Medaus namai kviečia į svečius

Medus – legendomis apipintas maisto produktas, kurio nauda mūsų sveikatai patvirtinama kiekvieną dieną. Ir tai ne tik maisto produktas, bet ir nuostabi bendrystė su bitelėmis, ką dar vaikystėje patyrė ūkininkas Laimonas Galvonas. Tą meilę bitelėms jis patyrė senelių ir tėvų sodyboje, bityne Antazavės apylinkėse, Zarasų rajone, nuostabioje gamtos aplinkoje, kur plyti natūralios pievos ir miškai. Seneliai savo vestuvėms dovanų gavo bičių šeimą, kuri ir galima sakyti pradėjo bitininkų dinastiją.

 Medaus namai kviečia į svečius.<br> 123rf.com nuotr.
 Medaus namai kviečia į svečius.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 22, 2020, 12:00 PM

Senelių vestuvių dovana sugrąžino į ūkį

Laimono kelias pas bitutes nebuvo tiesus. Baigęs mokyklą jis mokėsi inžinerijos, vėliau stambioje įmonėje daugiau nei dešimtmetį dirbo gamybos vadovu. Tačiau neapleido noras būti arčiau gamtos. Stipriu postūmiu buvo Anglijoje gyvenusio brolio pametėta idėja atidaryti internetinę medaus parduotuvę, ko Lietuvoje dar nebuvo. Daug kas stebėjosi, kad Laimonas su žmona Jūrate metė gerus darbus mieste ir grįžo pas bitutes.

Kokybę garantoja „Ekoagros“

Dabar bitininkai plėtoja ekologišką ūkį, turi apie 300 bičių šeimų ir turi planų dauginti iki 600 šeimų. „Bitutės suneša ne tik medų, bet ir kitų labai naudingų produktų: bičių pikį, pienelį, žiedadulkes, duonelę – daug gėrybių. Tačiau ar jūs žinote, kad medus yra vienas dažniausiai klastojamų maisto produktų? Dėl mūsų medaus kokybės abejonių nėra. Mūsų ūkis yra sertifikuotas, ekologinis. O ką tai reiškia? Mūsų ūkį vertina, sertifikuoja ir nuolat stebi nepriklausoma sertifikavimo įstaiga „Ekoagros“. Todėl visi mūsų produktai turi aukščiausios kokybės garantiją“, – tikina pašnekovas.

Prireikia liaudies medicinos

Be to, ekologiniuose ūkiuose bitutes galima laikyti tik mediniuose aviliuose. Nuo erkių, kurios dažniausiai bites puola, galima gydyti tik natūraliomis priemonėmis. „Tad ekologiškam medui keliami reikalavimai tikrai griežti ir mes jų labai laikomės. Tai garantuoja vartotojui aukščiausią produkto kokybę“, – aiškina bitininkas.

„Rupūs miltai“ siūlo daug ekologiškų produktų

„Nemažą dalį savo užaugintos produkcijos realizuojame Žemės ūkio kooperatinės bendrovės „BIO LEUA“ parduotuvėje „Rupūs miltai“ Kaune. Toje parduotuvėje savo produkcija siūlo ir kiti ekologinių ūkių savininkai. Todėl prekių asortimentas gana platus ir galima išsirinkti įvairių maisto produktų: nuo mėsos, pieno, duonos gaminių, vaisių, daržovių iki sulčių ar sveikų traškučių“, – sako L. Galvonas.

Tokia plati parduotuvės pasiūla tenkina vartotojų norus. Juk visi nori įvairių, ekologiškų prekių įsigyti vienoje vietoje, nesiblaškant po įvairias parduotuves.

Verta atkreipti

Vis tik verta neapsigauti ir kitose prekybos vietose atkreipti dėmesį į ES ekologinės gamybos logotipu (žalios spalvos stačiakampis su lapu iš baltų žvaigždžių) ir Lietuvos nacionalinį ženklu (su užrašu „Ekologinis žemės ūkis“) žymimą produkciją, sertifikuotą pagal ekologinę gamybą reglamentuojančių teisės aktų – Ekologinio žemės ūkio taisyklių, patvirtintų Lietuvos Respublikos žemės ūkio ministro 2000 m. gruodžio 28 d. įsakymu Nr. 375, ES reglamentų – reikalavimus. Šie ženklai tikrai garantuoja – kad produkcija ekologiška.

Plačiau susipažinti su trumpųjų tiekimo grandinių projektu „Rupūs miltai“ ir asortimentu galite adresu www.rupus.lt

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.