Dešimtmetį užsienyje plušėjęs virtuvės šefas Panevėžyje įkūrė virtuvę ant ratų: klientai plūsta net iš sostinės

Užsienio restoranuose dešimtmetį plušėjęs panevėžietis per pandemiją grįžo į gimtąjį kraštą ir šalia nedidelės kaimo krautuvėlės įkūrė virtuvę ant ratų. Virtuvės šefas sako nepabijojęs įsikurti nedideliame kaime. Anaiptol, norėjo žmones supažindinti su įvairesnių virtuvių skoniais. Kol vietinio kaimo žmonės pratinasi prie naujovių, klientai plūsta iš gerokai tolėliau.

Virtuvės šefas sako nepabijojęs įsikurti nedideliame kaime.<br>Lrytas.lt koliažas.
Virtuvės šefas sako nepabijojęs įsikurti nedideliame kaime.<br>Lrytas.lt koliažas.
Virtuvės šefas sako nepabijojęs įsikurti nedideliame kaime.<br>Stop kadras.
Virtuvės šefas sako nepabijojęs įsikurti nedideliame kaime.<br>Stop kadras.
Virtuvės šefas sako nepabijojęs įsikurti nedideliame kaime.<br>Stop kadras.
Virtuvės šefas sako nepabijojęs įsikurti nedideliame kaime.<br>Stop kadras.
Virtuvės šefas sako nepabijojęs įsikurti nedideliame kaime.<br>Stop kadras.
Virtuvės šefas sako nepabijojęs įsikurti nedideliame kaime.<br>Stop kadras.
Virtuvės šefas sako nepabijojęs įsikurti nedideliame kaime.<br>Stop kadras.
Virtuvės šefas sako nepabijojęs įsikurti nedideliame kaime.<br>Stop kadras.
Virtuvės šefas sako nepabijojęs įsikurti nedideliame kaime.<br>Stop kadras.
Virtuvės šefas sako nepabijojęs įsikurti nedideliame kaime.<br>Stop kadras.
Virtuvės šefas sako nepabijojęs įsikurti nedideliame kaime.<br>Stop kadras.
Virtuvės šefas sako nepabijojęs įsikurti nedideliame kaime.<br>Stop kadras.
Virtuvės šefas sako nepabijojęs įsikurti nedideliame kaime.<br>Stop kadras.
Virtuvės šefas sako nepabijojęs įsikurti nedideliame kaime.<br>Stop kadras.
Virtuvės šefas sako nepabijojęs įsikurti nedideliame kaime.<br>Stop kadras.
Virtuvės šefas sako nepabijojęs įsikurti nedideliame kaime.<br>Stop kadras.
Virtuvės šefas sako nepabijojęs įsikurti nedideliame kaime.<br>Stop kadras.
Virtuvės šefas sako nepabijojęs įsikurti nedideliame kaime.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (10)

Lrytas.lt

Aug 8, 2021, 6:58 PM, atnaujinta Oct 6, 2021, 5:19 PM

„Šiandien valgome korėjietišką BBQ šoninę su bulvytėmis fri bei salotomis ir korėjietišką plėšytos kiaulienos submariną“, – iš savo autobusiuko garsiai klientams meniu kasdien praneša Artūras Survila.

Pirmosiomis dienomis, tik atidarius virtuvę ant ratų, panevėžiečiai buvo nedrąsūs, šiek tiek prisibijojo, nes A.Survila siūlė meksikietišką meniu. „Bet po to pasidariau sau pavalgyti, išėjau į kiemą, žmonės pamatė ir iš karto pradėjo pirkti. Išpirko viską“, – džiaugėsi jis.

Po dešimtmečio, praleisto užsienyje, šis 29 metų mobiliosios virtuvės šeimininkas grįžo į gimtinę sudėtingu laikotarpiu.

„Atėjo koronavirusas, buvo sunku gauti darbą, visus restoranus uždarė, tad pagalvojau, kad reikia ką nors savo atsidaryti. O vagonėlio juk niekas neuždarys, galėsiu visą laiką dirbti“, – apie įkūrimą pasakojo A.Survila.

Pasak jo, ilgiausiai užtruko įrengti mobilią virtuvę. Ja tapo jau trečią dešimtį įpusėjęs autobusiukas.

„Autobusiukas buvo visiškai plikas, baltas, senas, surūdijęs, tad teko perdažyti, visiškai naujai įrengti jo vidų, apšiltinti, įvesti elektrą, įmontuoti virtuvės įrangą, gauti leidimus – daug dalykų“, – vardijo A.Survila.

Jis pripažino, kad po tiek laiko grįžti į Lietuvą buvo šiek tiek sudėtinga. Net ir dabar truputį sunku įprasti ir vėl gyventi mažame kaimelyje, nes iki tol teko pabūvoti dideliuose miestuose. Tačiau jis nenusimena – čia žmonės draugiški, todėl jam kaimelyje dirbti visai patinka, o ir tikslą jis turi aiškų.

„Užsienyje dažniausiai dirbdavau Azijos virtuvėse, aišku, turėjau ir kitokios patirties – dirbau mėsaininėse, prancūzų restoranuose. Tad turiu gana nemažai patirties, norėjau čia atvežti kažką naujo, ne kebabus, ne picas, o tai, ko dar žmonės tiesiog nematė“, – kalbėjo A.Survila.

Įsikurti šalia nedidelės kaimo partuotuvės jis pasirinko neatsitiktinai. Esą žemės ploto nuoma nebrangi, netoli įsikūrę tėvai, o ir vieta visai judri.

Ir tai, kad jis dirba kaimelyje, o ne didmiestyje, susižerti klientus visai netrukdo. Paragauti A.Survilos gaminamo maisto žmonės atvyksta ir iš gerokai toliau.

„Man labai patinka, kad tokiose mažose vietovėse versliukai kuriasi, aš labai palaikau ir specialiai iš Vilniaus atvažiavau, anksti kėliausi. Bandysiu šiandien visko paragauti“, – sakė „Lietuvos ryto“ televizijos pakalbintas klientas.

„Ragavau, ragauju ir dar ragausiu, labai skanu. Man patinka, kad kiekvieną dieną vis keičiasi meniu, kiekvieną dieną atvažiuoju kažko naujo paragauti“, – sakė ir vietinis klientas.

Virtuvės ant ratų šeimininkas džiaugiasi, kad laukiamas yra ir kaimų bei miestelių šventėse. Kol kas vyras virtuvėje sukiojasi vienas, tačiau ateityje galvoja apie verslo plėtrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.