Dešimtmetį siuntų tarnyboje dirbanti Inga: vadovai turi padėti darbuotojams atsiskleisti

Prieš daugiau nei dešimtmetį tarptautinėje siuntų tarnyboje „Venipak“ įsidarbinusi Inga Krušinskienė šiandien vadovauja Kauno, Marijampolės ir Alytaus siuntų skirstymo terminalams. Karjeros laiptais pradėjusi kilti vos po keturių mėnesių nuo darbo pradžios, moteris įsitikinusi, kad perspektyviems darbuotojams vadovai turi padėti augti.

Inga Krušinskienė.
Inga Krušinskienė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 15, 2022, 7:00 PM

Didžiausias iššūkis – vadovauti bendradarbiams

„Pačioje pradžioje buvau ta mergina, kuri lakstė aplink siuntų konvejerį pasiėmusi akumuliatorių, dar kokį skysčio bakelį – sakydavau, man nesunku, galiu ir dar ką nors paimti. Mano energingumo sunku nepastebėti, todėl jau po keturių mėnesių pradėjau kilti karjeros laiptais: iš siuntų skirstymo operatorės į siuntų skenuotoją, naktinės, vėliau dieninės logistikos vadybininkę. Dabar jau beveik penkerius metus vadovauju Kauno ir Marijampolės terminalams. Prieš keletą mėnesių į mano pavaldumą buvo perleistas ir Alytaus siuntų skirstymo terminalas“, – pasakoja I. Krušinskienė.

Po trejų metų gavusi pasiūlymą užimti vadovės poziciją, moteris labiausiai dvejojo dėl to, kaip ją, kaip vadovę, priims kolegos: „Atrodė, kad naujos pareigos privers visiškai pakeisti bendravimo stilių su kolegomis. Svarsčiau, kad tai bus per daug sudėtinga, ypač kai komandoje buvome labai artimi. Visgi iššūkis pasirodė daug didesnis galvoje, nei realybėje – su komanda iki šiol sutariame puikiai, esame draugai ne tik darbe, bet ir už jo ribų“, – džiaugiasi terminalo vadovė.

Kaip didžiausią vadovės siekiamybę, pašnekovė įvardina gebėjimą suprasti, ko reikia žmonėms, bei greitai pastebėti ir išspręsti problemas. Nors, kaip sako moteris, vadovavimas yra labai atsakingas darbas, jos tai visiškai negąsdina, anaiptol – motyvuoja. Todėl prieš kiek daugiau nei dvejus metus, greta įprastų atsakomybių, prisidėjo ir naktinės siuntų logistikos komandos valdymas.

„Mano diena dabar prasideda nuo el. laiškų peržiūros – vos prabudusi pasidomiu ar nakties metu komandos darbas praėjo sklandžiai, su kokiomis nestandartinėmis situacijomis teko susidurti pamainos metu. Tada pusryčiauju ir keliauju į darbo vietą, – pasakoja I. Krušinskienė. – Darbe pabendraujame tiek su vadybininkų, tiek su kurjerių komanda, aptariame visus iškilusius klausimus, iššūkius ar problemas. Tada laukia susitikimai, skambučiai, el. laiškai, rezultatų aptarimai su komanda ir pan. Na, o nuo daugmaž 15 valandos mano dėmesys vėl keliauja naktinei komandai ir jos rezultatams.“

Komandos palaikymas nepalieka kliūčių

„Pamenu, kai užėmiau vadovės pareigas Kaune, gavau užduotį įkurti Marijampolės terminalą. Viskas buvo dar labai nauja, todėl užduotis atrodė kaip didžiulis iššūkis. Iki šiol esu dėkinga, kad komanda labai palaikė ir padėjo šį laikotarpį įveikti, – prisimindama vadovaujamo darbo pradžią, pasakoja moteris. – Tai labai suartina, tad iki šiol su kolektyvu mėgstame leisti laiką kartu ir po darbo valandų.“

Siekdama realizuoti savo geriausias savybes, I. Krušinskienė prisideda ir prie žmogiškųjų išteklių skyriaus projektų, savo energija motyvuodama visą „Venipak“ kolektyvą. Moteris noriai imasi ne tik komandos formavimui skirtų renginių ir išvykų organizavimo, bet yra įgyvendinusi ir ne vieną darbuotojams pritraukti ir išlaikyti skirtą iniciatyvą, aktyviai prisideda prie motyvacinių sistemų sudarymo ir tobulinimo.

„Man patinka bendrauti su žmonėmis – ši veikla man yra labai įdomi ir prie širdies, todėl be galo vertinu suteikiamas galimybes save realizuoti skirtingose srityse ir panaudoti savo geriausias savybes, – tikina terminalų vadovė. – „Venipak“ visada skatinama kurti, tobulėti, išbandyti save. Galbūt ne visuomet pasiseka, bet pabandyti niekada nedraudžiama, atvirkščiai – palaikoma ir skatinama. O klaidos vertinamos kaip puiki proga pasimokyti.“

Dabar pašnekovė nuolat stengiasi gabiems ir idėjų turintiems darbuotojams suteikti tokias pačias tobulėjimo ir savęs realizavimo galimybes, kokios kažkada buvo suteiktos jai, todėl nevengia iniciatyviems darbuotojams suteikti papildomų atsakomybių, padedančių dar labiau atsiskleisti.

Jau dabar galite prisijungti prie tarptautinės siuntų bendrovės „Venipak“ komandos:

  • Darbo anketa kurjeriams
  • Kitos karjeros karjera/?job__category_spec=administracija"="">karjera/?job__category_spec=administracija"" target="_blank">galimybės

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.