Savybės, kuriomis pasižymi geriausi darbdaviai pasaulyje

Sudaro galimybes mokytis, augti ir siekti karjeros, skatina lyderystę, vyrams ir moterims už lygiavertį darbą moka vienodą atlyginimą, vertina darbuotojų pasiekimus, aktyviai dirba, kad sumažintų savo veiklos neigiamą įtaką gamtai. Ir tai tik keli kriterijai, kuriais pasižymi geriausiais darbdaviais pasaulyje tituluojamos kompanijos.

 Savybės, kuriomis pasižymi geriausi darbdaviai pasaulyje.
 Savybės, kuriomis pasižymi geriausi darbdaviai pasaulyje.
 Savybės, kuriomis pasižymi geriausi darbdaviai pasaulyje.
 Savybės, kuriomis pasižymi geriausi darbdaviai pasaulyje.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 7, 2020, 4:06 PM

Tarp tokių kompanijų patenka ir virš 700 žmonių Lietuvoje įdarbinančios kompanijos „Philip Morris Lietuva“ ir „Philip Morris Baltic“.

„Philip Morris Baltic“ Žmonių ir kultūros vadovės Baltijos šalims Astos Sakalauskaitės teigimu, kompanija pasauliniu mastu aktyviai siekia ambicingo tikslo – pasitelkdama mokslą, inovacijas ir technologijas siekia sukurti ateitį be cigarečių dūmų ir pereina prie bedūmių tabako gaminių. Transformuojant verslą talentų pritraukimas, įgalinimas bei išlaikymas tapo dar svarbesniu uždaviniu.

„Nuolat investuojame į darbuotojus bei kuriame aplinką, kurioje kiekvienas žmogus turi vienodas galimybes augti, mokytis ir siekti karjeros. Siekdami išlaikyti konkurencinį pranašumą stebime rinką ir nuolat adaptuojame darbo aplinką atsižvelgdami į visuomeninius, kartų, technologijų ir kitus pokyčius, kad mūsų esamiems bei būsimiems darbuotojams būtų užtikrintos geriausios sąlygos. Labai džiaugiamės, kad pastangos yra įvertinamos – esame pripažįstami vienu geriausių darbdavių ne tik Lietuvoje ir Europoje, bet ir pasaulyje“, – pasakojo A.Sakalauskaitė.

„Philip Morris“ vykdomos talentų valdymo, darbuotojų įdarbinimo, veiklos valdymo, skatinimo, atlygio programos yra kasmet audituojamos ir įvertinamos tarptautinių organizacijų. Šiemet jau šeštus metus iš eilės bendrovės „Philip Morris Baltic“ ir „Philip Morris Lietuva“ gavo prestižinius nepriklausomo Nyderlandų instituto „Top Employers Institute“ geriausio darbdavio (angl. „Top Employer“) Lietuvoje, Europoje ir pasaulyje sertifikatus bei pateko tarp 1500 geriausių organizacijų pasaulyje, veikiančių daugiau nei 118 pasaulio šalių.

Be to, nuo 2017 metų „Philip Morris“ bendrovės Lietuvoje pradėjo vykdyti bedūmio darbdavio programą –rūkantiems darbuotojams teikia pagalbą metant rūkyti bei atsisakant nikotino, o tiems, kurie neketina mesti rūkyti – informaciją apie mažiau žalingas alternatyvas. Įmonės vykdoma bedūmio darbdavio programa 2019 metų pabaigoje buvo audituota nepriklausomos audito kompanijos TUV Austria ir įmonėms suteiktas bedūmio darbdavio sertifikatas.

„Įgyvendindami savo strategijas esame linkę pasitelkti nepriklausomus profesionalus, kurių objektyvus įvertinimas leidžia pasitikrinti, ar einame teisingu keliu, ir identifikuoti tobulintinas sritis. Džiugu, kad Lietuvoje daugėja darbdavių, kurie siekia būti įvertinti remiantis objektyviais kriterijais pagal tarptautiniu mastu pripažintų organizacijų naudojamas metodologijas. Kuo daugiau kompanijų Lietuvoje sukoncentruos dėmesį į darbuotojų gerovę, tuo geresnė darbo aplinka bus sukurta šalyje“, – teigė A.Sakalauskaitė.

Siekdama mažinti šalyje vyraujantį atotrūkį tarp vyrų ir moterų atlyginimų, „Philip Morris“ Lietuvoje vykdo vienodo atlygio politiką – ir vyrai, ir moterys turi vienodas galimybes atsiskleisti bei siekti karjeros, o už lygiavertį darbą gauna vienodą atlygį. Be to, kompanija aktyviai dirba, kad sumažintų neigiamą veiklos įtaką gamtai – Klaipėdoje veikiantis fabrikas gamina produkciją, visiškai neteršdamas aplinkos ir oro, ir yra maksimaliai draugiškas gamtai.

„Philip Morris Lietuva“ – pirmasis užsienio investuotojas Lietuvoje. Nuo 1993-ųjų Lietuvoje veikianti įmonė yra ir trečias didžiausias šalies mokesčių mokėtojas. Per pastarąjį dešimtmetį bendrovės „Philip Morris Lietuva“ ir „Philip Morris Baltic“ į Lietuvos valstybės biudžetą sumokėjo daugiau kaip du milijardus eurų įvairių mokesčių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.