Dviejų hektarų dydžio sklype panevėžietis įkūrė dažasvydžio aikštelę: atvyksta ir paaugliai, ir santykius besiaiškinantys senjorai

Panevėžio rajone, Tarnagalos kaime, visą vasarą aidėjo šūviai. Tačiau jie – nepavojingi, o greičiau – pramoginiai. Veiksmas vyko dviejų hektarų dydžio Tarnagalos dažasvydžio aikštelėje, kurios įkūrėjas – Martynas Papšys.

Pramogauti atvyksta ir moksleiviai, ir senjorai.<br>  Asmeninio archyvo nuotr.
Pramogauti atvyksta ir moksleiviai, ir senjorai.<br>  Asmeninio archyvo nuotr.
 Nuosavas verslas pašnekovui yra būtinybė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Nuosavas verslas pašnekovui yra būtinybė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Pirmuosius dažasvydžio ginklus įsigijo pramogoms su draugais. <br>  Asmeninio archyvo nuotr.
 Pirmuosius dažasvydžio ginklus įsigijo pramogoms su draugais. <br>  Asmeninio archyvo nuotr.
  Martynas Papšys.<br>  Asmeninio archyvo nuotr.
  Martynas Papšys.<br>  Asmeninio archyvo nuotr.
 Konkurencijos nesibaimina.<br>  Asmeninio archyvo nuotr.
 Konkurencijos nesibaimina.<br>  Asmeninio archyvo nuotr.
 Martynas Papšys.<br>  Asmeninio archyvo nuotr.
 Martynas Papšys.<br>  Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Samanta Ilonytė, www.jp.lt

Oct 28, 2021, 11:47 AM

Ginklai traukė visada

Martyno teigimu, vasara buvo labai darbinga. „Kartais sulaukdavome net kelių grupių per dieną. Užimtumas buvo visu šimtu procentų. Esame priklausomi nuo oro, todėl mums idealu, kai šilta, o vasara tikrai lepino puikiais orais. Per lietų šautuvai stringa, o kai visur purvas, ir žmonės nenori klampoti“, – pasakojo verslininkas.

Paklaustas, kaip kilo idėja tokiam verslui, Martynas atviravo, kad į šią veiklą jį pastūmėjo ketverius su viršum metų trukęs darbas kariuomenėje.

„Ginklai mane visada traukė. Taip pat postūmį davė darbas Norvegijoje. Ten pamačiau dažasvydžio šautuvą už 40 eurų. Susiviliojau. Tik nusipirkęs jį sužinojau, kad ginklas taip paprastai neveikia ir reikės kur kas rimtesnių įrenginių. Taigi, tada nusipirkau kompresorių, bet su vienu šautuvu – neįdomu. Tad nusipirkau daugiau, kad galėčiau žaisti su draugais. Na, o vėliau pradėjau nuomoti. Pasirodė geri pinigai ir išsiplėtėme iki Tarnagalos dažasvydžio“, – atskleidė vyras.

Vieta „išsiaiškinti“

Dažasvydžio aikštelėje – begalė įvairių figūrų: statinių, medinių sienelių, konteinerių ir t. t. „Pačiam norisi viską daryti kuo įdomiau, todėl ir įrengiame vis daugiau figūrų. Greitai bus įrengta ir pripučiamų figūrų aikštelė“, – teigė Martynas.

Vyro teigimu, dažasvydžio aikštelė – puiki vieta „išsiaiškinti“.

„Čia atvažiuoja įvairaus amžiaus žmonės: nuo mokyklinukų, kuriuos mokytojai atveža ekskursijų metų, iki septyniasdešimtmečių vyrų, norinčių išsiaiškinti, kuris „kiečiausias“. Taip pat dažnai atvyksta bernvakarių, gimtadienių dalyviai, organizuojami įmonių vakarėliai. Ši veikla ir yra pagrinde vyrų „išsiaiškinimo“ vieta, o moterys tik stebi iš šono“, – juokėsi verslininkas.

Investicijos – didelės

Aikštelė pradėta įrenginėti prieš pusantrų metų, tačiau dėl besitęsiančių karantinų dažasvydis atidarytas tik šią vasarą.

„Šis projektas reikalauja daug investicijų. Viena statinė – apie 10 eurų, o statinių daug. Konteineriai kainuoja apie 4–5 tūkstančius. Ką jau kalbėti apie elektros atvedimą. Visa aikštelė man kainavo apie 37 tūkst. eurų. Žinoma, pradėti tokį verslą galima ir su 9–10 tūkstančių, jei pirksite tik šautuvus, kompresorių ir kelias figūras. Vienas šautuvas čia, Lietuvoje, kainuoja 250 eurų. Na, dar turiu pabrėžti, kad jie – nuolat genda, tad ir tvarkymas kainuoja. Reikia dirbti atsakingai, nes kitu atveju nebus pelno“, – atviravo Martynas.

Jis teigė, jog gyvenant ir dirbant Lietuvoje, įkurti verslą – beveik neįmanoma. „Nebent norite įkurti labai mažą verslą, tuomet problemų nėra. Tačiau norint sukurti kažką tokio ar dar didesnio, Lietuvoje susitaupyti – neįmanoma. Užsienio atlyginimai – tikra pagalba, siekiant įgyvendinti svajones.“

Konkurencijos – nejaučia

Paklaustas apie konkurenciją, vyras tikino, kad jos nejaučia. „Panevėžio rajone mes – didžiausi. Na, o didmiesčiuose, be abejo yra didesnių dažasvydžio bazių, fortų, tačiau mes draugiškai su jais bendradarbiaujame“, – sakė jis.

Pasak Martyno, toks verslas atima išties nemažai laiko. „Reikia ne tik prižiūrėti ginklus, įrangą, bet ir nupjauti žolę dviejų hektarų plote. Turiu darbuotoją, kuris padeda. Mano pagrindinis darbas – prižiūrėti, kad technika teisingai veiktų“, – pasakojo naujovės įkūrėjas.

Savas verslas – būtinybė

Pašnekovas atviravo, kad idėją turėti savo verslą jam įdiegė tėvai. „Mano abu tėvai verslauja, todėl nuo mažų dienų mačiau tokį pavyzdį. Nenoriu dirbti kažkam kitam, todėl savas verslas man – būtinybė“, – pabrėžė Martynas.

Paklaustas, ką patartų kitiems, norintiems įkurti savo verslą, tačiau bijantiems žengti didįjį žingsnį, vyras tikino, kad svarbiausia – rizikuoti. „Reikia bandyti, daryti ir kažkas tikrai pavyks. Nesvarbu – iš pirmo ar iš penkto karto. Labai svarbu nelaukti, nes tinkamos ir palankios sąlygos visu šimtu procentų niekada neateis. Reikia rizikuoti!“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.