Tapti geru barmenu vien noro nepakanka

Valdemaras Rynku baigęs mokyklą nusprendė tęsti mokslus profesinėje mokykloje ir įgyti barmeno padavėjo profesiją. Profesinio mokymo centre Žirmūnai jis mokosi teorijos, praktikuojasi centro laboratorijose, o po mokslų keliauja į darbą. Ten vaikinas ir mokosi pagal pameistrystės programą, ir dirba bei gauna atlyginimą. Valdemaro pameistrystė truks penkis mėnesius.

Valdemaras Rynku.
Valdemaras Rynku.
Profesinio mokymo centras „Žirmūnai“.
Profesinio mokymo centras „Žirmūnai“.
Profesinio mokymosi centro „Žirmūnai“ direktorius Saulius Zybartas.
Profesinio mokymosi centro „Žirmūnai“ direktorius Saulius Zybartas.
Profesinio mokymo centras „Žirmūnai“.
Profesinio mokymo centras „Žirmūnai“.
 Profesinio mokymo centras „Žirmūnai“.
 Profesinio mokymo centras „Žirmūnai“.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Oct 28, 2022, 12:35 PM

„Suderinti mokslus ir darbą nėra sunku. Baras, kuriame šiuo metu dirbu, pradeda darbą gerokai po pietų, tad iš ryto galiu būti mokymo centre. Man sunkiausia išlikti disciplinuotu ir laikytis tokio tempo visą savaitę. Dažnai kyla visokių pagundų, norisi linksmiau pagyventi, o ir gaunami pinigai susuka galvą ir kartais pagalvoju, kad gal jau nereikia tęsti mokslų“, – atvirauja pameistrys Valdemaras Rynku.

Profesinis mokymo centras „Žirmūnai“ kasmet parengia apie 4000 įvairių profesijų specialistų, jie dirba svetingumo sektoriuje. Pasak centro direktoriaus Sauliaus Zybarto, jų mokymo centre pameistrystės būdu mokosi mažiau nei dešimt procentų besimokančiųjų.

„Mums labai svarbu, kad mokiniai būtų tinkamai pasirengę keliauti pas tikrą darbdavį, o darbdaviai būtų pasiruošę mokyti mūsų pameistrius. Mes pastoviai ieškome naujų darbdavių ir plečiame galimos pameistrystės mokymų lauką“, – patirtimi dalinosi Saulius Zybartas.

Profesinio mokymosi centro Žirmūnai direktorius Saulius Zybartas sako, pameistrystės mokymo forma dar nauja praktika mūsų šalyje, tačiau ji tikrai patraukli ir kylantys iššūkiai yra įveikiami. Svarbiausia, kad būtų leista tuos iššūkius įveikti kūrybiškai.

„Labai norisi, kad atsirastų sprendimų, pasiekimų, patirčių dalijimosi kultūra ir natūralaus džiaugsmo vieniems už kitus. Jau atėjo metas pasakyti vieni kitiems, kad mums pavyko, pabandykite ir Jūs“, – įžvalgų negailėjo Saulius Zybartas.

Kokių profesijų galima įgyti profesinio mokymo centre „Žirmūnai“, kur keliauja jį baigę moksleiviai ir kaip jiems sekasi, žiūrėkite laidoje „Kuriantys Lietuvą. Pameistrystė“ šeštadienį 17 val. tik per „Lietuvos ryto“ televiziją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.