Per šešerius metus vienoje bendrovėje nuo studentiško darbo karjeros kelias nuvedė iki vadovo pareigų

Prieš šešerius metus, Edvinas Paukštė ieškojo darbo, kurį galėtų derinti su studijomis. Pradėjęs dirbti tarptautinėje siuntų bendrovėje „Venipak“ siuntų skirstymo operatoriumi, dabar vadovauja Šiaulių, Panevėžio ir Telšių terminalams.

Prieš šešerius metus, Edvinas Paukštė ieškojo darbo, kurį galėtų derinti su studijomis.
Prieš šešerius metus, Edvinas Paukštė ieškojo darbo, kurį galėtų derinti su studijomis.
Pasak pašnekovo, pradedančiajam kurjeriui yra ko išmokti, nors dabar darbuotojo įvedimo procesas daug sklandesnis.
Pasak pašnekovo, pradedančiajam kurjeriui yra ko išmokti, nors dabar darbuotojo įvedimo procesas daug sklandesnis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 21, 2022, 7:00 PM

Iš užsienio atgal į buvusią darbovietę

E.Paukštė pasakoja, kad studijų metu darbą siuntų skirstymo operatoriumi nesunkiai derino su studijomis. Pasibaigus mokslams iškeliavo į užsienį, tačiau buvusios darbovietės komandos nariai pakvietė buvusį kolegą grįžti atgal.

„Pamenu, kad vieno iš vyresnių kolegų atsisveikinimas tuomet man paliko didelį įspūdį. Sulaukiau netikėtos padėkos už gerą darbą ir nuoširdaus palinkėjimo grįžti. Galiausiai, užsienyje reikalai susiklostė ne taip, kaip planuota, tad po kurio laiko kvietimą priėmiau. Žinojau, kad manęs laukia draugiškas kolektyvas, tad dvejonių nekilo“, – pasakoja E.Paukštė.

Pirmiausia vyras grįžo į tą pačią poziciją, kurioje dirbo, tačiau profesionalaus ir motyvuoto jaunuolio jau laukė karjeros kelias.

Netrukus jis tapo siuntų rūšiavimo centro vadybininku, atsakingu už dieninės ir naktinės pamainos darbo kokybę, darbuotojų atranką ir darbų organizavimą.

„Vertingiausia šio darbo dalimi man tapo bendravimo įgūdžių tobulinimas. Supratau, kad su kiekvienu komandos nariu turiu išmokti rasti bendrą kalbą, motyvuoti atlikti užduotis, kelti tikslus. Vadovas pastebėjo, kad tobulėju, gebu bendrauti, visada stengiuosi rasti problemos sprendimą, o užduotis atlieku kruopščiai. Tad po kurio laiko gavau pasiūlymą tapti Šiaulių terminalo vadovu“, – prisimena E.Paukštė.

Darbo pabaigai – pokalbiai su kolegomis

Naujosios pareigos vyrui atnešė ir naujų iššūkių. Pirmiausia, kaip susikurti naujus, tačiau tokius pat nuoširdžius santykius su terminale dirbančiais kolegomis. Prieš tai kurjeriai savo vadybininkui skambindavo kilus bet kokiems iššūkiams, tačiau telefonas nutilo tą pačią dieną, kai pasikeitė pareigos.

„Galiausiai ryšys išliko, tiesiog transformavosi. Kasdien darbo pabaigoje stengiuosi pakalbinti kolegas, išgirsti jų refleksijas, gauti grįžtamąjį ryšį. Kartais pavyksta nesunkiai, o kartais tenka ir šiek tiek pakamantinėti, – šypsosi terminalo vadovas, – Kolegų įžvalgas laikau labai vertingomis. Laiku išgirsta problema ar pasiūlymas padeda tobulinti procesus, gerinti darbo aplinką ir klientų patirtį“.

Pasak pašnekovo, pradedančiajam kurjeriui yra ko išmokti, nors dabar darbuotojo įvedimo procesas daug sklandesnis. Darbą lengvina ir technologinė pažanga. Tuo tarpu įgudęs kurjeris iš tiesų dirba kaip menininkas.

„Jeigu atrodo, kad siuntų tarnybų darbas yra monotoniškas ir neįdomus – tai netiesa. Čia dirbantys žmonės, ypač kurjeriai, pirmiausia mėgsta ir geba bendrauti. Jie turi mokėti puikiai planuoti laiką, savarankiškai priiminėti su kasdiene veikla ir iššūkiais susijusius sprendimus. Tad darbas nei nuobodus, nei monotoniškas“, – tikina E.Paukštė.

O ir toliau kopiant karjeros laiptais, kasdienybė bendrovėje įvairi ir motyvuojanti. Šiaulių terminalo vadovas pasakoja, kad kartu su visos Lietuvos terminalų vadovais dažnai sprendžia, kaip tobulinti visos bendrovės veiklos procesus, įdiegti naujoves, gerinti darbo aplinką.

„Mane motyvuoja, kad tiek terminalo lygmeniu, tiek kalbant apie visą organizaciją, esame viena komanda. Visi turime bendrą tikslą – sklandų darbo procesą ir kiekvieno idėjos yra svarstomos“, – sako E.Paukštė.

Jau dabar galite prisijungti prie tarptautinės siuntų bendrovės „Venipak“ komandos:

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.