savo segmente išsiskirti mokamų atlyginimų dydžiu“, – pažymėjo S. Savickienė.

„Lidl“ savo darbuotojams taip pat siūlo išskirtinį naudų paketą, o vienas pagrindinių jo akcentų – papildomas privatus sveikatos draudimas. Juo visus darbuotojus „Lidl“ apdraudė nuo 2019 m. pradžios. Šiais metais draudimas visiems darbuotojams buvo pratęstas. Privataus sveikatos draudimo paslauga visiems įmonės darbuotojams yra taikoma po bandomojo laikotarpio. Per 2019 metus „Lidl“ darbuotojai pasinaudojo daugiau nei 9000 paslaugų. 

Be papildomo sveikatos draudimo kaip ir kasmet, rudenį „Lidl“ kvietė darbuotojus nemokamai skiepytis nuo gripo. Šiais metais „Lidl“ ne tik suteikė galimybę pasiskiepyti darbuotojams, bet nemokamai nuo gripo kvietė paskiepyti ir savo mažamečius vaikus. Darbuotojams taip pat suteikiamos galimybės sportuoti, pasirūpinama arbata, kava ir vaisiais. Rūpindamiesi darbuotojų gerove, „Lidl“ jau trečius metus iš eilės suteikė darbuotojams galimybę šventes sutikti su artimaisiais – visos „Lidl“ parduotuvės nedirbo pirmąją šv. Kalėdų dieną bei sausio 1-ąją, o šventiniu laikotarpiu parduotuvių darbo laikas buvo sutrumpintas. 

„Lidl“ bendrovėje Lietuvoje dirba jau daugiau nei 2100 žmonių, prekybos tinklas sparčiai plečiasi ir kuria naujas darbo vietas. Šiuo metu Lietuvoje iš viso veikia 48 prekybos tinklo parduotuvės Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine bei Šilutėje. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?