Kauniečių šeima nėrė į verslą Šiauliuose: nors planai po 5 m. dirbti pelningai griuvo, rankų nenuleidžia, o klientus vilioja egzotika

Šiauliuose jau ne vienerius metus veikia sveikatingumo centras „Aronija“, tačiau nedaugelis žino, jog jo įkūrėjai jau seniai iš šio verslo pasitraukę. Nuo 2015-ųjų sveikatingumo centru rūpinasi Paulauskų šeima. „Matėme galimybę patobulinti tai, kas jau buvo. „Aronijos“ įkūrėjams nebesinorėjo tuo užsiimti, tad perėmėme mes“, – portalui lrytas.lt sakė įmonės vadovas Raimundas Paulauskas.

 R.Paulauskas.<br> G.Šiupario nuotr.
 R.Paulauskas.<br> G.Šiupario nuotr.
 R.Paulauskas.<br> G.Šiupario nuotr.
 R.Paulauskas.<br> G.Šiupario nuotr.
 R.Paulauskas.<br> G.Šiupario nuotr.
 R.Paulauskas.<br> G.Šiupario nuotr.
 R.Paulauskas.<br> G.Šiupario nuotr.
 R.Paulauskas.<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 8, 2022, 12:00 PM

Prieš neriant į sveikatingumo sritį daug nerimo nebuvo, mat Raimundo žmona jau turėjo darbo tokiame sektoriuje patirties. Pora labiau abejojo dėl to, kaip seksis prižiūrėti verslą Šiauliuose jiems patiems gyvenant Kaune. Tačiau patogų būdą, kaip tą daryti, Paulauskai rado: Raimundas vieną dvi dienas per savaitę būna Šauliuose, o kitu laiku savarankiškai tvarkosi darbuotojai. Jų šiandien – 18.

Kauniečiai tikėjosi, kad perėmę „Aroniją“ jau po penkerių metų turės pelningą verslą. Tačiau Raimundas neslepia, kad šie lūkesčiai nepasiteisino. „Tačiau tai – ne miesto problema. Tiesiog paskutiniais metais verslui buvo per daug iššūkių: iš pradžių – COVID-19, dabar energetiniai kaštai išbalansavo tai, ko tikėjomės. Kaip ir visi žiūrime, kur taupyti.

Šiemet nutarėme neteikti baseino ir pirčių paslaugų, kurios sunaudoja daug energetinių išteklių. Įprastai vasarą jas visada išjungiame, nes tokiom paslaugom nėra poreikio, o rudenį įjungiame, bet šiemet po vasaros prie jų taip ir negrįžome“, – kalbėjo R.Paulauskas.

Anot jo, sudėtingiausia buvo tuo laikotarpiu, kai „Aronija“ apskritai negalėjo dirbti dėl karantino ribojimų: sveikatingumo centras jau buvo pasiruošęs kalėdinei prekybai, kuri tokiam verslui labai svarbi, o čia atėjo draudimas teikti paslaugas.

„Dovanų kuponai sudaro apie pusę mūsų apyvartos. Kalėdų laikotarpiu tai ypač ryšku. O kai užpernai šiuo periodu nedirbome, žmonės nieko net ir internetu nepirko, nes nežinojo, kada galės pasinaudoti paslaugomis. Buvo sunkus laikotarpis“, – pasakojo sveikatingumo centro savininkas.

Nors „Aronija“ geriau žinoma kaip SPA salonas, čia galima gauti ir reabilitacijos paslaugų. Raimundas sako, jog sveikatingumo centro įkūrėjai buvo medikai, todėl ir jų idėjos labiau linko į šią pusę. Tačiau Paulauskai tokių paslaugų stipriai nepopuliarina, nes specializuojasi kitoje srityje.

„Atrodo, kad Šiauliuose iki mūsų trūko geresnio aptarnavimo, todėl mes pamatėme čia galimybę. Dabar jau klientai prie to pripranta, norisi jiems pasiūlyti kažką įdomesnio“, – sako Raimundas.

Ir pasiūlo. Pavyzdžiui, kelias dienas per savaitę čia tajų, kambodžietiškus masažus daro iš kito miesto atvažiuojantis kambodžietis.

Vis dėlto naujos paslaugų grupės „Aronijoje“ R.Paulauskas bent kol kas neplanuoja. Sako, ir taip iš to, kuo dabar vilioja klientus, kartais būna sudėtinga sugalvoti dar ką nors įdomesnio. Planuose nėra ir naujo sveikatingumo centro. „Paslaugų verslas gana sudėtingas: žmonės, kaštai – daug kas veikia, – kalba Raimundas. – Nors toks verslas kaip mūsų geras tuo, jog daugiausia čia ateina teigiamai nusiteikę, mėgautis pasiruošę žmonės. Skundų ne taip dažnai ir pasitaiko“.

Pašnekovo verslas dalyvauja „Swedbank“ projekte „Kiekvienas gali“. Prie jo R.Paulauskas prisijungė banko portale pamatęs pranešimą. „Visada įdomu sužinoti kažką naujo, pasimokyti. Dalijamasi ir seminarais, ir patarimais, ir knygomis. Be to, tokiais projektais galima pasinaudoti didinant savo žinomumą“, – vardijo Raimundas.

Tapkite ir jūs „Kiekvienas gali“ bendruomenės nariu: https://swedbank.lt/kiekvienasgali

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.