Paskutinės dienos registruotis: „Europos burės 2023“ kviečia atrasti prasmingiausius projektus

Šį rudenį penkioliktą kartą rengiami geriausių Europos Sąjungos (ES) fondų investicijų Lietuvoje projektų rinkimai „Europos burės 2023“ jau įsibėgėjo. Jau dabar neabejojama, kad geriausių projektų netrūks ir šiemet, tačiau dar dvejojantys turėtų suskubti – užregistruoti savo projektą liko vos kelios dienos.

Šį rudenį penkioliktą kartą rengiami geriausių ES fondų investicijų Lietuvoje projektų rinkimai „Europos burės 2023“ jau įsibėgėjo.<br>Organizatorių nuotr.
Šį rudenį penkioliktą kartą rengiami geriausių ES fondų investicijų Lietuvoje projektų rinkimai „Europos burės 2023“ jau įsibėgėjo.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-26 15:36

Finansų ministerijos inicijuotu konkursu „Europos burės 2023“ siekiama visuomenei pristatyti ir įvertinti didžiausią vertę žmogui, kraštui, valstybei kuriančius ES fondų lėšomis finansuojamus projektus.

Registracija jau beveik pasiekė finišo tiesiąją – liko paskutinės dienos. Registracija uždaroma spalio 31 d.

Konkurse gali dalyvauti be išimties visi norintys ir atitinkantys kriterijus.

Labiausiai vertus apdovanojimų projektus išrinks įvairių sričių specialistų komisija, kuri viešai bus pristatyta jau lapkričio mėnesį, ir portalo lrytas.lt skaitytojai. Jie įvertins, kokią vertę ES fondų lėšomis įgyvendinti projektai turėjo žmonėms ir valstybei.

Konkursą vainikuos apdovanojimai, vyksiantys lapkričio 28 d. Vilniuje.

Laimėjimai įvairiose kategorijose

Pažangiausi ir reikšmingiausi projektai bus apdovanoti septyniose kategorijose:

Už investicijas į inovatyvius sprendimus;

Už investicijas į darnią aplinką;

Už investicijas į šiuolaikinę mokyklą;

Už investicijas į šiuolaikinę mediciną;

Už investicijas į žmogų;

Už investicijas į bendruomeniškumą;

Už investicijas į inovacijas versle.

Šiais metais daugiausiai dėmesio sulaukė investicijos į darnią aplinką bei į žmogų nominacijos. Tai nestebina, nes vis labiau suprantama, kad žmogaus gerovei ir sveikatai neginčijamą įtaką turi būtent aplinka – ji veikia žmogų, todėl ypač svarbu, kad ji būtų darni – tuomet ir žmogus jaučia harmoniją. O tokią aplinka privalo susikurti ne bet kas kitas, o patys žmonės, todėl būtina rūpintis ir vienas kitu.

Savo projektus gali siūlyti visi ES investicijų fondų finansuojamų projektų vykdytojai.

Dalyvių anketų laukiama iki 2023 m. spalio 31 d. 23 val. 59 min. Projektų registracijos formą rasite čia: https://projektas.lrytas.lt/europos-bures-2023/

„Europos burės 2023“ sąlygos ir taisyklės:

1. Konkurse gali dalyvauti pagal šias programas finansuoti/finansuojami (ne mažiau kaip 51 proc. rezultatų) projektai:

  • 2014–2020 m. Europos Sąjungos fondų investicijų veiksmų programa.
  • 2021–2027 m. Europos Sąjungos fondų investicijų programa.
  • Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planas „Naujos kartos Lietuva“.

2. Norintys dalyvauti konkurse, kviečiami užpildyti projektų registracijos formą iki 2023 m. spalio 31 d. 23.59 val. 3. Formą rasite šioje nuorodoje: https://projektas.lrytas.lt/europos-bures-2023/

4. Projektas nebūtinai turi būti baigtas, tačiau būtinai sėkmingai įgyvendinęs didžiąją dalį (daugiau negu 51 proc.) savo veiklų ir/arba turėti aiškų rezultatą;

5. Projekto lėšos turi būti panaudotos skaidriai ir tinkamai, projektas ir jo vykdytojas turi būti nepriekaištingos reputacijos, nekelti abejonių visuomenei ir partneriams;

6. Rinkimuose dalyvauti gali tik 2014–2027 m. finansavimo laikotarpio projektai;

7. Projektas niekada nebuvo gavęs ankstesnių metų konkurso „Europos burės“ apdovanojimo.

Nuo infrastruktūros iki inovacijų moksle

Pirmosios ES investicijos Lietuvą pasiekė prieš du dešimtmečius, tuo metu jos buvo skirtos bazinei infrastruktūrai.

Laikui bėgant, lėšos buvo kreipiamos kitur, o šiandien finansuojami projektai, prisidedantys prie aukštą pridėtinę vertę kuriančios ekonomikos spurto, pokyčių energetikoje, atsinaujinančios energetikos proveržio, skaitmenizacijos ir inovacijų tiek moksle, tiek kasdieniame gyvenime.

„ES investicijos padeda užtikrinti ilgalaikę ekonominę ir socialinę Lietuvos gyventojų gerovę, stiprinti šalies ūkio atsparumą, leidžia skatinti ekonominę, socialinę ir teritorinę sanglaudą, žaliąją ir skaitmeninę pertvarkas ir taip prisideda prie Lietuvos konkurencingo, novatoriško ir tvaraus augimo, kurio centre – piliečių gyvenimo kokybė. Tikimės, kad šių tikslų pavyks pasiekti per 2021–2027 m. ES fondų investicijų laikotarpį“, – sakė V.Markevičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.