Dalykai, kurie padeda smulkiam verslui sėkmingai augti

Kas gali garantuoti, jog naujai įkurta įmonė pradės sėkmingai veikti, gaus užsakymų ir nedirbs į nuostolį? Sudedamųjų, tikriausiai, labai daug, bet garantijos nesuteikia nei viena iš jų.

Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 31, 2022, 10:00 AM

Didelė meilė tam, ką darai, žinių ir patirties bagažas, finansai, verslui reikalingi sugebėjimai? UAB „Nigotex“ vadovas sako, jog visa tai labai reikalinga, tačiau šios įmonės atveju labai padėjo gauta ES parama.

Įmonę įkūręs Giedrius Orlinskas džiaugiasi, jog pavyko pomėgį suderinti su darbu.

Tiek jis, tiek jo sūnūs (kurių vardų pirmosios raidės yra įmonės pavadinime), mėgsta konstruoti. Giedrius baigė ir mechanikos mokslus, kurie suteikė labai daug reikalingų žinių.

Pomėgis ir būtų likęs pomėgiu, bet...

Vieną gražų rytą vyrai nusprendė, jog pats metas įkurti įmonę, kuri galėtų išpildyti nestandartinius, sudėtingiausius klientų pageidavimus.

Taip, raidė po raidės, gimė visas projektas, kuris buvo sėkmingai priimtas bei išpildytas prašymas paramai gauti.

Įmonė, įkurta 2020 m., specializuojasi metalo konstrukcijų ir skardos lankstinių gamybos srityje. Šiandien ji jau gali didžiuotis sėkme, patenkintais klientais ir perspektyvomis.

Paramos nauda

Įmonė gali džiaugtis, jog gavo ES paramą, skirtą verslo vystymui kaimo vietovėje. Ši parama padėjo įsigyti itin pažangias, naujos kartos kompiuterizuotas stakles, kurios sumažina gamybos kaštus.

Be to, šios staklės nepažeidžia metalo padengimo ir struktūros. Ši įranga leidžia išpildyti sudėtingiausius užsakymus aukščiausiame lygyje. Na, o kaip pats įmonės direktorius sako: „Kiekvienas naujas užsakymas, tai dar vienas naujas kūrinys“.

Prireikia ir dizainerio pagalbos

Giedrius pripažįsta, jog neretai, norint įgyvendinti sudėtingus užsakymus, prireikia ir dizainerio paslaugų. Dizainerio? Taip, taip...

Mažas namas, kurio savininkai nori stambios tvoros, bet pamatę, supranta, jog atrodys nekaip... Tai tik vienas iš pavyzdžių, kuomet į pagalbą skuba ir patyrę dizaineriai, kurie kartu su specialistais bando atrasti geriausią sprendimą ir pasiūlyti ne tik kokybišką, bet ir gražų, estetišką variantą.

Vien įrangos nepakanka

Kokybiška įranga be patyrusiu specialistų ir rankų – tik lašas jūroje. Būtent todėl „Nigotex“ investuoja ne tik į įrangą, bet ir į darbuotojus.

Visi čia dirbantys specialistai turi inžinerinį išsilavinimą ir didelę patirtį gamyboje, nuolat tobulėja ir yra motyvuoti. Tai leidžia išpildyti įvairiausius ir sudėtingiausius užsakymus, nestandartinius projektus.

Jeigu jūs turite itin didelio išmanymo, kruopštaus darbo, profesionalumo ir geros technikos reikalaujantį pageidavimą, tačiau iš įmonių gaunate neigiamą atsakymą, galite drąsiai kreiptis į UAB „Nigotex.“

Žmonių įpročiai keičiasi

Įmonės darbuotojai pripažįsta, jog žmonės tapo daug praktiškesni, pvz. renkasi ne medines tvoras, kurias reikia dažyti, bet skardines tvorlentes, kurios puikiai atrodo ir nereikalauja priežiūros.

Klientai ieško ilgaamžiškumo, aukštos kokybės, lengvos priežiūros. Jų gaminama produkcija džiugina ne tik Lietuvos žmones, bet ir užsienyje gyvenančius tautiečius ir kitataučius. Ypač populiarios patvarios tvoros, mat žmonės įvertino metalo teikiamus privalumus.

Idėjos ir pamąstymai kartais prikelia ir naktį

Giedrius pripažįsta, jog kartais gauna tokių užsakymų, jog net naktį sunkiai užmiega. Taip yra dėl labai paprastos priežasties – pageidavimai reikalauja daug darbo, apmąstymų, net kūrybos. O sukurti šedevrą taip norisi, kad įkvėpimas neduoda ramybės.

„Ypač įdomu dirbti su restauratoriais, kuomet restauruojamos lietaus nuvedimo sistemos, ar keičiamos bažnyčių stogų konstrukcijos...“ – savo įžvalgomis dalijosi įmonės direktorius.

Toks užsakymas įdomus dar ir tuo, jog jo įgyvendinimas vien su šiuolaikinėmis staklėmis gali būti nelengvas. Kaip suderinti senovinio stogo konstrukcijos atnaujinimą su šiuolaikinėmis staklėmis? Kaip šiuolaikiškumas draugauja su daugiau nei prieš šimtą metų įgyvendintais projektais? Į šiuos ir daug kitų klausimų atsakymus turi įmonė, kuriai rūpi ne tik užsakymas, bet ir užsakovas. Giedriaus įmonė ne tik pakonsultuoja, bet ir, esant poreikiui, atvyksta į vietą, pamatuoja, paskaičiuoja, pataria, pajuokauja. Kaip pats sako: „...dirbame visą parą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.