„Verslo genas 2023“ rinkimuose – dešimtys dalyvių ir jaunų verslininkų istorijų

Per kiek daugiau nei mėnesį į naujienų portalo lrytas.lt kvietimą siūlyti ar dalyvauti jaunus verslininkus, žmones ir komandas, kurie Lietuvoje drąsiai įgyvendina savo sumanymus bei svariai prisideda prie pokyčių šalyje, atsiliepė kelios dešimtys dalyvių.

Verslo genas 2023.
Verslo genas 2023.
Simonas Gentvilas, Vytenis Radžiūnas.
Simonas Gentvilas, Vytenis Radžiūnas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 4, 2023, 10:00 AM, atnaujinta Jul 12, 2023, 5:46 PM

Projekto „Verslo genas“ jau septintus metus ieško išpildžiusiųjų ir savo svajonę įgyvendinusių verslo idėją bei tų, kurie nustebino drąsiais sumanymais.

Šiais metais projektą papildė nauja nominacija – skirta tvaraus verslo kūrėjams, o prie komisijos prisijungė dar keli ekspertai. Ir tai dar ne visos naujienos, kurios laukia tiek projekto dalyvių, tiek lrytas.lt skaitytojų.

„Spartėjanti klimato kaita ir besikaupiantys atliekų kiekiai skatina mus galvoti kokią planetą paliksime savo vaikams, dėl to labai svarbu, kad kurdami naujas prekes ir paslaugas, mažintume oro taršą, rinktumėmės ilgo naudojimo priemones, sukurtume kuo mažiau atliekų.

Atsiradusi „Tvaraus verslo“ nominacija žymi kryptį galvojimo ne tik apie greitą pelną, bet ir apie sveikesnį išlikimą mūsų visų“, – pabrėžia Aplinkos ministras Simonas Gentvilas.

Dalyviai – vienas už kitą įdomesni, ne tik kuriantys išskirtinius dirbinius, stebinantys veikla, bet ir įkvepiantys savo istorijomis. Susipažinti su jau projekte dalyvaujančiais verslais ir paskaityti dalyvių istorijas galite čia.

„Verslo genas“ įgauna pagreitį. Džiaugiamės projekte aktyviai dalyvaujančiais verslais. Kaip ir ankstesniais metais, esame išplėtę projekto geografiją, todėl aprašomi šalyje veikiantys jauni verslai iš įvairių Lietuvos regionų.

Pastebime, kad verslams dalyvavimas šiame projekte suteikia ne tik daugiau motyvacijos, bet ir galimybę būti pastebėtiems naujų klientų. Šiemet projekto tematika dar platesnė – pristatyta nauja tvarumo kategorija, kurioje varžosi verslai, orientuoti į žaliąjį ekonomikos kursą.

Tad verslus raginame ir toliau registruotis į projektą, o skaitytojus išgirsti naujų sėkmės istorijų“, – pabrėžia lrytas.lt Verslo rubrikos redaktorius Vytenis Radžiūnas.

Daugiau nei tris mėnesius vykstančio projekto metu verslo skyriaus žurnalistai rašo ir kuria vaizdo siužetus apie drąsius žmones, kurie Lietuvoje imasi įgyvendinti pačius netikėčiausius sumanymus, kurti įdomiausius verslus.

Šešių nominacijų – „Už drąsą rizikuoti“, „Tvarus verslas“, „Už mokslo ir žinių įgyvendinimą versle“, „Metų atradimas“, „Šeimos verslas“, „Socialinis verslas“ – nugalėtojus rinks patyrusi komisija. Savo favoritui simpatijas galės atiduoti ir lrytas.lt skaitytojai.

Projektą „Verslo genas“ palaiko Aplinkos ministerija (AM), skatinanti verslus rinktis tvarumo kelią.

Projekte dalyvauti gali tik tos įmonės, kurios gyvuoja nuo 1 iki 10 metų. Siūlyti kandidatus galima iki rugpjūčio 20 dienos. Susumavus vertinimo komisijos balsus, paaiškės šešių nominacijų laimėtojai.

O „Lrytas.lt skaitytojų favoritas“ bus renkamas balsuojant portale lrytas.lt, balsavimas vyks rugpjūčio 21 – rugsėjo 1 dienomis. Rinkimus vainikuos rugsėjo mėnesį įvyksiantys iškilmingi apdovanojimai. Po apdovanojimų su nugalėtojais bus publikuojami interviu portale lrytas.lt, jų lauks ir projekto rėmėjų dovanos.

Primename, kad vertinimo komisiją sudaro: Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos pirmininkė Dalia Matukienė, Inovacijų agentūros Bendrųjų verslo kompetencijų departamento direktorė Patricija Reut, portalo lrytas.lt Verslo ir Auto skyrių redaktorius Vytenis Radžiūnas, Tarptautinio profesionalų tinklo „Global Lithuanian Leaders“ vadovė Marija Šaraitė, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto Tarptautinės rinkodaros ir vadybos programos vadovė dr. Lineta Ramonienė, „Noviti Finance“ direktorius Linas Armalys bei komisijos pirmininkas, Lietuvos verslo konfederacijos viceprezidentas Marius Dubnikovas.

Kviečiame jau dabar verslo atstovus registruotis ir gauti galimybę dalyvauti „Verslo genas 2023“ rinkimuose. Užpildykite anketą ir laukite lrytas.lt komandos skambučio. Registracija į projektą vyksta šiame puslapyje: Verslo genas 2023.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.