Antrus metus iš eilės „Top Employer“ tapusi „Cognizant“ įvertinta aukščiausiu rezultatu Lietuvoje

Pasaulinė bendrovė „Cognizant“ Lietuvoje antrus metus iš eilės buvo įvertinta tarptautiniu „Top Employer“ sertifikatu, patvirtinančiu, kad bendrovė savo darbuotojams yra sukūrusi išskirtinę darbo aplinką. Bendrovė pasiekė aukščiausią rezultatą iš visų Lietuvoje vertintų įmonių, veiklos sertifikavimo proceso metu surinkusi 96 balus iš 100. Daugiau kaip 680 darbuotojų turinti ir „Tоp Employer 2020“ sertifikuota bendrovė motyvuodama darbuotojus atsižvelgia ne tik į jų pačių poreikius ir pageidavimus, bet ir į ateities darbo rinkos tendencijas bei pokyčius: skatina mokymąsi ir naują požiūrį į lyderystę, moko užsienio kalbų ir siūlo dirbant įgyti antrą profesiją.

 Antrus metus iš eilės „Top Employer“ tapusi „Cognizant“ įvertinta aukščiausiu rezultatu Lietuvoje.
 Antrus metus iš eilės „Top Employer“ tapusi „Cognizant“ įvertinta aukščiausiu rezultatu Lietuvoje.
 Antrus metus iš eilės „Top Employer“ tapusi „Cognizant“ įvertinta aukščiausiu rezultatu Lietuvoje.
 Antrus metus iš eilės „Top Employer“ tapusi „Cognizant“ įvertinta aukščiausiu rezultatu Lietuvoje.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-02-25 08:33

Verslo procesų optimizavimo bei IT paslaugas teikiantis vienos iš pirmaujančių profesionalių paslaugų kompanijų „Cognizant“ padalinys Lietuvoje savo darbuotojams yra sukūręs pasaulinio lygmens darbo aplinką, kurią skrupulingai vertino nepriklausomas „Top Employer Institute“, vykdantis geriausių darbdavių tarptautinio sertifikavimo procesą. „Top Employer“ sertifikatas išduodamas išanalizavus ir įvertinus bendrovės veiklą talentų valdymo ir pritraukimo, darbo jėgos planavimo, naujų darbuotojų įtraukimo, mokymosi ir tobulėjimo, rezultatų valdymo, lyderystės skatinimo, karjeros galimybių, kompensavimo ir naudų, vidinės įmonės kultūros srityse. Tyrimui skirtą klausimyną sudarė 100 klausimų, susijusių su darbuotojų veikla.

Top darbdavys prisideda prie visos darbo rinkos tobulėjimo

Pasak „Cognizant“ personalo vadovės Baltijos šalims Editos Znutienės, tarptautinis „Top Employer“ sertifikatas svarbus ne tik pačiai „Cognizant“, bet ir visai šalies darbo rinkai, nes prisideda prie jos tobulinimo ir brandos.

„Kurdami maksimaliai palankią darbo aplinką savo esamiems ir būsimiems darbuotojams, remiamės ateities darbo tendencijomis, kurias tyrinėja ir prognozuoja „Cognizant“ padalinys „Center For the Future of Work“ („Darbo ateities centras“). Esame įsitikinę, kad atsakingo darbdavio motyvacinė sistema ir kasdienė darbo aplinka privalo būti orientuota ne tik į trumpalaikius šiandienos poreikius, bet ir į ilgalaikę ateitį, padedant darbuotojams pasiruošti laukiantiems pokyčiams skaitmenizacijos užvaldomoje darbo rinkoje. „Top Employer“ sertifikatas oficialiai įvertina ir patvirtina mūsų siekį būti ilgalaikę vertę kuriančiu darbdaviu. Tai svarbu, nes prisideda prie visos šalies darbo rinkos brandumo, atveria didesnes pasirinkimo galimybes darbuotojams“, – sakė E. Znutienė.

Siūlo dirbant įmonėje įgyti antrą profesiją

„Cognizant“ personalo vadovės Baltijos šalims teigimu, vienas iš pagrindinių ilgalaikės motyvacijos ir darbo kultūros principų, kuriems ypatingą dėmesį skiria bendrovė – tai mokymai ir nuolatinis tobulėjimas. Mokymasis, norint išlikti konkurencingam robotizacijos eroje, turi tapti gyvenimo būdu.

„Cognizant“ skatina darbuotojus pačius nuolat mokytis, dalintis patirtimis – įvairias šios srities iniciatyvas įgyvendina ir patys darbuotojai. „Cognizant“ taip pat visiems darbuotojams siūlo virtualias studijas: mokymo medžiaga yra pasiekiama internete, specialioje platformoje, todėl galima pačiam aktyviai mokytis patogiu laiku. Darbuotojai čia gali atrasti naujausių įžvalgų, knygų ir įvairios naudingos medžiagos.

„Jau metai, kaip „Cognizant“ įmonėje veikia unikalus naujų kompetencijų įgijimo (angl. „Upskilling“) projektas. Jis skirtas darbuotojams, norintiems įgyti antrą profesiją, arba tiems, kurių dabar atliekamas darbas dėl robotizacijos netrukus taps nebeaktualus. Vis dar dirbdami savo dabartinį darbą jie gali įgyti naujų įgūdžių ir pasirengti rinkos pokyčiams. Tai vertinga ir patiems darbuotojams, ir bendrovei, nes ji rengiasi ateičiai, jau šiandien suteikdama savo esamiems darbuotojams vėliau prireiksiančių kompetencijų ir įgūdžių“, – pabrėžė E. Znutienė.

Ne mažiau svarbu ir tai, kad darbuotojai, mokydamiesi ir tobulėdami, būtų įvertinami ir turėtų galimybes realizuoti savo žinias kopdami karjeros laiptais arba darydami horizontalią karjerą. Per praėjusius metus karjeros laiptais pakilo arba į naują poziciją įmonėje perėjo kas trečias „Cognizant“ darbuotojas.

Kadangi besikeičianti darbo rinka ir robotizacija reikalauja ir naujo požiūrio į lyderystę, šias kompetencijas „Cognizant“ vadovams padeda ugdyti „Vadovų klubas“ – kas mėnesį vykstančių susitikimų metu gilinamasi į aktualias lyderystės temas.

Išmoko kalbų pradedančius naują karjeros kelią

Pasak E. Znutienės, „Cognizant“ yra puiki vieta tiems kas nori pradėti dirbti naujoje srityje ir išmokti užsienio kalbos. Bendrovė savo Kalbų mokymo centre kasdieniam darbui reikalingos švedų, danų arba norvegų kalbos pagal specialią metodiką išmoko per 5-6 mėn., o mokymosi laikotarpiu moka atlyginimą.

„Per praėjusius metus mūsų Kalbų mokymo centre mokėsi 52 įvairių profesijų atstovai, kurie nusprendė pradėti naują karjeros kelią. Šis centras per savo veiklos istoriją jau išleido daugiau kaip 700 absolventų, kurie vėliau savo žinias pritaikė kasdieniame darbe“, – sakė E. Znutienė.

Be išskirtinių, į ilgalaikę pridėtinę vertę kuriančių motyvacijos priemonių, „Cognizant“ bendrovė Lietuvoje darbuotojus draudžia sveikatos, gyvybės, nelaimingų atsitikimų komandiruotėse draudimu, daliai dirbančiųjų kaupia papildomą pensiją. Mokamos papildomos išmokos džiugių (santuokos, vaiko gimimo) ir liūdnų (artimojo mirties) gyvenimo įvykių atveju, sudaromos sąlygas sportuoti, kasdien siūlomi švieži vaisiai, yra nuosavas dviračių parkas ir kt. Be to, „Cognizant“ darbuotojai gali pasinaudoti aštuoniomis „pasitikėjimo dienomis“ per metus, kai gali sveikti namuose be gydytojo pažymos.

„Daug dėmesio skiriame įvairovei bei įsitraukimui skatinti. Manome, kad sėkmingoje organizacijoje kiekvienas darbuotojas turi jaustis jos dalimi bei realizuoti save ir kaip profesionalą, ir kaip asmenybę. Mūsų bendrovės darbuotojai kuria ir dalyvauja iniciatyvinėse grupėse, kurias vadiname „komitetais“. Jie yra dedikuoti temoms ir veikloms, kurias pasiūlo ir įgyvendina patys darbuotojai, o bendrovė prisideda prie šių darbuotojams svarbių iniciatyvų. Pavyzdžiui, tobulina darbo aplinką, mokymus, sporto veiklas, vykdo socialiai atsakingas iniciatyvas su skirtingomis bendruomenėmis“, – sakė E. Znutienė.

„Cognizant“ grupė yra įkūrusi 290 biurų visame pasaulyje, kuriuose dirba 289 tūkst. darbuotojų. Šiuo metu bendrovėje Lietuvoje dirba apie 680 darbuotojų.

Apie „Cognizant“

„Cognizant“ (Nasdaq-100: CTSH) yra viena iš pirmaujančių profesionalių paslaugų kompanijų, transformuojanti klientų verslo, veiklos ir technologijų modelius, pritaikant juos skaitmeninei erai. Mūsų unikalus rinkos išmanymu ir konsultacijomis paremtas požiūris padeda klientams apsibrėžti, kurti ir valdyti verslą inovatyviau ir efektyviau. „Cognizant“, kurios centrinė būstinė įsikūrusi JAV, „Fortune 500“ reitinge užima 193 vietą ir yra viena iš labiausiai vertinamų kompanijų pasaulyje. Sužinokite, kaip „Cognizant“ padeda klientams pirmauti skaitmeniniame amžiuje puslapyje www.cognizant.com arba sekite mus @Cognizant.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.